GDPR, vztahuje se na něj?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Simuška123
Kecalka 102 příspěvků 06.03.18 08:53
GDPR, vztahuje se na něj?

Zdravím, potřebuji poradit ohledně ochrany osobních údajů, třeba s touto tématikou máte některá zkušenost. :nevim:
Jde o to, že manžel má s kamarády webovou stránku zaměřenou na hokejovou online ligu. Jsou to fyzické osoby, nic neprodávají, pouze jim tito „online“ hráči zasílají dobrovolný poplatek. Jde o mi to, jestli se na ně také vztahuje zákon o ochraně osobních údajů? Hráči se na web registrují a přístupné ne webu jsou informace jako jméno, věk, e-mail. adresa, přezdívka, město ve kterém žijí. Poradíte někdo prosím?


Reklama

Reakce:
 
ivašot.
Kelišová 5933 příspěvků 06.03.18 09:08

Pokud shromažďuje osobní údaje dalších osob, tak se na něj GDPR vztahuje.

 
terinka4444
Hvězda diskuse 65208 příspěvků 06.03.18 09:11

Ano, pokud shromažďuje více než jednu informaci o člověku, to jest dvě třeba jméno a adresu, vztahuje.

 
Premek_Orac
Závislačka 4071 příspěvků 06.03.18 10:24

@ivašot. @terinka4444 Mohu též poradit? Shromažďuji pouze údaje o zaměstnancích a údaje o odběratelích a dodavatelích (v rámci smluvní dokumentace, jinak s údaji nepracujeme). Z testu O2 mi vyšlo, že žádná opatření dělat jako firma nemusíme. je to tak?
Moc děkuju.

 
ivašot.
Kelišová 5933 příspěvků 06.03.18 10:53
@Premek_Orac píše:
@ivašot. @terinka4444 Mohu též poradit? Shromažďuji pouze údaje o zaměstnancích a údaje o odběratelích a dodavatelích (v rámci smluvní dokumentace, jinak s údaji nepracujeme). Z testu O2 mi vyšlo, že žádná opatření dělat jako firma nemusíme. je to tak?
Moc děkuju.

Co jsem pochopila ze dvou školení GDPR, tak v tomhle případě nepotřebuješ od dotčených souhlas se zpracováním osobních údajů, protože ty je získáváš, protože tě k tomu vede zákonná povinnost.
Další otázka je, zda musíš přijmout nějaká technická opatření např. osobní údaje bys neměl mít archivované na PC, ke kterému je umožněn vzdálený přístup. Dál bys měl mít asi zpracované nějaké „postupy“, jak osobní údaje archivuješ, jak dlouhá je archivační lhůta atd. Ale v téhle otázce se přístup obou školitelů dost lišit. Na jednom školení se tvářili, že pokud máš těch zaměstnanců jen pár, tak to na mě dělalo dojem, že nic podnikat nemusíš.
Ale ber moje informace bez záruky.

 
Premek_Orac
Závislačka 4071 příspěvků 06.03.18 10:59

@ivašot. Moc Ti děkuji, já tomu rozumím stejně. Ale jak se tím všude straší, tak míra mé jistoty poněkud pokulhává :-)

 
ivašot.
Kelišová 5933 příspěvků 06.03.18 11:14

@Premek_Orac Včera mě ujišťovali, že než dojdou na kontrolu k nám do malé stavební firmy, tak že já budu už dávno v důchodu. Navíc, že se k tomu Úřad pro ochranu osobních údajů staví tak, že prvořadá bude náprava chyb nikoliv sankce. Že ty astronomické sankce jsou v předpisech GDPR kvůli firmám, které vydělávají čistě na obchodech s osobními údaji.

 
Premek_Orac
Závislačka 4071 příspěvků 06.03.18 11:41

@ivašot. :-). Jo, ale pak musí dojít i na udání, a on si občas někdo zaudává rád. Pokud to al eprimárně bude proti těm, co osobní data zneužívaly, pak o. k. Jen si říkám, co třeba takový Facebook :-)))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Přijme vláda změny? Týkají se i proplácení rodičovského příspěvku

Poslanec Aleš Juchelka chce vyjádřit úctu všem rodičům, kteří jsou doma s... číst dále >

Zánět dásní v těhotenství? Může za něj špatná péče před početím

V těhotenství trpí na zánět dásní a zvýšenou kazivost 50–70 procent žen.... číst dále >

Články z Expres.cz

Nové zprávy z nemocnice: Menzel se už domů nevrátí!

Již od listopadu je Jiří Menzel (80) v péči lékařů. Po prodělaném meningokoku... číst dále >

Pouze pro plnoleté! Junckerovu líbačku se Zemanem by ocenil i Brežněv

Videa zpitého předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera v průběhu... číst dále >

Články z Ona Dnes

Zůstali v Plzni. Je tam všechno lidštější, tvrdí moderátorský pár

Ačkoli Zorka a Míra Hejdovi pracují hlavně v Praze, bydlí v rodné Plzni.... číst dále >

Zuby moudrosti: trhat, nebo ne? Když nezlobí, mohou být i prospěšné

Každý o nich slyšel, ne každý je má a nikdo je nikomu nezávidí. Třetí... číst dále >


Reklama