Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
17.6.16 17:19

Postýlka

Holky, zítra chci udělat rozhodnutí ohledně postýlky. Takže na co si dát pozor, jak vybírat, nějaké rady zkušenějších maminek? Jednu mám předvybranou, slouží jako miminkovská a dá se z ní pak udělat sofa pro větší dítě. Značku se bojím psát, abych zas nešla klečet na hrách - dodnes mi nikdo neodpověděl co vlastně konkrétně jsem udělala špatně. Ale tu značku jsem zde v minulosti už zmiňovala a je německá. Některá z vás tuším psala, že tuto značku dětského nábytku má doma. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
17.6.16 17:28

@MartinaCV Marti, taky by mě zajímalo, co jsi vlastně udělala špatně, protože odkazy na stránky jsou tu všude :think:
Postýlku? Koupili jsme tenkrát v Ikea za cca 1.000,– Kč klasiku dřevěnou a super. Nám stačila. Koupila jsem hlavně kvalitní matraci, která byla dražší jak postýlka ;) Pohanku/kokos. Tu jsme měli v patře v ložnici a dolů jsme koupili cestovní. Využili jsme obě maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 17:35
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Marti, taky by mě zajímalo, co jsi vlastně udělala špatně, protože odkazy na stránky jsou tu všude :think:
Postýlku? Koupili jsme tenkrát v Ikea za cca 1.000,– Kč klasiku dřevěnou a super. Nám stačila. Koupila jsem hlavně kvalitní matraci, která byla dražší jak postýlka ;) Pohanku/kokos. Tu jsme měli v patře v ložnici a dolů jsme koupili cestovní. Využili jsme obě maximálně.

Díky Péťo, postýlka u nás vypadá v akci do 7 tis… achjo. Jsem ráda, že píšeš o matraci, už jsem tu zaznamenala, že se to tu řešilo. O kokosu jsem slyšela, potom ta kombinace s pohankou. Napiš mi prosím k tomu víc, v čem je výhoda a tak. Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
17.6.16 17:56

@MartinaCV Ou, tak to je dobrá akce :? Prosím tě, už je to 6 let, co jsem jí vybírala, ale líbilo se mi, že jsou tam ty dvě strany, kdy jedna, teď si fakt nejsem jistá která, se používá první měsíce života a tahle strana matrace má takový mřížky prošitý a je hodně tvrdá a je to dobrý na to, že když se náhodou to pidi miminko otočí na bříško a ještě neumí otočit hlavičku, tak se nezačne dusit, protože může krásně dýchat skrz tu prošívanou mřížku. Snad jsem to napsala srozumitelně ;) Prostě ta matrace je tak pevná, že se nepromáčkne. Nemůže do ní „zabořit“ čůmáček. Takhle jsem to i tenkrát četla na nějaké diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 18:05
@Petruš Z. píše:
@MartinaCV Ou, tak to je dobrá akce :? Prosím tě, už je to 6 let, co jsem jí vybírala, ale líbilo se mi, že jsou tam ty dvě strany, kdy jedna, teď si fakt nejsem jistá která, se používá první měsíce života a tahle strana matrace má takový mřížky prošitý a je hodně tvrdá a je to dobrý na to, že když se náhodou to pidi miminko otočí na bříško a ještě neumí otočit hlavičku, tak se nezačne dusit, protože může krásně dýchat skrz tu prošívanou mřížku. Snad jsem to napsala srozumitelně ;) Prostě ta matrace je tak pevná, že se nepromáčkne. Nemůže do ní „zabořit“ čůmáček. Takhle jsem to i tenkrát četla na nějaké diskusi.

Aha, tak to je dobré vědět, moc děkuju :kytka: Jinak k té postýlce, máme v pokojíku knihovnu a komodu v Provance stylu a chci ten pokojík pro princeznu ladit v tomto duchu dál a ono není snadné najít další nábytek, který má podobné tvary jako jsou na komodě a knihovně. Tato postýlka to splňuje, je to velmi kvalitní značka a dá se právě pak předělat na sofa. Ještě to projdu, ale nejspíš jí vezmeme, přítel není proti (což je taky dost zásadní okolnost :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
17.6.16 18:20

@MartinaCV Tak to bude mít krásný pokojíček, to schvaluji ;) a nemáš za co ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
17.6.16 19:23
@Martrich píše:
@MartinaCV Marti, děkuji, udělám to jak píšeš, ale chci zkusit nativ s PK a PGD pokud to půjde a napíšu sestrám, že chci Brandejskou. S Langerovou jsme si do noty moc nepadli a chlapa k ní už nedostanu. Je taková hodně rázná. O té Brandejské jsem četla, že je taková více empatická a dělá i víc ty nativy, Langerová jim vyloženě moc nefandí. Já už hormony nechci, hrozně po tom tloustnu, mam psychické problémy a ten poslední pokus mě naprosto vyřídil. Klidně si připlatíme Picsi a PK plus tedy na poj. to vyšetření, případně tedy slabou stimulaci, ale to se mi už opravdu moc nechce. I Langerová říkala, že po třech stimulacích a dvou mini stim. bych měla být opatrná, chodit na UZ prsou atd.., což tedy dělám. Zase se mam ráda a zdraví je pro mě pořád přednější. A jinak Marti, vítej opět mezi námi :mavam: :mavam: :mrgreen: :mrgreen:

Martrich, já jsem u Brandejské a je moc milá. A taky vtipná, zasekl se jí počítač a měla tam nějaké ironické poznámky na IT, ale v dobrém. Mně vyhovuje, že je o generaci starší než já, já bych nechtěla chodit třeba k vrstevnici. Je to blbůstka, ale u starších ročníků se cítím líp. Nebyly jste někdo na Hyfosy u MUDr. Doležala? Mám z toho vyšetření strašný strach, aby to nebolelo:-(( Ach jo.

Příspěvek upraven 17.06.16 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 20:48
@Kamilaa7 píše:
Martrich, já jsem u Brandejské a je moc milá. A taky vtipná, zasekl se jí počítač a měla tam nějaké ironické poznámky na IT, ale v dobrém. Mně vyhovuje, že je o generaci starší než já, já bych nechtěla chodit třeba k vrstevnici.je to blbůstka, ale u starších ročníků se cítím líp. Nebyly jste někdo na Hyfosy u MUDr. Doležala? Mám z toho vyšetření strašný strach, aby to nebolelo:-(( Ach jo.

Byla a myslím, že u něho. Mně to bolelo, ale zas, že by se to nedalo vydržet, to ne. Za 15 minut jsi venku a chce to vložku, pak to trošku krvácí. Jde o tlak, jak do tebe tlačí tu kontrastní látku. Když se ozveš, dělají to pomalinku. Kdo menstruuje, tuhle bolest zná.. to dáš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 20:51
@jajah píše: @Martich s Langerovou jsem taky někdy na rozpacích, je někdy taková chlapsky přímá. Ale zase mě dokázala podpořit, když jsem jí řekla, že se už z toho všeho čekání necítím dobře, poradila kam se obrátit na psycholožku, poslala nás do Plzně na imunologii a doporučila mi akupunkturu. Někdy se tváří nepřístupně, ale to většinou přemýšlí, co dál:) Ale je jasný, že každý si sedne s někým jiným. Jak jsi psala, že chodíš na sono na prsa - to jsi mě zaskočila, mám za sebou teď čerstvě 4. IVF, několik IUI, ale na kontrolu mě nikdo neposlal, ani mě to zatím nenapadlo. Řešila jsi to se svým gyndařem?

Akupunktura je výborná věc, už jsem to tu v minulosti psala. Byla jsem den před transferem a den po. V den před to ukázalo blok v děloze - jehlička v ušním boltci a z něho pak tekla krev = dle MUDr. dráha dělohy a jasný blok. V zahraničí je akupunktura automatickou součástí IVF. Je o tom na netu hodně článků. Na sono prsou jsem byla po obou IVF, to si určitě zařiď co nejdříve. Pak mám přijít až dokojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
17.6.16 21:02
@MartinaCV píše:
Akupunktura je výborná věc, už jsem to tu v minulosti psala. Byla jsem den před transferem a den po. V den před to ukázalo blok v děloze - jehlička v ušním boltci a z něho pak tekla krev = dle MUDr. dráha dělohy a jasný blok. V zahraničí je akupunktura automatickou součástí IVF. Je o tom na netu hodně článků. Na sono prsou jsem byla po obou IVF, to si určitě zařiď co nejdříve. Pak mám přijít až dokojím.

