Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to si počkám na odpovědi, taky mě to zajímá. Jsem 73 den cyklu a 12tý den od vyvolávačky..
Asi o tom moc lidí informace nemá
se zeptám ve čtvrtek na gyndě, jak to přesně funguje, jak to, že jsem to nedostala po prvním.. Co tu ms zaseklo.
Taky se mi to stalo…několik vyvolávaček a ms nikde, na mě tam bylo progesteronu ještě málo. Léčba pak pokračovala tak, že sem začala brát na nějakou dobu prášky s progesteronem, srovnalo se to, ms pak už chodila sama… ![]()
Mě dr. řekla, že vyvolávačka je první volba. Pokud ale třeba nedorůstá sliznice, tak není z čeho menstruovat. Pokud je důvodem nemenstruování třeba vysoká hladina prolaktinu, tak nezabere ani opakovaná vyvolávačka.
Takže já měla slíbený hormonální profil, pokud MS nedorazí po vyvolávačce do 15 dnů.
@Svistice No já mám hormonální profil slíbený 2-3 den cyklu, jenže když MS nepřichází tak je to těžko. Ještě mám dva dny čas a pak tam půjdu znova.
@Petruska63 píše:
@Svistice No já mám hormonální profil slíbený 2-3 den cyklu, jenže když MS nepřichází tak je to těžko. Ještě mám dva dny čas a pak tam půjdu znova.
Tak u mě bylo podezření právě na tu vysokou hladinu prolaktinu, takže tam by asi odběr nebyl závislý na dni cyklu. MS nakonec přišla 10. den, takže se to vyřešilo…
Já si nejsem jistá, zda je v té vyvolávačce „mega dávka“ progesteronu. Protože když jsem na vyvolávačce byla já, tak mi bylo řečeno, že je možné, že se ms nedostaví a tak bych měla přijít na další dávku. Už jsem se viděla, jak tam znovu jdu, ale po 13ti dnech jsem to naštěstí dostala ![]()
@Lendi86 Co jsi to měla za prášky? A když jsi je vysadila, tak už s menstruací problém nebyl?
@Petule030 měla sem norethisteron, což je vlastně přírodní progesteron…ale těch léků tohohle druhu je víc. Brala sem asi půl roku, pak jsme zkusili vysadit a ms už chodila…tělo se mi dlouho srovnávalo po antikoncepci… ![]()
Ahoj holky, prosím Vás o radu. Bez hormonů nemám MS a chceme miminko. Nyní jsem prvně dostala 0_0_2 progesteron, který jsem před týdnem dobrala a MS stále nikde. Nevíte kdy by se měla dostavit nebo zda je možné že se ani nedostaví? Děkuji ![]()
Rozumí tomu někdo? Před 14 dny mi píchli vyvolávačku, ms jsem nedostala. Pokud půjdu znovu na to samé, může se to opakovat? Třeba další dva týdny a nic. Nebo jak to je? Po druhé vyvolávačce už to chodí vždy? Nebo je tu někdo, kdo byl jen na jedné a potom se i za delší dobu, 20 dnů třeba dočkal ms? Jak ten progesteron funguje, když mi do těla dají megadávku a ono stejně nic. Potom jít znovu na megadávku? Nerozumím tomu.
S největší pravděpodobností jsou to rozházené hormony štítné žlázy. Dle UZ břicha bylo před 14 dny vše v pořádku. Těhotná nejsem.