Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
15.12.10 11:26

Hm.. :think:
Teda jeste to jednou probehnu, ale prislo mi, ze na to aby to byli fakt lidi, kteri tam bydleli, tak jich bylo nejak moc :nevim: Co si matne pamatuju tak minimalne 6 ruznych zenskych, ta pribuzna tam rodila jen poprve, podruhe uz rodila doma (v matrice jsou i zaznamy kdo kde bydlel, vcetne prarodicu, coz je super)

Dnes jsem byla u doktorky aby mi napsala potvrzeni ze nemam infekcni chorobu, pac mam jet za mesic na sluzebku, a vyhnala me ze jsem se jeste neobjednala od dubna na urologii co mi to vlastne je (podle me nic vaznyho) :? Tak asi budu muset zacit resit doktory :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.12.10 11:45

Hani, myslím že jsou dvě možnosti - buď to byl opravdu statek nějakého sedláka nebo tzv. obecní pastouška (obecní chudobinec). Většinou tam bydleli nejchudší z nejchudších (kteří ale ještě měli v obci nějaké vazby nebo domovské právo). Podobný domek obývali i moji příbuzní ve Vřesovicích :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.12.10 12:41

Tak jsme se vrátili z výpravy,moc toho nemám,prababičku jsem nenašla,zato jsem vyslechla pár pikantností o pradědovi,podrobný výklad o smrti dědy a o nějaké hodně vzdálené příbuzné,která vlastní několik kronik o vesnici a jejích obyvatelích.Paní nebyla doma,tak musím zkoušet štěstí,snad něco zjistím.Taky jsem se od nějaké paní v obci dověděla,že ještě žijí děti prababiččenýho bratra,ale jaksi ani jeden nám neotevřel.Tak tam to taky ještě nevzdám.

• Citovat
  • Upravit
3790
15.12.10 14:31

ahoj :mavam:

vitam milarku .. :mavam:

jsem tu par dni nebyla, ani neni co reportovat ;-) .. momentalne nemam moc casu, tak si rikam, ze po vanocich zase zacnu.
jen se mi ozvala rodina, kterou jsem kontaktoala na FB, ze teda pribuzni nejsme a pak me kontaktoval syn mamciny sestrenice ze slovenska a ze doplni jejich vetev, tak jsem aspon za to rada, pac na slovensku se nemam ceho chytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.12.10 10:03

Adys, díky za přivítání. Ty ses tu, myslím, ptala na bádání na Slovensku. Možná by ti mohli poradit správci stránek http://www.geni.sk/ (momentálně mi nejdou načíst, ale fungují) a http://rodokmen.ine.sk/ . Nebo by tě mohli na někoho nasměrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
16.12.10 15:18
milarka píše:
Adys, díky za přivítání. Ty ses tu, myslím, ptala na bádání na Slovensku. Možná by ti mohli poradit správci stránek http://www.geni.sk/ (momentálně mi nejdou načíst, ale fungují) a http://rodokmen.ine.sk/ . Nebo by tě mohli na někoho nasměrovat.

diky!
mrknu na to :-) . jen co vim, tak na slovensku s tou digiformou to nebude tak slavny. dokonce jsem cetla, jak se broji proti mormonum, aby ty matriky fotili .. :roll:
no uvidime ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
17.12.10 00:52

Ahojte,
jak jde badani?
Mam opet dotaz - vy co pouzivate MyHeritage, funguji vam statistiky???
O co mi jde (ne ze by mi to nejak extremne vadilo) - vsimla jsem si, ze to ten program pocita nejak divne. Treba pise ze v rodokmenu je nejstarsi udalosti narozeni M.P. roku 1784, ale ja tam mam jeste jeho otce 1756 vcetne presneho data… Dalsi co jsem si vsimla nejmensi rozdil mezi detmi v rodine. Uvadi mi to sourozence presne o rok od sebe, oba jsou 3.5., ale muj tatka se strycem jsou od sebe 11 mesicu a par dni, ty to vubec neuvadi, ani mezi nej trojici :nevim: Dela vam to taky?
Asi jsem zbytecnej puntickar, ale zase na druhou stranu si rikam, ze kdyz uz to pocita ty statistiky, tak proc to nedela dobre??? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.12.10 07:50

Ahoj,bádání muselo stranou,bo jsem ve slabé chvilce slíbila napéct cukroví i dětem,tak jsem se sladila dva dny v kuchyni.No jak to vypadá aktivní jsem byla naposledy,už je toho na mě moc.Do vánoc to asi nechám odpočinout.Jinak teda kde je ta statistika,já to vůbec neobjevila.Dnes jedeme pro vnučky,volaly,že je jim smutno a chtějí k dědovi.No soíš to vidím tak,že manželova EX si potřebuje vygruntovat.No nevadí,holky tu už dlouho nebyly.Takže musíme nakoupit a vyrazit pro holky.

• Citovat
  • Upravit
1063
17.12.10 11:27

Bambo, MH → rodokmen → zprávy → statistika.
Hanucho, dívala jsem se na ty statistiky jen tak letecky, ale nezjistila jsem žádné nesrovnalosti, jako ty. Ale je to divné. Ber v úvahu, že to nejsou stránky české, že by se tomu nelíbily některá česká jména? Nebo datum či jiný údaj není v echt tvaru? :think:
Milarko, taky bych potřebovala pátrat na Slovensku kolem Velkých Uhercí, ale i ty tvé odkazy mě utvrdily v tom, že nemají na Slovensku digitalizované matriky. Alespoň já nic nenašla. Tak třeba si tam jednou uděláme výlet nebo počkám na digitalizaci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.12.10 15:17

Díky,už jsem si to našla a taky tam není všechno OK.Např.jako nejmladší holku mám uvedenou jen jednu z dvojčat.
Mám,ale super úlovek,pán mi nakonec půjčil ty zápisky obce,jsou tam vypsaný rody,které tam žily,tak už se těším,až to budu moct přelouskat,ale slíbila jsem to v neděli vrátit,tak mám co dělat,bo tu máme vnučky.

• Citovat
  • Upravit
bamba
17.12.10 17:48

Jak jsem byla dnes opět u toho pána,tak mi slíbil,že až se oteplí,že mi osobně zajede do Strukova poptat se na mou prababičku,bo tam žijí ještě děti jejího bratra,tvrdil,že jemu řeknou víc.Pán je upovídanej,ale pamatuje i mého dědu a babi,takže mi vykládá i různé skazky.Škoda,že mi ti příbuzní neotevřeli,manžel se smál a říkal,že si myslí,jestli nejsme nějací prodejci hrnců,tak neotvírají.No jestli to nebylo spíš tím,že byl se mnou,bo vypadá,jak cigán. :lol:
Pořát přemýšlím,proč v těch matrikách ten Strukov chybí,jesli se vůbec dochovaly.Asi napíšu mail do archivu,třeba mi odpoví.

• Citovat
  • Upravit
3329
18.12.10 23:05

Ahojte, ja badam, heč! :lol: žádné pečení, vaření a uklízení, hezky klídek ;-)
Bambo, narazila jsem uplne nahodou na nejakeho Frantiska Kratochvila, tak jsem si na tebe hned vzpomnela :mavam:
(kdyztak odkaz, kdyby nahodou ti to k necemu bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.12.10 11:28
hanucha píše:
Ahojte, ja badam, heč! :lol: žádné pečení, vaření a uklízení, hezky klídek ;-)
Bambo, narazila jsem uplne nahodou na nejakeho Frantiska Kratochvila, tak jsem si na tebe hned vzpomnela :mavam:
(kdyztak odkaz, kdyby nahodou ti to k necemu bylo

Hanucho,díky,ale myslím,že ten s náma nemá nic společného,bo ten můj pochází z rokycanska.
Jinak taky bádám,bo mi to nedá se v tom nevrtat.Zatím ale stále jen v jednom rodu,ale jsem už v letech 17OO,tak su spokojená i když mi občas někdo chybí,ale to chce trpělivost.Dnes jdu škemrat ještě o jedny zápisy a do těch vkládám větší naděje,tak uvidím a snad mi otevřou i příbuzní praprababičky.
Jo a mám,co jináho :zed: ,jak dotaz.Jak sem vložím odkaz na tu matriku,nebo třeba poslat s prosbou o překlad?Sice se snažím si to přelouskat sama,ale někdy mi to nejde.

• Citovat
  • Upravit
3645
19.12.10 12:31

ahojte vseci,
chodivam vas cist, ale neodpovida, protoze jsem uz asi 14 dni nebadala. Ted spis badam v danovych zakonech a bojim bojim.
Koukala jsem na knizku od Milarky, tu bych si prala pod stromecek, ale asi to letos nevyjde…deti predevsim. Zlobi, ale darku dostanou az beda :cert: :cert: :cert:
Jinak gratuluji k uspechu m a preji hodne trpelivosti pokud se vse hned nedari. Bambo rok 1700 je super…ja jsem byla este dal, ale ten skrabopis je silenej, aspon, ze je to cesky :palec: …nekdy zase pisou skoro jako tistene :lol: ale musim rict, ze se mi fakt zda, ze uz tam neni uplne vsecko a chybi cisla domu a kolikrat to neni ani v tabulce, ale psao na radcich do odstavdu…tak to je prosimpekne hnus :think:

Mejte se krasne :kytka: :kytka: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
19.12.10 13:01

Jó tož moje matriky už byly v latině,téměř žádné údaje,jen jméno,někde je jen rok,někde zase není nic,jen jméno,takže to je něco a naškrábaný škoda hovoru.Navíc i deset vesnic v hromadě,no lahůdka.V duchu děkuju manželové EX,že potřebovala vygruntovat a poslala k nám vnučky,díky tomu jsem naplnila cukroví ve čtvrtek a včil už skoro lehárko.Jen vyprat,převlíknout postele a pošmudlat dveře a můžu se zase hnípat v matrikách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny