Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@irenn Držíme pěstičky, ať to dnes dobře dopadne!
Holky, příští týden budu v 17.tt a jdu na kontrolu. Bude mi dělat utz nebo ne? Má smysl aby se mnou jezdil manžel?
@Tofik mně ultrazvuk dělal, ale bylo to bez fotečky a ani mi neřekl, kolik měří atd…myslím, že to je jen kontrola zda je mimčo živé. Manžela bych asi brala, jen na ty veliké ultrazvuky, kde je to déle a je toho více vidět.
Ten můj byl ze screeningu unešenej:-)…doktor do mimina šťouchal, aby se pohlo a ono hnedle začalo mávat ručičkama, tak to jsem poznala, že to mého velkého, silnécho chlapa rozněžnilo a furt to všem říká:-)
Tak nakonec se utz nekonal
, prý je ještě brzo a nemuselo by být vidět všechno tak jak má. Takže za 3 týdny
. Je fakt, že minule jsem byla na utz v těch 19+ něco a musela jsem pak znovu, protože ještě nebylo pořádně vidět všechno, co má být vidět na srdíčku, bylo brzo.
jinak se na kontrole nic nedělo, klasika moč a tlak, dr. mi vysvětlil, že mi bude příště dělat i utz čípku kvůli délce a pak to ještě v nějakých intervalech opakovat.
Ahojda, holky to je naprd že vás tam táhne a ani ultrazvuk neudělá…Ale hlavně že je jinak vše ok. U mě taky, já už teda nakupuji - ale to proto že nemám po kom dědit a navíc je všeho 2×, takže musím postupně. Už mám i dvě zavinovačky - na jednu jsem ušila potah - krásně fialový - tak snad tam alespon jedna holčička fakt je
a vypadá exkluzivně ![]()
@Martina139 teda ty tvoje frndičky jsou fakt krásný
Bože já už se taky tak těším až se na ně budu moc koukat a budu vědět že jsou ok
Hele jde to si obou všímat nastejno hodně? ![]()
@tiptop mě by ani tak nevadilo, že nebyl utz, ale to skoro 3-hodinový čekání
. Je to tím, že chodím už do poradny do porodnice, ale dneska jsem si vzala málo čtení, takže to byla otrava
.
Jé to jsi šikovná, já tak maximálně přišiju knoflík
![]()
Teda - to je pakárna - chuděro, no já teď taky skoro 3 týdny čekání ale pak je uvidím - to vlastně už taky budeš vědět co je to za vetřelce vid? No taky mě to dalo - jak to bylo poprvý - takže natrénováno jest a huráá na druhý
Pak se ještě vrhu na mantinely - si říkám dokavad se ještě vejdu za stroj, pak - když se to povede sem hodím fotky
Hele a jména už máte?
@tiptop na tohle je hodně těžké odpovědět a nevím, jestli tě potěším. Podle mého názoru dvojčata rozhodně nedostanou tolik pozornosti, jako když je prvně jedno dítě a za pár let druhé. Když byly holky miminka, tak jsem to tak nepociťovala. Pochovala jsem tu, co zrovna plakala. Když už pak třeba lezly po dece, tak jsem zvládla zabavit a věnovat se oboum. Ale čím jsou větší, tím je to složitější a složitější. Holky na sebe momentálně žárlí, takže neexistuje, abys si s jednou sedla a prohlížela třeba knížku. Druhá bude vřískat, drápat se mi na klín, brát mi knížku z ruky. Pokud bych si je ale vzala na klín obě a prohlížely jsme si společně, tak se to nebude líbit ani jedné. Každá mě totiž chce mít pro sebe. Takže s nima momentálně nedělám skoro nic a to mi dost vadí. Holky teď začínají mít zájem o pastelky a malování a zase ten samý problém. Když asistuju jedné, druhá řve, mlátí pastelkama o zem a podobně. Je to asi i o povaze dětí, ale maminky dvojčat toto popisují velmi často. Ale utěšuju se tím, že až vyrostou budeme si číst, malovat a tvořit všechny spolu. Teď se vždy věnuji té, která to zrovna víc vyžaduje. V tom je ta výchova dvojčat hodně těžká. Ale snažím se věnovat se holkám alespoň trochu spravedlivě, abych jednu nešidila.
Na co si ale dej pozor, až se ti holky narodí a budou růst, je, abys netíhla více k jedné nebo druhé. Neříkám, že jednu budeš mít radši než druhou, ale jedna z nich ti může být prostě bližší bližší. Mám o téhle problematice dost načteno, protože jsem z toho měla strach. Nevěřila jsem tomu, co popisovaly maminky, že je jim jedno z dvojčat prostě bližší, nebo jak to říct. Já obě svoje holky miluju a nedala bych je za nic na světě, ale tato věc opravdu existuje. Bohužel i já se musím přiznat, že podvědomě si vždy vyberu Nellu a Natálie je s manželem. Třeba když nakupujeme, jdeme plavat, máme to prostě takhle rozdělené
Je to tím, že Nella je moje věrná kopie a když se na ní podívám, vidím sebe jako malou a také podobu mého táty. Kdežto Natálie je celá manžel. Hodně lidí mi už položilo otázku, jestli mám jednu z holek radši. Ne, nemám, takhle to není, ale ve skrytu duše vím, že Nellinka je jako já a proto musím dávat pozor, abych někdy Natálce přeba nekřivdila.
Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale o tomhle se dá vyprávět dlouho a dlouho.
@Martina139 to je moc zajímavé, co píšeš ![]()
Vím, že u sourozenců věkově rozdílných je to jiné než u dvojčat, každopádně boje o pozornost u nás probíhají taky. Někdy mi připadá, že se ani nemají rádi
jak jsou pořád v sobě. Ale na druhou stranu, když jsme někde mezi lidmi/dětmi, tak se k sobě chovají moc hezky a jeden druhého brání.
Jak píšeš, že je ti bližší Nella, tak mě je bližší Miri než Natan, možná je to tím, že je holka a tudíž ji víc rozumím. Navíc je mladší a „roztomilejší“, nebo jak to napsat. Ale cítím se kvůli tomu fakt blbě
, říkám si, že to není fér
. Není to tak, že ji bych měla radši, ale jak píšeš ty, je mi prostě v něčem bližší…
@tiptop jména zatím nejsou, manžel chce seriózně vymýšlet, až budeme vědět pohlaví. Na druhou stranu, stejně musíme vymyslet obě varianty, neb z utz to není nikdy 100%
. A jak jste na tom se jmény vy? Myslím, že už jsi to psala, ale já jsem hlava děravá ![]()
Krásnou neděli, ani jsem vás celý nedočetla, pěkně jste se ten týden činily
Ale mám další pozitivní test a 9.7. jdu na ultrazvuk. Na krvi jsem nebyla a ani se nechystám. Ale těším se až bublinky uvidím
@Alowen
. Jsem zvědavá, kolik bublinek tam bude
. Jaká byla dovolená ![]()
@irenn jo, holka, taky jsem zvědavá
Dovolená skvělá až na to, že nám tři dny komplet propršely.. Ale jinak jsme viděli vše, co jsme chtěli. Odpočinek super
@irenn je jasné, že tyhle boje o pozornost probíhají i u sourozenců narozených s věkovým odstupem. Jen u těch dvojčat je to takové intenzivnější a každý si toho všimne na první pohled. Ale určitě se mají rádi ![]()
Co se týká toho, které dítě je člověku blíž: něco jsem si o tom četla a nemusíš se kvůli tomu cítit špatně. Podle psychologů je to naprosto normální věc. I mezi dospělími je ti vždy někdo bližší než ostatní. Jen tam upozorňovali na to, že si to musí člověk zavčas uvědomit, aby to nepřerostlo do extrému. Já jsem si myslela, že když budu mít dvě holky, tak že se mi to nemůže stát. A ejhle může. Ten pocit ve mně asi vždycky bude, ale beru to v klidu. Vždyť holky jsou stejně obě moje princezny.