GDPR - vzor souhlasu se zpracováním osobních údajů

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Anonymní 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.18 17:22
GDPR - vzor souhlasu se zpracováním osobních údajů

Ahojky,
prosím vás o radu. Právě zpracovávám souhlas se zpracováním osobních údajů, má prosím někdo vzor soulasu? Na internetu jsem našla vzorů dost, ale žádný mi nepřijde jako vhodný :( Potřebuji to pro firmu, která obchoduje s mobilními telefony, počítači a příslušenstvím. Zároveň se zabývá servisem těchto zařízení.

Díky moc, holky…

Reakce:
 
nozu
Extra třída :D 11665 příspěvků 23.10.18 18:05

já ti nevím. Na tyhle věci si firmy platí odborníky za dost velký peníze. Ty si myslíš, že ti sem někdo dá konkrétní dokument své firmy?

 
eumedon
Extra třída :D 13614 příspěvků 23.10.18 18:36
@Anonymní píše:
Ahojky,
prosím vás o radu. Právě zpracovávám souhlas se zpracováním osobních údajů, má prosím někdo vzor soulasu? Na internetu jsem našla vzorů dost, ale žádný mi nepřijde jako vhodný :( Potřebuji to pro firmu, která obchoduje s mobilními telefony, počítači a příslušenstvím. Zároveň se zabývá servisem těchto zařízení.Díky moc, holky…

No, a k čemu konkrétně potřebuje souhlas? K jakému zpracování? Čí osobní údaje chce zpracovávat, které údaje, jakým způsobem a k jakému účelu?

 
1Anička1
Zasloužilá kecalka 702 příspěvků 1 inzerát 23.10.18 18:53

@eumedon děkuju za odpověď. budou se zpracovavat údaje zákazníků, kteří buď chtějí něco prodat (do bazaru), tak se vyplňuje výkupní list s údaji, a nebo kdyz zákazník chce nechat něco opravit. Takže jméno, adresa, kontakt, u výkupu datum nar.
Je mi jasné, že mi nikdo sem nenasdili své firemní dokumenty, jen mě napadlo, jestli nemá třeba někdo vzor. Nasla jsem jich na netu dost, ale jsou k jiným účelům…

 
eumedon
Extra třída :D 13614 příspěvků 23.10.18 18:59
@1Anička1 píše:
@eumedon děkuju za odpověď. budou se zpracovavat údaje zákazníků, kteří buď chtějí něco prodat (do bazaru), tak se vyplňuje výkupní list s údaji, a nebo kdyz zákazník chce nechat něco opravit. Takže jméno, adresa, kontakt, u výkupu datum nar.
Je mi jasné, že mi nikdo sem nenasdili své firemní dokumenty, jen mě napadlo, jestli nemá třeba někdo vzor. Nasla jsem jich na netu dost, ale jsou k jiným účelům…

Pokud jsou to jen údaje nutné k identifikaci zákazníka (pokud je to nutné ke zpracování zakázky nebo vám ji dokonce ukládá zákon) a ke zpracování zakázky, tak žádný zvláštní souhlas netřeba. Pokud tedy nebudou použity k ničemu jinému (například předávány jiným subjektům k marketingovým účelům) a pokud budou uchovávány jen nezbytně dlouhou dobu.

Naopak, zákazníka musíte obsloužit a jeho zakázku zpracovat bez toho, aby vám dával zvláštní souhlas: https://www.uoou.cz/…4841/p1=4841.

Takže u každého z těch údajů musíte umět zdůvodnit, proč jej potřebujete a k čemu bude používán a jak dlouho budou ty osobní záznamy uchovávány a proč.

https://www.uoou.cz/…4843/p1=4843

Souhlas k získání a zpracování údajů nezbytných ke zpracování zakázky vám dá zákazník implicitně tím, že s vámi uzavře smlouvu (stane se vaším zákazníkem).

Svoje zákazníky dokonce pak můžete (ale pouze vy a nikdo jiný) oslovovat s nabídkami dalších produktů, dokud vám k takovému počínání souhlas neodvolají (opt-out). V každé takové nabídce ale musí být možnost opt-out zmíněna, musí být bezplatná a snadná (jednoduchá). Například, pokud mu posíláte e-mailový newsletter, musí být možné odhlásit jej jediným kliknutím na odkaz. A podobně.

Příspěvek upraven 23.10.18 v 19:18

 
1Anička1
Zasloužilá kecalka 702 příspěvků 1 inzerát 23.10.18 19:13

@eumedon děkuju za radu. Je to hrozně složité téma a moc mi to pomohlo…
Myslela jsem, že i v tomto případě je potřeba souhlas na základě GDPR…

 
eumedon
Extra třída :D 13614 příspěvků 23.10.18 19:19
@1Anička1 píše:
@eumedon děkuju za radu. Je to hrozně složité téma a moc mi to pomohlo…
Myslela jsem, že i v tomto případě je potřeba souhlas na základě GDPR…

K tomu, co nutně potřebujete ke zpracování zakázky, zvláštní souhlas nepotřebujete (a naopak, nemá být vyžadován).

Tak to mají i na stránkách ÚOOÚ, jen to teď nemůžu najít.

Edit: Tady je to. Sdělení předsedkyně Úřadu k vyžadování souhlasu.

Správci a zpracovatelé nadbytečně požadují po svých zákaznících – klientech souhlas se zpracováním osobních údajů v případech služeb, které jsou běžně poskytovány na základě zákona, smlouvy či jiného právního důvodu uvedeného v obecném nařízení. Jedná se například o poskytování bankovních či telekomunikačních služeb.

 
1Anička1
Zasloužilá kecalka 702 příspěvků 1 inzerát 23.10.18 19:26

@eumedon děkuju, fakt jsi zlatá ????

 
eumedon
Extra třída :D 13614 příspěvků 23.10.18 20:05

@1Anička1 Zlatý. :)

 
1Anička1
Zasloužilá kecalka 702 příspěvků 1 inzerát 23.10.18 20:59

@eumedon Jaj! Trapas :-D Zlatý!

 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Jak měřit teplotu? Jednodušší už to být ani nemůže

Doba, kdy v žádné domácí lékárničce nechyběl klasický rtuťový teploměr, už je... číst dále >

Co když vás auto nechá ve štychu? Nepodceňujte rozsah asistenčních služeb

Myslíte si, že základní asistenční služby obsažené v povinném ručení nebo v... číst dále >

Články z Expres.cz

Richard Genzer o StarDance: Tanec jsem definitivně pověsil na hřebík, už podruhé

V sobotu nečekaně vypadl v rozstřelu s Daliborem Gondíkem, kterému diváci... číst dále >

Takhle ne, šéfová! Nástupci Pohlreicha jsou spíše bezradní profesionální požitkáři

Televize Prima v pondělí odstartovala kuchařskou show Ano, šéfová!, která... číst dále >

Články z Ona Dnes

O 10 let mladší: když se manželství unaví, je třeba radikální změna

Manželé Dana a Vladimír vychovávají kromě svých vlastních dětí i vnuka Míšu,... číst dále >

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale... číst dále >