Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tofik ahoj bobíku - ty to tady nějak flákáš - jak je prosím tě - podej info vše co se událo případně hod taky pupek…hele ono se to zdá - no zkus si dát kolem sebe taky metr a 81 není pro prcky našeho typu málo…
@iaroska no 14 kg by byla nádhera - ten výraz před porodem hovoří opravdu za vše - jako už aby to bylo
Já teda jím taky pravidelněji - to je fakt
@tiptop Já byla minulý týden na dovče v Mikulově. Tak jsme ta vedra aspoň netrávili ve městě. Ale i tak nám to hodně nabouralo plány. Válení na koupálku mě moc neuspokojuje, ale v tom horku se nic jinýho dělat nedalo. Bříško už mi taky pěkně vylezlo. Před dovčou jsem si za příšerný peníze koupila tříčtvrťáky a včera dlouhé kalhoty za poloviční cenu. Tak doufám, že na léto už víc potřebovat nebudu.
@tiptop …no, ona je malá narozená 18.7., tak jsem tam pěkně splavená ![]()
@iaroska to věřím, já holky nevím ale myslím si, že je lepší jak máme termíny ted - že poslední měsíce strávíme v chladu..
@Tofik jé tak to jste si užili - kdy máš vůbec další kontrolu?
Teda holky - nevíte co na bolest dásní? Střídavě se to zhoršuje a zlepšuje poslední tři dny - ted zase bolest jako kráva - vzadu kolem stoliček nahoře- nikdy jsem na to netrpěla ale je to fakt hrůza - nejradši bych ty zuby vyrvala… ![]()
@tiptop …zkus kloktat šalvěj, mě to pomáhá…a když to nejde šáhnu po panadolu ![]()
@iaroska s tu seženu v lékárně? jako rovnou vodičku nebo si musím udělat výluh ze sušené?
Holky, šalvěj rozhodně NE!!! V těhotenství je kontraindikována, nesmí se používat. Něco o tom vím, jsem doktorka farmacie ![]()
@Martina139 haa a neutušíš co na ty blbý dásně? Pastu Elmex mi koupí přítel - stačí to? Můžu vyplachovat ústní vodou - colgate?
@tiptop moc se toho dělat nedá. V těhotenství je to dost běžný problém způsobený hormonama. Nejlepší pasta na bolesti a krvácení dásní je Parodontax. Je hnusně slaná, ale dá se na to zvyknout. Někdo taky doporučuje zubní pastu Meridol nebo Lacalut, Elmex. Je to na vyzkoušení. Vyplachovat se dá heřmánkem nebo jakoukoli ústní vodou. Někdo doporučoval taky ústní vodu Corsodyl. Ale na tu bych se musela podívat v práci, nenosím všechny vědomosti v hlavě ![]()
@Martina139 píše:…mě šalvěj doporučil i doktor, ale jen na kloktání, nepít…pomáhá to i na bolení v krku. Dokonce jsem to četla i někde v poradně na netu
Holky, šalvěj rozhodně NE!!! V těhotenství je kontraindikována, nesmí se používat. Něco o tom vím, jsem doktorka farmacie
@tiptop píše:…vařím si šalvějový čaj a ten kloktám, to prý nemůže uškodit, tak čert ví?
@iaroska s tu seženu v lékárně? jako rovnou vodičku nebo si musím udělat výluh ze sušené?
Mně teď zase prořezává moudrák a bolí to jak blázen. Normálně jsem kloktala Tantum Verde. Doporučil mi to zubák, ale teď v těhu jsem to ještě raději nedávala.
Jinak termín další kontroly mám příští čtvrtek. Připadá mi, že to teď už hrozně letí
Holky, šalvěj může způsobovat stahy dělohy, o což v prvním trimestru rozhodně nikdo nestojí. Někomu to nemusí udělat nic a někdo může reagovat citlivě. Přece jen i kloktáním se něco přes sliznice vstřebá. Nás učili, že v těhotenství neužívat, takhle to v práci říkám a sama bych si jí v těhotenství nevzala. Proč zbytečně riskovat.