Exekuce kvuli rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
23.5.21 22:29

Pokud jsi peníze poslala tetce na účet, a uvedla aspoň do poznámky půjčka, možná by se s tím dalo operovat u soudu.
Ale pokud jsi ji je dala na ruku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16241

A na co teta se strejdou ty peníze potřebovali, a hlavně, proč si tedy od banky (pokud mají řádnou historii, tak by jim to pokryl kontokorent pro každého) nebo nebankovky (pokud by tedy banka nepůjčila) nepůjčili oni? :think: To tě fakt nezajímalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova

A proč si u té neseriózní společnosti nepůjčili sami? Já tomu nerozumím proč jsi si tam půjčovala ty a ty peníze jim dala. Však kdyby jsi měla 50 tisíc a půjčila by jsi jim je tak by jsi nikomu nic nesplacela 8o

• Citovat
  • Upravit
34473
23.5.21 22:31

Tys jim nic nepůjčila, dala jsi jim prachy, ke kterým ses upsala, to je velký rozdíl. S bídou dáš dohromady peníze na nájem, ale práci si vybíras, páč jen tak něco dělat nebudeš :lol: ty musíš mít v hlavě bramboračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.21 22:31
@FraDeu píše:
Takže sis šla do nebankovky, podepsala smlouvu, vytáhla peníze z účtu a dala je na ruku tetce? Aniž by ses poradila s rodiči? Nebo někým jiným?

Ne, poslala jsem ji je na účet.
S nikým jsem se neradila. Ale měla jsem. To už vim taky.

@Maminanamatersky píše:
Vykaslala bych se na hledani prace v administrative, asistentky apod a mazala do Lidlu nebo do fabriky. Vzdyt tam nemusis byt vecne. Zase to neni tak zavratna castka, ktera by se nedala splatit. Zivis jenom sebe, nemusíš na nikoho dalsiho brat ohledy, tak makej, co muzes.Za blbost se plati no, nekdy dost krute.. A nekdo nemuze tetku chytit pod krkem a pohrozit ji, at to splaci?

Já už opravdu zkouším všechny tyhle práce, ať je to pokladní, doplňování zboží, obsluhy na benzinkach. 2 měsíce v kuse jsem každý den poslala minimálně 10 reakci na zaměstnání, ale až teď se mi zacli odněkud ozývat. Osobní návštěva neměla ani cenu. Vyplňte si formulář, my se ozvem”..

Výše jsem psala ze už to vyhrotil táta, ale to taky nepomohlo.

@janickaIII píše:
A jak to celé proběhlo? Peníze z půjčky šly rovnou na účet tety nebo Tvůj? A teta je sestra Tvojí matky/otce? Ti se na to dívají jak?

Jojo šli rovnou na ucet.
Teta je z otce strany.
S matkou se nestykam.

• Citovat
  • Upravit
10651
23.5.21 22:32
@Anonymní píše:
Jojo šli rovnou na ucet.
Teta je z otce strany.
S matkou se nestykam.

takže jsi rovnou do žádosti o úvěr napsala tety účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.21 22:33
@terien píše:
Tys jim nic nepůjčila, dala jsi jim prachy, ke kterým ses upsala, to je velký rozdíl. S bídou dáš dohromady peníze na nájem, ale práci si vybíras, páč jen tak něco dělat nebudeš :lol: ty musíš mít v hlavě bramboračku.

A ty sem mícháš jabka s hruškama, je přeci logicky ze když mám takovýhle problém, ze nezustanu v najmu za 13 ale radši budu platit o pulku méně abych exe. mohla posilat více ne?
Kdybych si podle tvých slov praci vybírala, nemám 3 najednou.
Jen jsem zmínila, ze nechci jít pracovat do fabriky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.21 22:34
@janickaIII píše:
takže jsi rovnou do žádosti o úvěr napsala tety účet?

Ne to ne, ony mi je poslali a já je preposlala. Doklad o tom mám, mám i konverzace kde řešíme jak to budou řešit a splácet. Jenže vim ze je proste k ničemu to, když to není černý na bílým.

• Citovat
  • Upravit
2330
23.5.21 22:34
@Anonymní píše:
Jojo šli rovnou na ucet.
Teta je z otce strany.
S matkou se nestykam.

To šlo ještě v den poslání stopnout jako špatně zadaná platba.
Hele můžeš to probrat s právníkem, ukázat výpis, že jsi na dobré slovo půjčila peníze a odeslala. Tetka se smluvně zavázala platit ale neplatí. Ty splátky, ti tetka posílala zpět na účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
23.5.21 22:37
@Anonymní píše:
Ne to ne, ony mi je poslali a já je preposlala. Doklad o tom mám, mám i konverzace kde řešíme jak to budou řešit a splácet. Jenže vim ze je proste k ničemu to, když to není černý na bílým.

tak jestli máš konverzaci tak to můžeš zkusit dát k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.5.21 22:37
@Anonymní píše:
A ty sem mícháš jabka s hruškama, je přeci logicky ze když mám takovýhle problém, ze nezustanu v najmu za 13 ale radši budu platit o pulku méně abych exe. mohla posilat více ne?
Kdybych si podle tvých slov praci vybírala, nemám 3 najednou.
Jen jsem zmínila, ze nechci jít pracovat do fabriky.

Tak proč na tebe skočil exekutor, když máš tři práce? Žadatel jsi ty, musela jsi vědět, že je problém. Jestli to chceš řešit s tetou, jdi za právníkem, jestli ne, zaplať to. Nic víc asi nevymyslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
23.5.21 22:40

Já vůbec nechápu proč si ty peníze u té nebankovky nepůjčili sami? 8o

• Citovat
  • Upravit
19983
23.5.21 22:42
@Anonymní píše:
Samozřejmě ze vim, ze si za to muzu sama. Před ničím neutikam proboha! Platim mu tolik kolik jsme se domluvili. Jen říkám to, ze kvůli te exekuci nemůžu skoro nikde vykonavat praci takovou jakou jsem chtěla.
Jasne ze byla chyba to, ze jsem si od nich nenechala nic podepsat, ale vždycky byli ke všem čestní a nenapadlo by mě ani ve snu, ze se tohle stane.
Vždycky jsme pri sobě drželi jako rodina. A nebyli mezi námi nikdy konflikty.

Holka ty ted ale nemáš vychozí pozici na to si hledat práci v administrativě. Ty potřebuješ hlavní poměr. Tečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16241
23.5.21 22:44
@ludmilaadamkova píše:
Já vůbec nechápu proč si ty peníze u té nebankovky nepůjčili sami? 8o

Taky nechápu, oni mají „větší výdaje“, tak jdou za neteří a řeknou jí „půjč si někde peníze a dej nám je“? A ona neřekne „a proč si nepůjčíte sami?“, ale „jo jasně, zítra tam skočím“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.21 22:46
@FraDeu píše:
To šlo ještě v den poslání stopnout jako špatně zadaná platba.
Hele můžeš to probrat s právníkem, ukázat výpis, že jsi na dobré slovo půjčila peníze a odeslala. Tetka se smluvně zavázala platit ale neplatí. Ty splátky, ti tetka posílala zpět na účet?

Dekuju za užitečnou radu. Já prave premyslela jestli k němu jít nebo ne, protože zase nechci vyhazovat peníze kdyby mi neporadil, jestli mi rozumíš.
Ty první 3 splátky ano, pak mi občas dala 500,–. Ale mám opravdu dost zpráv o tom, ze to spolu řešíme.

@terien píše:
Tak proč na tebe skočil exekutor, když máš tři práce? Žadatel jsi ty, musela jsi vědět, že je problém. Jestli to chceš řešit s tetou, jdi za právníkem, jestli ne, zaplať to. Nic víc asi nevymyslíš

Psala jsem vyse, ze jsem měsíc byla na úřadu práce. Delala jsem provozní v kavárně s dětským Lego koutkem, ale jak byli ty covidove opatření tak jsme byli doma, na 60%, poslední měsíc mi nechtěl šéf ani zaplatit a nedostala jsem od nej ani poslední vyplatu + odstupné. To už je také v řešení, s tím exekutorem byla mnohem lepší domluva než s tou společnosti. Oni mi vyhrožovali, chodil ke mě nějaký inkasni správce, cpal se mi do bytu a tak. Tak už jsem se pak vytocila a řekla jsem mu, ze je opravdu prosím ať mi sníží splatku, ze proste peníze nemám. A pak měsíc na to, když jsem potrebovala zkontrolovat ucet nebo nevím už proč jsem se tam podívala, jsem měla už ucet zablokovany, s tím exekutorem byla a je opravdu špičková domlouva.

Já netvrdím ze to nezvladam finančně, jen jak jsem kvůli tomu omezena. Asi jsem se proste špatně vyjádřila.
Samozřejmě ze to budu platit dal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel