Hladová stolice -co dělat?

aleachimka
29.9.11 05:39

hladová stolice -co dělat?

Dobré ráno.

Syn 2m má už 3 dny tmavě zelenou až černou průjmovitou stolici obsahující hlen. Stolice v posledních hodinách začala docela zapáchat. Co mi dělá navíc starost je, že plenka je vždycky trochu pokakaná, ale není moc počůraná. Našla jsem, že takhle vypadá tzv. hladová stolice, ale nikde už jsem nenašla, co s tím dělat a co to znamená pro zdraví miminka :-(.

Možná to má souvislost s tím, že jsem před vznikem tohoto problému vypila větší množství mléka (kakaa), ale to jsem si načetla, že je stolice v podstatě normální jen zelené barvy. Tak nevím :nevim: .

Dodala bych ještě, že synovi jsou 2 měsíce, má 58cm a 6,5 kg. Je to dobře prosperující, spokojené miminko až teď začal být trošku plačtivý a podrážděný. Na stránky kojeni.net se mi nedaří připojit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6358
29.9.11 07:15

Ahoj, a jak pije? Jen kojíš? Já bych asi vzala pokakanou plínku a zašla k dr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
29.9.11 07:43

Já jsem o hladové stolici našla toto:
Mluvíme tak tehdy, jestliže jde o špatně prospívajícího kojence s plochou váhovou křivkou.
Stolice je tmavě hnědá, málo obsažná a masťovitá, s velkou příměsí hlenu. Někdy ale může být brčálově zelená, je jí také málo a je velmi řídká.
Pozor! Většina kojenců se o svou dávku velmi vehementně hlásí křikem, ale jsou děti, které jsou klidné, tiché, je třeba je každou 3. hodinu k mléčné dávce budit. Jestliže maminka (hlavně v prvních 6. týdnech věku) podlehne dojmu, že když dítě spí, tak mu asi pití stačí a kojeneček dostává méně mléčných dávek, než by skutečně potřebovalo, mohou se tyto zelené stolice objevit, nebo někdy není stolice žádná – což může maminka považovat ještě za normální stav zvláště, když je dítě klidné. Ve skutečnosti dítě chátrá a situace může skončit tragicky.

7. Co ještě může změnit barvu stolice kojence? •přítomnost krve z horní části zažívací trubice a také spolykaná krev (např. při poranění bradavek matky) mění barvu stolice do tmavě hnědé až černé •stejně tak zbarvují stolici přípravky obsahující železo •potraviny, hlavně zelenina a ovoce (borůvky, červená řepa, špenát apod.)
Jinak si psala, že malý prospívá, takže nevím, jestli je to ono, tak posílám ještě odkaz kde jsem to našla. Zajdi si k doktorce, já bych určitě šla.
 http://www.babyonline.cz/…kojence.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
29.9.11 07:46

díky, v podstatě konzistence a vzhled odpovídá, ale malý prospívá a žádný problémy nemá.

Doktor je až v pondělí a doktorka, co ho zastupuje je děsná. Ale bojím se, abych do pondělka něco nezanedbala. Ach jo :-( .

• Citovat
  • Upravit
aleachimka
29.9.11 07:50

Jo, jo, kojím a malý pije cca každé 3 hodiny.

LuckaJ píše:
Ahoj, a jak pije? Jen kojíš? Já bych asi vzala pokakanou plínku a zašla k dr. :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
9819
29.9.11 07:59

tak tu asi najlepšie pomože doktor, hneď by som tam zašla. Inak moja malá tiež krásne prosperovala a zrazu začala byť hladová a neprospievať. Bolo to náhle, už jej moje mliečko nestačilo. Ale to neznamená, že je to i váš prípad, len píšem svoju skúsenosť :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
29.9.11 08:25

Já si vzpomínám, že náš malý měl taky takovou stolici, když byl miminko a já kojila. Taky jsem plašila, že by to mohla být „hladová stolice“. Ale nebylo to tak, prostě se v jeho stolici jen ukázalo to, co jím já. Vím, že jsem to řešila s doktorkou a ta mě uklidnila, že jestli je malý spokojený, plně kojený, tak ať stolici vůbec neřeším. Kdyby byl na UM, tak je to prý něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
29.9.11 08:32
buryna píše:
Já si vzpomínám, že náš malý měl taky takovou stolici, když byl miminko a já kojila. Taky jsem plašila, že by to mohla být „hladová stolice“. Ale nebylo to tak, prostě se v jeho stolici jen ukázalo to, co jím já. Vím, že jsem to řešila s doktorkou a ta mě uklidnila, že jestli je malý spokojený, plně kojený, tak ať stolici vůbec neřeším. Kdyby byl na UM, tak je to prý něco jiného…

Jojo, přesně tak to bylo u nás…Malá takovou stolici měla taky, ale prospívala, byla spokojená, kojila sem jí opravdu hodně často (rozhodně interval 3hodiny u nás nehrozil) a stejně ji takovou měla :nevim: A další den třeba zas normálně „míchaný vajíčka“ :nevim: Nevím, čím o bylo, asi to bylo způsobený vážně mou stravou :think: Doktorka to taky neřešila, pokud malá prospívala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
29.9.11 09:35

Ten hlen by mohl ukazovat na nesnášenlivost mléka, jak jsi psala, žes vypila hodně kakaa. Zkus pro jistotu do pondělka vynechat všechno mléčné a pak uvidíš, co ti dr řekne. Ale kdyby se to nelepšilo, tak bych asi zítra zašla i k tomu protivnému záskoku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.3.15 08:42

Holky prosím poraďtě. Syn má právě 2 měsíce. Od narození nemám problém s kojením, mléka mám dost, syn pije hodně. Posledních 5 dní začal kakat úplně brčálově zeleně. Někdy je to trochu lepší, ale pořád aspoň žlutozeleně. Na internetu píšou že je to většinou kvůli nesnášenlivosti laktozy, mléčných výrobků jím sice dost, ale zhruba pořád stejně od narození. Dnes jsme volala dr. bylo mi řečeno, že je to hladová stolice a že přes víkend mám zkusit Nutrilon. Měli prý za celou dobu jen pár případů a vždycky to byla hladová stolice. Na internetu píšou že je to blbost, že něco jako hladová stolice neexistuje. Holky prosím poraďte, chtěla jsem kojit co nejdéle. Nechci ještě přikrmovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.3.15 08:59

Pokud je to je jeidny problem, tak bych se na Nutrilon vykaslala (a to jsem na nem odchovala dve deti). pokud je maly spokojeny a pribira, tak si myslim, ze hladova stolice je opravdu blbost.
mi bylo receno, ze hladova stolice je hodne tmave zelena az cerna a je ji malinko. a je to pry opravdu u hladovejicich deti.
jinak zelene byva i kvuli vysimu podilu zeleza, nemela jsi neco jineho na jidlo nez normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.3.15 09:04

@Ali-Ali Právě že ne, všechno jím stejně. Je to fakt hodně zelená, občas mi připadá, že i trochu s příměsí hlenu. Malý sice přibírá hodně, ale je dost nespokojený, možná má fakt hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
13.3.15 09:02

@Korexada pokud nechceš přikrmovat tak co můžeš udělat je holt zkusit tu bezmléčnou dietu. efekt je většinou viditelný po týdnu az deseti dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
13.3.15 09:05

Ja myslim ze doktorka podle telefonatu pozna hladovou stolici a doporuci prikrmovani asi nebude nejlepsi volba…my meli zelenou stolici a spravily to probiotika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.3.15 10:09

@Korexada a proč myslíš, že má dost, když je nespokojený? Syn byl částečně kojený a na dokrmu. Na 4M jsem s kojením přestala a dávala jen UM a byla překvapená, jak málo vypije. Stolici mívá taky zelenou, myslím, že hladovou, ale prostě víc si neveme V jeho případě teda nespokojenost není, prostě mu to stačí, ale trávení asi ne. jak sní někdy víc, hned je stolice dobrá. Jinak nabírá krásně, 200g týdně není problém, ale fakt nechápu z čeho. Má už přes 8kg a pije klidně i 60ml, běžně 100ml, k večeru 120ml. Za celý den dá tak 3/4 dávky (někdy ani to ne) co by měl na svou váhu mít. Když jsem to pak viděla, tak mě několikrát napadlo, kolik mohou pít děti, které nenabírají a jsou nespokojené, když můj i po poloviční dávce nabírá pěkně :? Pokud je nespokojený, tak osobně bych dokrm zkusila. Pokud ho vyzkoušíš, tak napiš, zda to pomohlo od nespokojenosti a i od zelené stolice. Jen bych nesáhla po Nutrilonu (často s ním mají děti problémy, zácpu, bolavé bříško), po recenzích co jsem četla jsem dávala prvnímu Sunar Nutradefens-ten už nedělají, ale místo něj je Sunar Premium. Jeden syn měl ND, druhý Premium a oboum vyhovoval (i při kojení, bylo jim jedno zda prso nebo láhev).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí