Finance v manželství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.10.10 11:37

Sany, přesně tomu se chci vyhnout… On je jinak udělačnej, hodnej, ale prostě ty finance pitomý :zed: Takže chci, abychom to vyřešili doma.

• Citovat
  • Upravit
20777
11.10.10 11:38

Někteří chlapi jsou fakt na zabití :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.10.10 11:39

O tom jak kdo má finance jsou tu i jiné diskuze, takže to nebudu omýlat..Zkus ještě dohledat - budeš se divit, co mají ženské za systémy..Třeba se v tom inspiruješ..
Jinak máte to debilně, to je jasné..
Platit za sebe zálohu mi přijde trochu přitroublé - to už si rovnou můžete odměřovat, kdo kolik vody, plynu, svícení, kdo kolik vypotřeboval mýdla atd..To si myslím, že do manželství nepatří..
A argumentovat dovolenou na kterou chtěl jet - ubohost..tak at příště jede sám, protože vy s dětmi na to nemáte..
Už vidím ty vaše diskuze - no ale já platit tohle a ty jen toto a to stálo o stovku mín..No hrůůůůza :-?
Pokud by s ním nebyla kloudná řeč snažila bych se ještě o nějaký svůj vlastní boj - jako nebyl by doma paralen na jeho bolest hlavy, ze surovin co přivezl bych nic neuvařila, protože je to málo,nežehlila bych a neprala - nebo bych nasadila taxu -1000.- za úklid,1000.- za vaření atd..
Pokud z jeho strany není empatie, ty se také nemusíš přetrhnout..
Je mi to líto, toto číst - takové skrblictví při vlastních dětech :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 11:41

Když on ušetří spoustu peněz i tím, že jsem doma (mimo jiné odpočet za dítě a manželku na daních). Kdo tu je, když mají přijít řemeslníci? Šetří mu to čas a potažmo peníze, jinak by tu musel s nima být. To samé vyřizování na úřed. Daňové přiznání si vyplní sám, ale já jsem ten, kdo to jde vyřídit (ha, další argument, já si tady fakt utřídím myšlenky správným směrem)

• Citovat
  • Upravit
12978
11.10.10 11:42

Ted jsem si to přečetla ještě jednou - tedy zaplatíš něco přes 2000.- a zbyde ti tedy kolem 5000.- každý měsíc na dítě a sebe..Tedy neplatíš jídlo ani nic dalšího???Nebo to jídlo dokupuješ??
No já mám 76000 a z toho dám 3000.- do jídla a zbytek mám pro sebe a děti..Ale pokud mi nějak nezbývá nebo potřebuji, manžel dá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 11:42

Liz a nemáš někde po ruce odkazy na ty diskuze, ať nemusím dlouho hledat? (už tohle mi zabírá dost času…) Díky!

• Citovat
  • Upravit
27264
11.10.10 11:44

Anonymní :hug: zkrátka jak psali holky piš si výdaje. Je sice hezký, že chce ušetřit, to je i chválihodné, ale ne na tvůj úkor.
Sakra jednou jste manželé, máte spolu dítě. To je fakt strašný tohle to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.10.10 11:45

Tak hledat to nebudu, ale je toho hodně v diskuzním tématu - Jak ušetřit, nebo Domácnost.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 11:48
Lizbeth píše:
Ted jsem si to přečetla ještě jednou - tedy zaplatíš něco přes 2000.- a zbyde ti tedy kolem 5000.- každý měsíc na dítě a sebe..Tedy neplatíš jídlo ani nic dalšího???Nebo to jídlo dokupuješ??
No já mám 76000 a z toho dám 3000.- do jídla a zbytek mám pro sebe a děti..Ale pokud mi nějak nezbývá nebo potřebuji, manžel dá..

Kupuji i jídlo, mluvila jsem o základních potravinách… Jinak nebýt dalšího těhotenství a toho, že syn je ve věku kdy velmi rychle roste (boty, oblečení, boty kupuji kvalitní, oblečení z druhé ruky - nejsou mu ani dva roky), tak bych i vyšla, ale taky bych ráda nějak ušetřila, kdyby náhodou a na dárky :nevim: Pokud máte každý svůj účet a manžel se octne v nemocnici, tak ti třeba nebude moct přispět. Stát se můž lecos, takže to mi taky nepřijde ideální řešení :nevim: Takže jeden z mých argumentů je i to, že si potřebuji ušetřit nějakou finanční rezervu, kdyby nastal nějaký problém :-?

• Citovat
  • Upravit
11502
11.10.10 11:48

Ahoj, tak my teda máme taky tak nějak peníze společný i když máme každý svůj účet. On platí hypotéku (3/4 z jeho výplaty) a já ostatní položky (jídlo, el., voda, plyn, net, tv), takže jsme s výdaji tak nějak nastejno, ale když se vyskytne nějaký se kterým nepočítáme, tak saháme do obou účtů, jinak si každý koupí tak nějak co chce a co potřebuje, ale zase tak, abychom vystačili. Já mam teda dvouletku, ale aby nekoupil nic mimču, když je vás obou, tak to nepochopím, prostě já když neměla peníze, tak mi je dal. Takže ti asi nezbude nic jinýho než si s ním o tom znovu promluvit, ale když říkáš, že neumíš argumentovat, tak nevím jak vám to dopadne, ale držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 11:49

Jinak samozřejmě drogistické zboží atd je taky moje parketa, jak jinak. On se mi tak nanejvýš zeptá, jestli máme mýdlo, když dojde (prostě chlap)

• Citovat
  • Upravit
1702
11.10.10 11:51

Holky, vy tu píšete, jak to máte u Vás doma,ale Vy asi máte doma chlapa, který má rozum, což ten zakladatelčin očividně nemá…a nevím,jestli to, že mu sepíšeš nějaké náklady pomůže v tom,aby otevřel oči,třeba na tebe vyjede s tím, že nemáš nikam jezdit a neutratíš za vlak a k zubaři máš jít, až budeš vydělávat…já jsem teda radikál,ale kdybych byla tebou, tak se zaseknu na místě a nikdo se mnou nehne, a to jsi těhotná!!!,takže to bude s těmi náklady ještě horší.Takže do porodu to musíš dát do kupy děvče.
Na žádnou dovolenou bych s nim nejela, řekla bych, že já na to nemám a od něj si to platit nenechám,abych to pak celej rok nemusela poslouchat.Žádnou zálohu bych neplatila!ty prachy nejsou na zálohy,ale pro tebe a dítě, co to je sakra za V..A,že ho to vůbec napadlo,abys to platila ty?CHce nakupovat? at nakupuje,ale když je tak hrrr,at nakupuje sám bez konzultace s tebou( nezvedat telefon!) a pak, když doma něco nebude, bude to jeho chyba a ty mu to pěkně omlátíš o hlavu jasan?tys byl v obchodě,tys to měl koupit..tečka.Jsou případy,kdy argumenty nefungují, kdy funguje pouze akce zvaná protiútok.Je to rychlejší,než argument,protože ten si na rozdíl od argumentů zapamatuje.Hele on je drsoň, tak ty buď taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
11.10.10 11:51

Ahojky :mavam:

Jak píše Liz,zkus pohledat různé diskuze.Jinak mě mrzí,že tohle musím číst,že chlap škudlí na vlastní rodině…

Já doma vedu kasu,máme dva účty :oops: Brali jsme si hypo jako svobodný a jsme líný to asi nějak oběhat či co. :oops:

Co je moje to je tvoje,co je tvoje je i moje 8-) Ne že mi do toho nic není :zed: Promiň,já tohle nepobírám.

Znám spousty rodin co mají rozdělený rozpočet,ale ženám na mateřský otec pošle nějakou částku a když dojde tak přidá :wink: Jo a zkus mu předkládat účtenky kolik co stojí,to by taky mohlo pomoct.Někteří chlapi neví ani kolik stojí máslo atd.Nemají šajn kolik stojí punčocháče na děcko…

Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.10 11:53

Jasně, rezerva je chvályhodná, ale je třeba vzít sumu, kterou máme k dispozici na jednu stranu a na druhou si napsat, kolik potřebujeme na to, na to a na ono a podle toho si stanovit výši té rezervy, kterou si můžete dovolit. Ne, že se všecko uvalí na rezervu a vy budete v běžném životě, kdy se nic nestane, okusovat doma zdi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.10 11:56

Denulenko, tak můj chlap taky mrčel, jak to, že nevyjdu a že už nic nemám atd. a u nás sepsání teda pomohlo :nevim: Plus to, že vidí, že fakt žádné kraviny nenakupuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí