Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
24.11.10 20:58
Jura007 píše:
Jenom se zeptám - nenašel někdo svoje kořeny v druhé půlce 19. století okolo Velimi a Českého Brodu? Že bychom třeba teoreticky byli příbuzní..?Totiž - u nás v rodě se ještě po druhé světové válce vyskytvoalo příjmení Velimský… A je to evidentně příjmení „pomístní“, tedy po místě…

Já znala Velimského ve štěrnberku. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3790
25.11.10 03:16
bamba píše:
adys píše:
bamba píše:
adys píše:
jj .. zatemni adresu v zadani a pak ‚zkopirovat‘ a pak v miste, kam to chces, tak kliknout ‚nalepit‘ ??? po pravde, nevim :oops: , jak se to preklada do cestiny, proste pouzivas funkce ‚copy & paste‘ :-)
Adys,smím vědět jak dlouho žiješ v USA?Teda pokud to není tajné a ode mě drzé.
no jasne ! ted v rijnu to bylo 9 let ;-)
Jejda a nestýská se ti,bych nepřežila,kdyby se mi děti takle rozutekly.Nemoct vidět nejmíň jednou týdně vnoučata,to bych nepřežila.

no tak nastesti mam jeste brachu a jeho deti moje rodice zamestnavaji (nebo zamestnavaly) dost a dost ..
to vis, ze se mi stejska .. hlavne, po hlidacich prarodicich. mym klukum se taky stejska, zatim je pro ne tezke pochopit, ze babi s dedou jsou tak daleko. :-(
ale co se da delat .. nekdy to tak proste zivot zaridi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.11.10 07:38

Ráno moudřejší večera - objevila jsem příslušnou ikonku a povedlo se mi na nástěnku připíchnout několik odkazů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
25.11.10 08:55

Zdeni, tak historie táborska mě zajímá, ale nějak se mi nedaří otevřít stránky na nástěnce. :think:
(Už byl u nás Ježíšek a tak se teprve seznamuji se svým novým pracovním nástrojem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.11.10 09:09

No jo, nějak jsem se přecenila, tak to smáznu a vyřeším jinak, měla jsem to vyzkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
25.11.10 12:06

Ahojte,
jsem v praci, mamka prijela hlidat to my nemocny lumpidlo pac krute nestiham, a navic doma mi nejde net.
Tak je ze jsem dala na nastenku to od zdenky, ale ten lexikon 1. dil jim nejak nefunguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.11.10 12:46

Hanucho - díky za nástěnku, teď jsem zkoušela i ten 1.díl, fungovalo mi to, stránky se musí rolovat dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
25.11.10 15:48
Zdenaka píše:
Hanucho - díky za nástěnku, teď jsem zkoušela i ten 1.díl, fungovalo mi to, stránky se musí rolovat dolů.

To se mas, mne to ukaze cernou stranku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
26.11.10 09:39

ahoj,
BAMBO - já mám příbuzný ze Sendražic a Hradišťka u Kolína. To není od Nové Vsi tak daleko :-) Bohužel tyhle matriky na netu zatím nejsou…

BIANCO - copak jsi od Ježíška dostala? Mě by se líbilo, kdyby mi Ježíšek přinesl plnou verzi My Heritage, ale to mám asi smůlu… dostanu asi jenom příspěvek na roční kupon na MHD.. jak romantické :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.11.10 10:29

Ahojte,
cekam az mi prestane stavkovat tiskarna a tak mam minutu :-)
Ale uz mi jde doma net :dance:

Prosim - vim, ze nekde v nejake okolni zemi (asi na SLovensku?) existuje „mapa prijmeni“ - neco jako vyskyt prijmeni v urcite oblasti. Pro CR asi nic takoveho neni, predpokladam? To by se mi fakt libilo…
Ale byla bych ochotna udelat si to i sama treba jen z telefonniho seznamu, jen nevim jak. Predstavuju si to nejak jako treba mapu CR, kde bych si podle napr. okresu vyplnila pocet osob s danym prijmenim a ono by mi to udelalo barevne mapicku, jak to maji treba v demografickych rocenkach atd. Nenapadlo by vas, jak to udelat? Programovat jsem se jeste nenaucila a kreslit si to rucickou, no taky by to slo, ale potrebovala bych tedy aspon tu obrysovou mapu CR dle okresu… Poradite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.11.10 10:30
janina1974 píše:
ahoj,
BAMBO - já mám příbuzný ze Sendražic a Hradišťka u Kolína. To není od Nové Vsi tak daleko :-) Bohužel tyhle matriky na netu zatím nejsou…BIANCO - copak jsi od Ježíška dostala? Mě by se líbilo, kdyby mi Ježíšek přinesl plnou verzi My Heritage, ale to mám asi smůlu… dostanu asi jenom příspěvek na roční kupon na MHD.. jak romantické :roll:

Taky mě to štve,cestu do Kolína můžeme uskutečnit až nejdřív na jaře a tak s tím nehnu a jak už jsem psala,rodina mi není ochotna pomoct.
Malou náplastí jsou matriky Opavska.
Jenžemě zajímá spíš ten kolín.
Vůbec mám smůlu,bo oblasti,ze kterých pochází velká část mé i manžovy rodiny ještě nejsou spracovaný.
Jo a lidi,mám v rodině herce.Říká vám něco jméno Olšovský?

• Citovat
  • Upravit
bamba
26.11.10 10:46

Jo a mě ježíšek donese externím disk,tak se těším,že si všechno zazálohuju a konečně se mi podaří si v tom udělat nějakej pořádek.Pořád jaksi nemůžu najít ten správnej system.

• Citovat
  • Upravit
bamba
26.11.10 10:54
hanucha píše:
Ahojte,
cekam az mi prestane stavkovat tiskarna a tak mam minutu :-)
Ale uz mi jde doma net :dance:Prosim - vim, ze nekde v nejake okolni zemi (asi na SLovensku?) existuje „mapa prijmeni“ - neco jako vyskyt prijmeni v urcite oblasti. Pro CR asi nic takoveho neni, predpokladam? To by se mi fakt libilo…
Ale byla bych ochotna udelat si to i sama treba jen z telefonniho seznamu, jen nevim jak. Predstavuju si to nejak jako treba mapu CR, kde bych si podle napr. okresu vyplnila pocet osob s danym prijmenim a ono by mi to udelalo barevne mapicku, jak to maji treba v demografickych rocenkach atd. Nenapadlo by vas, jak to udelat? Programovat jsem se jeste nenaucila a kreslit si to rucickou, no taky by to slo, ale potrebovala bych tedy aspon tu obrysovou mapu CR dle okresu… Poradite??

Něco takového?
http://www.mvcr.cz/…-722752.aspx

• Citovat
  • Upravit
76
26.11.10 10:54

Bamba - jestli to je Lumír Olšovský - tak znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
26.11.10 11:14
bamba píše:
Něco takového?
http://www.mvcr.cz/…-722752.aspx

Bambo - ten odkaz mi nefunguje, ale myslim si ze tohle znam, to je excelovy soubor s cetnosti prijmeni v CR? To pouzivam casto. Ale ja to chtela jeste prevezt do mapoveho vystupu, jako ze si podle okrasu vybarvim kde je treba nejvic Novaku. Jako treba v Praze 10000, v Brne 15000, HK 4000 a tak. Hezky barevne. Pac treba moje prijmeni je caste ve trech okresech v CR a jinde se vyskytuje jen sporadicky. Tak bych chtela prozkoumat, jestli treba ti vsichni H. z Nachodskeho okresu jsou pribuzni :nevim: a jestli budeme pribuzni s temi s Jindrichohradecka..
Musim letet :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny