Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, máte někdo zkušenost s kotevním šroubkem, který má pomoct při fixních rovnátkách a navrtává se přímo do čelistní kosti? Jak dlouho takový zákrok trvá, a jak je to po zákroku (bolestivost, hojení apod.). Díky moc
Ahoj, prosím o radu - nevím, jestli už to tady v diskuzi někde proběhlo, ale mám 7letou dceru, má bohužel zuby po prarodiči a jsou velké jak ty „kobilí“ a špatně se jí do pusiny skládají. Zubařka mi pořád tvrdí, že na rovnání je brzy, že se teprve místo v puse udělá, jak malá poroste a srovná se to. Nějak nevím, jestli tomu věřit. Máte někdo zkušenosti s rovnáním zubů u 7letých prcků? Díky moc za radu!
Ahoj. Ano, dr. má pravdu. Já jsem měla prvně rovnátka někdy ve třinácti letech a bylo to absolutně k ničemu. Vůbec ničemu to neprospělo, akorát mě tehdy dr. trápila. Po asi roce a půl jsem byla „srovnaná“ a to tak, že jsem se poté, někdy v 25 letech rozhodovala, zda do toho jít nebo ne. Šla jsem na konzultaci s tím, že mne dr. vyrazí a když mi řekla, že to mám teda pěkně poskákané a že to bude práce na několik let, zůstala jsem skoro bez dechu. Taky jsem jí řekla, že už jsem rovnátka měla, tak se jenom zasmála, mávla rukou a řekla, že to je k ničemu, protože v té době jak se formuje celý člověk, tak se formuje i čelist. Nooo a tak jsem si teda střihla v dospělosti fixní rovnátka, horní i spodní na „pouhých“ 3,5 roku po té „úspěšné léčbě“ ve třinácti letech.. No, takže asi tak…
![]()
Mám stejně starou dcerku a máme to samé, akorát že jí ještě nevypadly horní jedničky. Moje rovnátkářka mi řekla, že máme přijít, až jí porostou druhé zuby nahoře. Nejprve pravděpodobně dá aparátek na noc, aby se dásně roztáhly a až budou druhé zuby venku, tak teprve fixní rovnátka. Asi se tomu nevyhneme. Takže u nás je taky ještě brzy.
Ahoj holky maminy, oživuji diskuzi, ale spíš z důvodu povzbuzení
Zrovna jsem byla na nandání fixních rovnátek a mám nějakou šííílenou depku, že je to na rok. V té pusy mi to hrozně vadí a nejraději bych je sundala
Tak jsem z toho teď taková špatná, já vím, jsem cíťa… Holky povzbuďte mě, kdo máte zkušenosti ![]()
@LenďuleB ja je mela skoro 2 roky a rychle to uteče…a dneska uz se na to lidi nekoukaj tak blbe ![]()
A ze ti prekazi? Rychle si zvyknes ![]()
Az ti rovnatka sundaj, tvoje zuby bez zamecků ti budou připadat slizke a divne ![]()
A jaka pak budes fesanda ![]()
@Anetta
Jezisi, fakt? Proč slizké a divné? Já ty zuby zas tak hrozný neměla, ty jo, jsem si vymyslela zase věc
no snad to nějak přežiju
Děkuju za podporu ale
Jo, pak budu fešanda ![]()
Me ani neprekazely akorat jsem tezce nesla ty odrene tvare a rty zevnitr. kdyz uz jsem se rozhodovala tak dlouho tK jsem to vzala jak fakt.
Nebon, je to skvely pocit, kdyz vidis ten vysledek. Dnes skoro po 2 letech o nich nevim, budou mi je sundavat na podzim a jak pise Aneta…nejak si to bez nich neumim predstavit ![]()
@lightblue děkuju
A gratuluju, to se máš, že už to máš za sebou
![]()
Neboj nic, za chvíli si zvykneš, pak se s tím naučíš i jíst
přestaneš mít odřené tváře zevnitř a bude to v pohodě, ta doba uteče jako nic
Já už je mám přes půl roku ![]()
Me je nasadi za dva tydny. Myslim, ze je to v dnesni dobe fajn. Lepe mit chvili rovnatka a pote krasne zuby, nezli cely zivoty bez rovnatek a zuby krivaky ![]()
@ixule @Sini Jasný holky, díky
Je to fakt, asi chce vydržet tenhle začátek, trošku se s tím zžít a snad to uteče rychle.. teď to tedy začíná trošku jakože bolet, tlačit, no nic moc
jenom nechápu, proč mi paní doktorka nasadila nejdříve nahoru a dolů dá až později, to je normální postup??
Jako je fakt, že nahoře zuby mám celkem rovný, jen jeden mi jde maličko dopředu, za to ty spodní
.. budu se jí na příští kontrole muset zeptat..
@ixule to jídlo je teda peklo jak to leze za ty rovnátka ![]()
@LenďuleB já mám jen nahoře, ale co jsem slyšela, tak se dávají nejdřív jedny a až za čas druhé, asi aby to nebylo moc najednou. Neboj, časem se naučíš jíst ![]()
@ixule a máš nějaké vychytávky??
Ty jo, by mě nenapadlo, že mít rovnátka bude tak komplikované
.. a teď už jsi teda s nima úplně v pohodě? Jakože o těch rovnátkách ani nevíš??