ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2560
24.6.13 12:06

@Tofik ahoj bobíku - ty to tady nějak flákáš - jak je prosím tě - podej info vše co se událo případně hod taky pupek…hele ono se to zdá - no zkus si dát kolem sebe taky metr a 81 není pro prcky našeho typu málo…
@iaroska no 14 kg by byla nádhera - ten výraz před porodem hovoří opravdu za vše - jako už aby to bylo :mrgreen: :mrgreen: Já teda jím taky pravidelněji - to je fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
24.6.13 12:10

@tiptop Já byla minulý týden na dovče v Mikulově. Tak jsme ta vedra aspoň netrávili ve městě. Ale i tak nám to hodně nabouralo plány. Válení na koupálku mě moc neuspokojuje, ale v tom horku se nic jinýho dělat nedalo. Bříško už mi taky pěkně vylezlo. Před dovčou jsem si za příšerný peníze koupila tříčtvrťáky a včera dlouhé kalhoty za poloviční cenu. Tak doufám, že na léto už víc potřebovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.6.13 12:33

@tiptop …no, ona je malá narozená 18.7., tak jsem tam pěkně splavená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
24.6.13 12:43

@iaroska to věřím, já holky nevím ale myslím si, že je lepší jak máme termíny ted - že poslední měsíce strávíme v chladu..
@Tofik jé tak to jste si užili - kdy máš vůbec další kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
24.6.13 12:48

Teda holky - nevíte co na bolest dásní? Střídavě se to zhoršuje a zlepšuje poslední tři dny - ted zase bolest jako kráva - vzadu kolem stoliček nahoře- nikdy jsem na to netrpěla ale je to fakt hrůza - nejradši bych ty zuby vyrvala… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.6.13 12:52

@tiptop …zkus kloktat šalvěj, mě to pomáhá…a když to nejde šáhnu po panadolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
24.6.13 12:57

@iaroska s tu seženu v lékárně? jako rovnou vodičku nebo si musím udělat výluh ze sušené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.6.13 13:16

Holky, šalvěj rozhodně NE!!! V těhotenství je kontraindikována, nesmí se používat. Něco o tom vím, jsem doktorka farmacie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
24.6.13 13:34

@Martina139 haa a neutušíš co na ty blbý dásně? Pastu Elmex mi koupí přítel - stačí to? Můžu vyplachovat ústní vodou - colgate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.6.13 13:39

@tiptop moc se toho dělat nedá. V těhotenství je to dost běžný problém způsobený hormonama. Nejlepší pasta na bolesti a krvácení dásní je Parodontax. Je hnusně slaná, ale dá se na to zvyknout. Někdo taky doporučuje zubní pastu Meridol nebo Lacalut, Elmex. Je to na vyzkoušení. Vyplachovat se dá heřmánkem nebo jakoukoli ústní vodou. Někdo doporučoval taky ústní vodu Corsodyl. Ale na tu bych se musela podívat v práci, nenosím všechny vědomosti v hlavě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.6.13 14:09
@Martina139 píše:
Holky, šalvěj rozhodně NE!!! V těhotenství je kontraindikována, nesmí se používat. Něco o tom vím, jsem doktorka farmacie :mrgreen:
…mě šalvěj doporučil i doktor, ale jen na kloktání, nepít…pomáhá to i na bolení v krku. Dokonce jsem to četla i někde v poradně na netu :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
24.6.13 14:10
@tiptop píše:
@iaroska s tu seženu v lékárně? jako rovnou vodičku nebo si musím udělat výluh ze sušené?
…vařím si šalvějový čaj a ten kloktám, to prý nemůže uškodit, tak čert ví? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
24.6.13 15:14

Mně teď zase prořezává moudrák a bolí to jak blázen. Normálně jsem kloktala Tantum Verde. Doporučil mi to zubák, ale teď v těhu jsem to ještě raději nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
24.6.13 15:15

Jinak termín další kontroly mám příští čtvrtek. Připadá mi, že to teď už hrozně letí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
25.6.13 08:33

Holky, šalvěj může způsobovat stahy dělohy, o což v prvním trimestru rozhodně nikdo nestojí. Někomu to nemusí udělat nic a někdo může reagovat citlivě. Přece jen i kloktáním se něco přes sliznice vstřebá. Nás učili, že v těhotenství neužívat, takhle to v práci říkám a sama bych si jí v těhotenství nevzala. Proč zbytečně riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí