Existují sušenky bez mléka a vajec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4242
2.2.10 21:17

Ahoj, my krome krupek a tech ryzovych chlebiku obcas neco splasili v Nature (chodime na Karlak u zast. tram).
Taky jsme brali ty jablicka z DM, i kdyz tam bylo neco jineho, tak hlavne, ze tam nebylo mleko a vejce :wink:
Ale malej miloval ty krupky a susenky mu dloouhou dobu nechybely :wink:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
radiatorka
28.11.11 13:53

kamarádka mi poradila „anglické sušenky“ v albertu

  • Citovat
  • Nahlásit
Selmi
29.2.12 21:06

Poděkování

Dobrý den,chtěla bych poděkovat za typ na jídelníček.Moc mi to pomohlo.

  • Citovat
  • Nahlásit
72
27.2.20 15:29

Sušenky bez MLÉKA (másla)

Dobrý den, chtěla bych poprosit, jestli někdo nemáte RECEPT na dobré domácí sušenky bez mléka (potažmo másla). Případně čím a v jakém poměru nahradit máslo? Všechny recepty, které jsem našla, obsahují máslo. Ostatní ingredience (mouka, vejce) nejsou problém. Děkuji :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7749
27.2.20 15:55
@Miraculous píše:
Dobrý den, chtěla bych poprosit, jestli někdo nemáte RECEPT na dobré domácí sušenky bez mléka (potažmo másla). Případně čím a v jakém poměru nahradit máslo? Všechny recepty, které jsem našla, obsahují máslo. Ostatní ingredience (mouka, vejce) nejsou problém. Děkuji :-)

místo obyčejného mlíka používám rostlinné - Alpro mandlový nápoj, dostaneš koupit v DM. Máslo Alsan, dostaneš ve zdravé výživě. Má zelený, nebo zlatý obal, je jedno jaký koupíš, cena cca jako u běžného másla.

V Lídlu koupíš dobré jogurty Plantan.

Nebo NEMLÉKO, NEMÁSLO. toto si dohledej na netu, mají ve Sklizeno, ale je to dost drahé.

Vše mám vyzkoušené, a z těchto věcí peču podle běžných receptů.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7749
27.2.20 15:56

Někdy si mandlové mléky vyrábím sama, když je čas.

Kromě mandlového kupuji i jiné, jen ne sojové.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4448
27.2.20 16:09

Máslo nahradím bezmléčným tukem (ještě loni se dala koupit veganská Hera, ta už teď není, ale ve zdravé výživě se dá koupit Alsan). A je to v pohodě :-)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
72
27.2.20 16:13

Děkuji. Máslo tedy nahrazujete čím? Tím Nemáslem? Ty recepty obsahují většinou máslo. Nějaká jiná, dostupnější aletrnativa? U nás ve zdravých výživách ho nemají :-/ Jogurty z Lídlu známe a kupujeme, jsou fajn :-) Ale máslo (rozpuštěné) asi nenahradí. Nebo máte recept, kde je místo másla jogurt a lze použít Plantan jogurt?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7749
27.2.20 16:16
@Miraculous píše:
Děkuji. Máslo tedy nahrazujete čím? Tím Nemáslem? Ty recepty obsahují většinou máslo. Nějaká jiná, dostupnější aletrnativa? U nás ve zdravých výživách ho nemají :-/ Jogurty z Lídlu známe a kupujeme, jsou fajn :-) Ale máslo (rozpuštěné) asi nenahradí. Nebo máte recept, kde je místo másla jogurt a lze použít Plantan jogurt?

uvedené výrobky dávám do běžných receptů, mám vyzkoušené

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7749
27.2.20 16:18

Alsan koupíš na Rohlíku

Příspěvek upraven 27.02.20 v 17:21

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2997
27.2.20 16:56

Na netu je milion Vege receptu. Mliko kravsky náhrad kokosovym, mandlovym, ovesnym, rostlinným… Vzdyt je toho takovy mraky i v normalnim obchodu. Normalne v Albertu, Kosik, Billa…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7749
27.2.20 17:19
@Micaella22 píše:
Na netu je milion Vege receptu. Mliko kravsky náhrad kokosovym, mandlovym, ovesnym, rostlinným… Vzdyt je toho takovy mraky i v normalnim obchodu. Normalne v Albertu, Kosik, Billa…

na netu se dá koupit dost výrobků.
V Bille nekoupíš vůbec nic, Albert taky k ničemu, když tam mají rostlinné mléko jsem šťastná, že jsem ho v tom smetišti našla. Máslo, jogurty nemají. Pokud je toto intolerance, najednou zjistíš, že nemůžeš nic sehnat. Přijde mě divné kupovat mléko v drogerii, ale vím, že se na DM můžu vždy spolehnout, že tam mají i ty malé mlíka pro děti, nemusím otvírat celý litr. Je to složité, ale dá se to sehnat. jen mě nebaví pobíhat po obchodech a vědět, že tady mají toto a jinde zase zbytek. V dnešní době mě toto přijde zvláštní.
Ve zdravých výživách toho moc není, asi jim tam moc lidí nechodí, mají tam hlavně sušené věci, čaje a hlavně to co potřebuji, tak není

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9375
27.2.20 18:02
@Miraculous píše:
Děkuji. Máslo tedy nahrazujete čím? Tím Nemáslem? Ty recepty obsahují většinou máslo. Nějaká jiná, dostupnější aletrnativa? U nás ve zdravých výživách ho nemají :-/ Jogurty z Lídlu známe a kupujeme, jsou fajn :-) Ale máslo (rozpuštěné) asi nenahradí. Nebo máte recept, kde je místo másla jogurt a lze použít Plantan jogurt?

Já nahrazuji většinou slunečnicovým olejem. Ale je mastnější než máslo, které má 82 % tuku. Tak ho musíš dát o těch 18 % méně. Alsan je ztužený tuk s vodou a aroma, abys nemusela v receptu měnit poměry oproti máslu. Ale obsahuje kyselinu citronovou a ta některým malým alergikům vadí.
Dělám mandlové sušenky, ovesné s vločkami opraženými na sucho na pánvi a různě to míchám. Musíš tomu dát jinou chuť, protože ten olej prostě nevoní ani nechutná jako máslo. A místo cukru dávám sirup, ten také dodá chuť a vůni a lépe se pak s těstem pracuje. Datlový, javorový a další.
Poměr ti ale neřeknu, já nevážím, dělám to od oka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2803
27.2.20 22:03

@meduzza Nevím, ale podle mě většina receptu na sušenky nemůže fungovat s olejem. Vždyť většina těch test je na bázi krehkeho těsta, kde se využívá toho, že máslo (potažmo margarin) v chladu tuhne. Jak se s tím testem pak pracuje? Nedrobi se pod rukama? Věřila bych, že máslo půjde nahradit mimo margarinu sádlem, potažmo kokosovým olejem, ale slunečnicovemu oleji bych ani za mák nevěřila. Vždyť to musi byt i po upečení tvrdé jak broky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9375
27.2.20 22:33
@modravlocka píše:
@meduzza Nevím, ale podle mě většina receptu na sušenky nemůže fungovat s olejem. Vždyť většina těch test je na bázi krehkeho těsta, kde se využívá toho, že máslo (potažmo margarin) v chladu tuhne. Jak se s tím testem pak pracuje? Nedrobi se pod rukama? Věřila bych, že máslo půjde nahradit mimo margarinu sádlem, potažmo kokosovým olejem, ale slunečnicovemu oleji bych ani za mák nevěřila. Vždyť to musi byt i po upečení tvrdé jak broky.

Tvrdší jsou. Někdy do nich dám trochu mletého lněného semínka. Udělá těsto vláčnější a křehčí, navíc je v nich kvalitní tuk. Pokud se čerstvě umele třeba v mlýnku na kávu. Tu dobrou práci s těstem tomu dává ten sirup místo cukru. Je to křehčí, drolí se a hůř se s těstem pracuje, to je pravda. Já se s tím někdy nepatlám, udělám z těsta kuličky a rozplácnu to rukou. Vypadá to pak jako americké sušenky.
I do některých kupovaných sušenek se dává jen olej.
Se sádlem jsou křehčí, může se dát jen sádlo či v jakémkoliv poměru, to jsem zapomněla. On se na to dřív používal i lůj, když byl čerstvý. To jsem také zkoušela a dobré. Ale ten lůj rychle žlukne, když se nespotřebuje.
Běžně dělám jen s tím olejem.
Kdo potřebuje, s tím sirupem a sádlem to jde dobře i bez vajíček.
Kokosový olej je super. Jen kokos je ořech a spousta malých alergiků s ním má problém. Což nebude příklad tazatelky, když z něj kupují jogurty. Určitě to stojí za zkoušku, hezky pak voní a budou křehčí než z oleje.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat