Jak na křehké linecké?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Fakt křehké linecké?
Dělám recept 250 g hlm, 150 g tuku (dávám půl na půl máslo
s Herou), 100 g cukru, 1 vejce, šťáva z půlky citronu. Ale není to ono
jako z krámu…málo křehký i rozleželý. Teď koukám po netu, kdekdo
vychvaluje poměr 3:2:1..jinde zase čtu přidat trochu rumu…nevím, možná
kdybych dala jen máslo bude to lepší..podělíte se o svoje vychytávky?
Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
To jsem také zvědavá. Já upeču kde co, delavam oříšky, různé
košíčky, roládky, všechno perfektní a linecké vždycky na sra.ku Mamka mi tvrdí, že je to tím, že dělám
z másla a ne z Hery. Ale já ty tuky prostě nemusím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ja cukrovi nepecu, ale tchyne dava jen maslo a je to křehký a rozlezely
krasne a rychle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@cverunka no já právě taky peču kdeco a to linecký je tvrdýýýý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Netuším teda, jak chutnají linecký z krámu ale my děláme jen s máslem, Hera a podobné
ztužené „mňamky“ jsou
to cukroví pak chutná uplně jinak
Příspěvek upraven 15.11.19 v 12:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já roky dělám linecké: 210g hladké mouky, 140g masla, 70g cukru, nastrouhaná citronová kůra a jeden zloutek a jeden vanilkový cukr. Je vynikající.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano přesně dej jen máslo nebudeš litovat zkoušela jsem loni jen z másla a jako málem jsem to sežrala sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No a právě mi docvaklo, co dělám blbě krom toho tuku. dávám celý vejce, ne jen žloutek. To asi taky bude mít vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei Vykaslete se na Heru, to je hnus který v pečivu nikdy pořádně nefunguje. Buď čisté máslo, nebo máslo s vepřovým sádlem, pozor, když budete mít sádla víc než 40% tak je cukroví natolik křehké že se skoro nedá vzít do ruky, ideální je mít tak 5-10% sádla. Taky pozor na teplotu pečení, spousta lidí peče na moc vysokou teplotu, lepší je na 150-160°C a delší dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tiež dobrý recept: https://varecha.pravda.sk/…-recept.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Tarjei jako ano máslo je jednoznačně lepší než hera ale při těch cenách pokud není v akci tak hodně lidí to řeší takto protože je prostě levnější no a ano jen žloutek ne celé vejce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Jukat píše:
Já roky dělám linecké: 210g hladké mouky, 140g masla, 70g cukru, nastrouhaná citronová kůra a jeden zloutek a jeden vanilkový cukr. Je vynikající.
Moje babička dávala 2 žloutky a pár kapek citronové šťávy a je to
naprosto TOP .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Velmi křehké vztahy
- Jak zachránit zvlhlé linecké?
- Linecké těsto kupované
- Linecké - jak skladovat?
- SoS Linecké
- Lepene linecké - jak správně
- Jake vitamíny na křehké nehty?