Jak na křehké linecké?

7449
15.11.19 12:23

Fakt křehké linecké?

Dělám recept 250 g hlm, 150 g tuku (dávám půl na půl máslo s Herou), 100 g cukru, 1 vejce, šťáva z půlky citronu. Ale není to ono jako z krámu…málo křehký i rozleželý. Teď koukám po netu, kdekdo vychvaluje poměr 3:2:1..jinde zase čtu přidat trochu rumu…nevím, možná kdybych dala jen máslo bude to lepší..podělíte se o svoje vychytávky? Děkuju :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3864
15.11.19 12:28

To jsem také zvědavá. Já upeču kde co, delavam oříšky, různé košíčky, roládky, všechno perfektní a linecké vždycky na sra.ku :mrgreen: Mamka mi tvrdí, že je to tím, že dělám z másla a ne z Hery. Ale já ty tuky prostě nemusím :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
931
15.11.19 12:30

Ja cukrovi nepecu, ale tchyne dava jen maslo a je to křehký a rozlezely krasne a rychle :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7449
15.11.19 12:30

@cverunka no já právě taky peču kdeco a to linecký je tvrdýýýý…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3868
15.11.19 12:32

Netuším teda, jak chutnají linecký z krámu :mrgreen: ale my děláme jen s máslem, Hera a podobné ztužené „mňamky“ jsou :poblion: to cukroví pak chutná uplně jinak

Příspěvek upraven 15.11.19 v 12:32

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
207
15.11.19 12:32

Já roky dělám linecké: 210g hladké mouky, 140g masla, 70g cukru, nastrouhaná citronová kůra a jeden zloutek a jeden vanilkový cukr. Je vynikající.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5780
15.11.19 12:34

@Jukat áno, to je dobrý recept.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
115
15.11.19 12:36

Ano přesně dej jen máslo nebudeš litovat zkoušela jsem loni jen z másla a jako málem jsem to sežrala sama

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5780
15.11.19 12:38

@Jukat ja pridávam ešte 30 g mandlí.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7449
15.11.19 12:38

@suchanci dobře :D

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
7449
15.11.19 12:40

No a právě mi docvaklo, co dělám blbě krom toho tuku. dávám celý vejce, ne jen žloutek. To asi taky bude mít vliv.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6652
15.11.19 12:40

@Tarjei Vykaslete se na Heru, to je hnus který v pečivu nikdy pořádně nefunguje. Buď čisté máslo, nebo máslo s vepřovým sádlem, pozor, když budete mít sádla víc než 40% tak je cukroví natolik křehké že se skoro nedá vzít do ruky, ideální je mít tak 5-10% sádla. Taky pozor na teplotu pečení, spousta lidí peče na moc vysokou teplotu, lepší je na 150-160°C a delší dobu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5780
15.11.19 12:40
  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
115
15.11.19 12:45

@Tarjei jako ano máslo je jednoznačně lepší než hera ale při těch cenách pokud není v akci tak hodně lidí to řeší takto protože je prostě levnější no a ano jen žloutek ne celé vejce

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
217
15.11.19 12:46
@Jukat píše:
Já roky dělám linecké: 210g hladké mouky, 140g masla, 70g cukru, nastrouhaná citronová kůra a jeden zloutek a jeden vanilkový cukr. Je vynikající.

Moje babička dávala 2 žloutky a pár kapek citronové šťávy a je to naprosto TOP ;).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat