Reklama

GDPR, vztahuje se na něj?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Simuška123
Kecalka 102 příspěvků 06.03.18 08:53
GDPR, vztahuje se na něj?

Zdravím, potřebuji poradit ohledně ochrany osobních údajů, třeba s touto tématikou máte některá zkušenost. :nevim:
Jde o to, že manžel má s kamarády webovou stránku zaměřenou na hokejovou online ligu. Jsou to fyzické osoby, nic neprodávají, pouze jim tito „online“ hráči zasílají dobrovolný poplatek. Jde o mi to, jestli se na ně také vztahuje zákon o ochraně osobních údajů? Hráči se na web registrují a přístupné ne webu jsou informace jako jméno, věk, e-mail. adresa, přezdívka, město ve kterém žijí. Poradíte někdo prosím?


Reklama

Reakce:
 
ivašot.
Kelišová 6252 příspěvků 06.03.18 09:08

Pokud shromažďuje osobní údaje dalších osob, tak se na něj GDPR vztahuje.

 
terinka4444
Hvězda diskuse 66611 příspěvků 06.03.18 09:11

Ano, pokud shromažďuje více než jednu informaci o člověku, to jest dvě třeba jméno a adresu, vztahuje.

 
Premek_Orac
Závislačka 4204 příspěvků 06.03.18 10:24

@ivašot. @terinka4444 Mohu též poradit? Shromažďuji pouze údaje o zaměstnancích a údaje o odběratelích a dodavatelích (v rámci smluvní dokumentace, jinak s údaji nepracujeme). Z testu O2 mi vyšlo, že žádná opatření dělat jako firma nemusíme. je to tak?
Moc děkuju.

 
ivašot.
Kelišová 6252 příspěvků 06.03.18 10:53
@Premek_Orac píše:
@ivašot. @terinka4444 Mohu též poradit? Shromažďuji pouze údaje o zaměstnancích a údaje o odběratelích a dodavatelích (v rámci smluvní dokumentace, jinak s údaji nepracujeme). Z testu O2 mi vyšlo, že žádná opatření dělat jako firma nemusíme. je to tak?
Moc děkuju.

Co jsem pochopila ze dvou školení GDPR, tak v tomhle případě nepotřebuješ od dotčených souhlas se zpracováním osobních údajů, protože ty je získáváš, protože tě k tomu vede zákonná povinnost.
Další otázka je, zda musíš přijmout nějaká technická opatření např. osobní údaje bys neměl mít archivované na PC, ke kterému je umožněn vzdálený přístup. Dál bys měl mít asi zpracované nějaké „postupy“, jak osobní údaje archivuješ, jak dlouhá je archivační lhůta atd. Ale v téhle otázce se přístup obou školitelů dost lišit. Na jednom školení se tvářili, že pokud máš těch zaměstnanců jen pár, tak to na mě dělalo dojem, že nic podnikat nemusíš.
Ale ber moje informace bez záruky.

 
Premek_Orac
Závislačka 4204 příspěvků 06.03.18 10:59

@ivašot. Moc Ti děkuji, já tomu rozumím stejně. Ale jak se tím všude straší, tak míra mé jistoty poněkud pokulhává :-)

 
ivašot.
Kelišová 6252 příspěvků 06.03.18 11:14

@Premek_Orac Včera mě ujišťovali, že než dojdou na kontrolu k nám do malé stavební firmy, tak že já budu už dávno v důchodu. Navíc, že se k tomu Úřad pro ochranu osobních údajů staví tak, že prvořadá bude náprava chyb nikoliv sankce. Že ty astronomické sankce jsou v předpisech GDPR kvůli firmám, které vydělávají čistě na obchodech s osobními údaji.

 
Premek_Orac
Závislačka 4204 příspěvků 06.03.18 11:41

@ivašot. :-). Jo, ale pak musí dojít i na udání, a on si občas někdo zaudává rád. Pokud to al eprimárně bude proti těm, co osobní data zneužívaly, pak o. k. Jen si říkám, co třeba takový Facebook :-)))


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Kdy začít děti učit zacházet s penězi? Začněte pomocí her v předškolním věku

Jedním z nejčastějších sociálních problému, se kterými se dnes potkávají... číst dále >

Váháte, zda a kdy nechat děti očkovat? Udělejte si vlastní názor

Neublížím svému miminku očkováním brzy po narození? Otázku, kdy začít s... číst dále >

Články z Expres.cz

Gondík, Měcháček a Hanuš ve hře Zkurvení havlisti: Nazí muži, co rozumí všemu

Kouzelná komedie o třech mužích, kteří rozumí všemu. Přesně tak mluví tvůrci... číst dále >

„Bohoušek si občas něco dal!“ Je za smrtí sbormistra Kulínského pervitin?

Pražští kriminalisté stále pracují na objasnění náhlé smrti bývalého... číst dále >

Články z Ona Dnes

Když dlouho necestuji, hýbu aspoň nábytkem, říká žena velvyslance Kmoníčka

Produkovala show na Broadwayi, v Česku řídila partu chlapů v dopravní firmě,... číst dále >

Dvojčata z Atlanty se narodila jako holčičky, dnes jsou z nich bratři

Angel a Fabian Griffinovi už od deseti let vědí, že jim příroda nadělila... číst dále >


Reklama