Pěkný den všem,
píšu jako anonym, jelikož jde o citlivější informace ohledně financí.
Je mi 24 let a s přítelkyní se v poslední době tak trochu přeme ohledně financí. Já jsem spíš takový šetřivý typ člověka, ona naopak člověk, který chce život skutečně prožít a ne přežít. Jelikož přítelkyně ještě studuje a není z příliš bohaté rodiny, tak se dá říci, že peníze které si vydělá během letních prázdnin utratí do dalších letních prázdnin (dovolená, dárky pro ostatní, něco na sebe atd.) Její úspory činí cca 15 tisíc Kč. Já jsem člověkem již pracujícím, který pochází řekl bych z nadprůměrně situované rodiny. Rodiče mi naspořily na stavebku nějakých 200 tisíc, na svém bankovním účtu mám naspořených zhruba 300 tisíc a čistý měsíční příjem mám kolem 35-40 tisíc.
Naše spory vedeme zejména ohledně finanční rezervy. Nechce se mi moc utrácet za dovolené a další věci, dokud nebudu mít slušný finanční polštář. Pro mě je taková částka alespoň kolem 800 tisíc (stavebko + účet dohromady). Přítelkyně to však moc nechápe a považuje mě za hrozného škudlila. Když tak nad tím občas přemýšlím, možná jím opravdu jsem. Přesto bych byl spokojenější, pokud bych měl již něco našetřeno a užíval si života až v pozdějším věku.
Chci se tak zeptat na Váš názor. Zda jste v mém věku spíše šetřili či rozhazovali? A celkově jaký byl Váš postoj k penězům v mém věku?
Moc Vám děkuji za názory.