Marti, a máš tip na akupunkturu v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 21:18
@Kamilaa7 píše:
Marti, a máš tip na akupunkturu v Praze?

To nemám - byla jsem u nás v Chomutově. Rozhodující pro mě bylo, když jsem ji sháněla, aby ji dělal MUDr., aby jí dělal dlouho a byl zkušený a aby měl reálné zkušenosti s akupunkturou kolem IVF a reprodukce vůbec. Měla jsem kliku, že u nás to dělá dětská doktorka, je to fakt sympaťanda a naši malou pak vezme do péče. Průběžně si i píšeme, jak probíhá těhu. Věřím, že k naší Laurince bude mít hezký vztah i díky tomu, že byla u toho, když jsem jí měla první den v sobě a ona přispěla k tomu, že se nám ujala :srdce:
Jinak na tu akupunkturu k ní chci po porodu chodit dál, protože mě zaujalo jaký tam má nával, lidi jí chválí a musela jsem uznat, že třeba jehličky, které mi píchla do hlavy na uklidnění před transferem, asi fakt pomohly, protože jsem byla mnohem klidnější, asi jako kdybych spolkla Neurol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
17.6.16 21:28
@MartinaCV píše:
To nemám - byla jsem u nás v Chomutově. Rozhodující pro mě bylo, když jsem ji sháněla, aby ji dělal MUDr., aby jí dělal dlouho a byl zkušený a aby měl reálné zkušenosti s akupunkturou kolem IVF a reprodukce vůbec. Měla jsem kliku, že u nás to dělá dětská doktorka, je to fakt sympaťanda a naši malou pak vezme do péče. Průběžně si i píšeme, jak probíhá těhu. Věřím, že k naší Laurince bude mít hezký vztah i díky tomu, že byla u toho, když jsem jí měla první den v sobě a ona přispěla k tomu, že se nám ujala :srdce:
Jinak na tu akupunkturu k ní chci po porodu chodit dál, protože mě zaujalo jaký tam má nával, lidi jí chválí a musela jsem uznat, že třeba jehličky, které mi píchla do hlavy na uklidnění před transferem, asi fakt pomohly, protože jsem byla mnohem klidnější, asi jako kdybych spolkla Neurol.

Spolkla Neurol:-))) Tak já se porozhlédnu v Praze. Strašně to letí, byla si můj první příspěvek, který jsme na emiminu četla a tos byla před IVF v Gennetu…s teď už 26. týden…neuvěřitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1784
17.6.16 21:35
@jajah píše:
Chodím k MUDr. Jelšíkovi, je pod Vyšehradem. Už k němu chodím delší dobu, takže nějaké zkušenosti už taky mám - akupunktura pomáhá srovnat hormony a nárustu sliznice. Stává se mi, že před ms špiním, po cyklu s akupunkturou špinění přešlo. Kousek od Hradčanské je taky MUDr. Kabát - ten je taky dobrý a příjemný.Příspěvek upraven 17.06.16 v 21:28

Jajah, díky, tak MUDr. Kabáta zkusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
17.6.16 22:11
@Kamilaa7 píše:
Spolkla Neurol:-))) Tak já se porozhlédnu v Praze. Strašně to letí, byla si můj první příspěvek, který jsme na emiminu četla a tos byla před IVF v Gennetu…s teď už 26. týden…neuvěřitelný.

Jééé, to je hezký :hug: Fakt to letí, zrovna jsem se na sebe dívala do zrcadla, pěkné velké kulaté těhu bříško a není to tak dávno, kdy jsem na to čekala a nemohla si ani představit, že bych ho fakt někdy měla. Teď mám cíl vydržet ještě aspoň 10 týdnů, abych rodila u svého porodníka v Žatci a nemusela kvůli nedonošenému miminku do Mostu. A co to je 10 týdnů.. uteče to jako voda a budu mít dítě, neuvěřitelné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
17.6.16 22:25
@Kamilaa7 píše:

Ahoj Kami, mam to dak, ale chystam se ted taky na aku k te pani doktorce do Chomutova :dance:

@MartinaCV Jsem rada, ze Ti skoncil zarach, zeno :mrgreen: :srdce: Vitej zpatky a hezky prokrastinuj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.