Hladina progesteronu a ms

Anonymní
27.1.15 14:49

hladina progesteronu a ms

Rozumí tomu někdo? Před 14 dny mi píchli vyvolávačku, ms jsem nedostala. Pokud půjdu znovu na to samé, může se to opakovat? Třeba další dva týdny a nic. Nebo jak to je? Po druhé vyvolávačce už to chodí vždy? Nebo je tu někdo, kdo byl jen na jedné a potom se i za delší dobu, 20 dnů třeba dočkal ms? Jak ten progesteron funguje, když mi do těla dají megadávku a ono stejně nic. Potom jít znovu na megadávku? Nerozumím tomu.

S největší pravděpodobností jsou to rozházené hormony štítné žlázy. Dle UZ břicha bylo před 14 dny vše v pořádku. Těhotná nejsem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
27.1.15 15:50

Tak to si počkám na odpovědi, taky mě to zajímá. Jsem 73 den cyklu a 12tý den od vyvolávačky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.15 16:26

Asi o tom moc lidí informace nemá :,( se zeptám ve čtvrtek na gyndě, jak to přesně funguje, jak to, že jsem to nedostala po prvním.. Co tu ms zaseklo.

• Citovat
  • Upravit
1168
27.1.15 16:31

Taky se mi to stalo…několik vyvolávaček a ms nikde, na mě tam bylo progesteronu ještě málo. Léčba pak pokračovala tak, že sem začala brát na nějakou dobu prášky s progesteronem, srovnalo se to, ms pak už chodila sama… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.1.15 18:38

Mě dr. řekla, že vyvolávačka je první volba. Pokud ale třeba nedorůstá sliznice, tak není z čeho menstruovat. Pokud je důvodem nemenstruování třeba vysoká hladina prolaktinu, tak nezabere ani opakovaná vyvolávačka.
Takže já měla slíbený hormonální profil, pokud MS nedorazí po vyvolávačce do 15 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
27.1.15 18:41

@Svistice No já mám hormonální profil slíbený 2-3 den cyklu, jenže když MS nepřichází tak je to těžko. Ještě mám dva dny čas a pak tam půjdu znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.1.15 18:56
@Petruska63 píše:
@Svistice No já mám hormonální profil slíbený 2-3 den cyklu, jenže když MS nepřichází tak je to těžko. Ještě mám dva dny čas a pak tam půjdu znova.

Tak u mě bylo podezření právě na tu vysokou hladinu prolaktinu, takže tam by asi odběr nebyl závislý na dni cyklu. MS nakonec přišla 10. den, takže se to vyřešilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.1.15 21:01

Já si nejsem jistá, zda je v té vyvolávačce „mega dávka“ progesteronu. Protože když jsem na vyvolávačce byla já, tak mi bylo řečeno, že je možné, že se ms nedostaví a tak bych měla přijít na další dávku. Už jsem se viděla, jak tam znovu jdu, ale po 13ti dnech jsem to naštěstí dostala :)
@Lendi86 Co jsi to měla za prášky? A když jsi je vysadila, tak už s menstruací problém nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
27.1.15 21:30

@Petule030 měla sem norethisteron, což je vlastně přírodní progesteron…ale těch léků tohohle druhu je víc. Brala sem asi půl roku, pak jsme zkusili vysadit a ms už chodila…tělo se mi dlouho srovnávalo po antikoncepci… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.17 10:07

Ahoj holky, prosím Vás o radu. Bez hormonů nemám MS a chceme miminko. Nyní jsem prvně dostala 0_0_2 progesteron, který jsem před týdnem dobrala a MS stále nikde. Nevíte kdy by se měla dostavit nebo zda je možné že se ani nedostaví? Děkuji :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa