Hledání práce - úřad práce nebo na vlastní pěst

31
14.2.22 11:35

Hledání práce- úřad prace nebo na vlastní pěst

Dobrý den, chci se zeptat. Po skončení mateřské a rodičovské jsem už dva roky jako žena v domácnosti. Hledám si práci na zkrácený úvazek kvůli dětem. Jelikož se mi pořád nedaří najít práci, kterou bych chtěla dělat( nejlépe pomocná účetní nebo administrativa), tak se chci zeptat, jakou máte zkušenost vy. Je lepší si hledat práci tzv
na vlastní pěst nebo své šance zvýším, když se přihlásím na UP. Všem děkuji za odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3751
14.2.22 11:52

To, že hledáš práci přes ÚP a tedy nejseš schopná se o to postarat sama, už zaměstnavatelům hodně o tobě napovídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35141
14.2.22 11:52

@Deňule Tak když se přihlásíš na ÚP, tak tím rozhodně nic nezkazíš. Zadáš si tam požadavky, na směnost, práci atd a poradkyně se bude snažit ti pomoct. Samozřejmě můžeš hledat i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35141
14.2.22 11:53
@Fee-bee píše:
To, že hledáš práci přes ÚP a tedy nejseš schopná se o to postarat sama, už zaměstnavatelům hodně o tobě napovídá…

Co to je za hloupost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
14.2.22 11:56

Pokud už jsi někdy pracovala, tak rozhodně na vlastní pěst. Byla jsem na ÚP měsíc a ok, zaplatili mi zdravotní, ale práci jsem si našla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
14.2.22 11:56
@arinecka píše:
Co to je za hloupost?

Můj názor. Na to se tu lidé ptají, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151899
14.2.22 12:02

Zkusila bych obojí. Zapsat se na ÚP a hledat i sama, tím nic nezkazíš. Ovšem co mám zkušenost z rodiny a okolí, tak jsme si práci našli spíš sami. Pátrej, zeptej se kamarádů, známých, hledej inzeráty, na internetu je spousta nabídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
14.2.22 12:03

A to účetnictví a administrativu umíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.2.22 12:05

Co by kdo hledal, i tak padají na hubu. Takových mají trilion. Voják se stará, voják má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.2.22 12:07

Děkuji všem za odpověď. Já už nějakou práci mám, ale šlo mi o to, že nemůžu najít konkrétně to co bych chtěla dělat nejraději. Práci jsem si vždycky našla sama a hned. Ale bylo to vždy jen takové, pomocné práce,. Proto jsem si říkala, jestli nezkusit ten UP, jestli by mi nenabídli nějaké rekvalifikace popř mít s nimi větší šanci na ten zkrácený.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.2.22 12:08
@JancaS84 píše:
A to účetnictví a administrativu umíš? [/citac
Na účetnictví mám školu, ale ne praxi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23449
14.2.22 12:17

Me ani nikomu znamemu urad prace zadnou praci nenasel. Nikam nikdy nikoho ani neposlali na pohovor a ani neporadili, nic. Jen zaplati zdravotni a to je vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
14.2.22 12:21
@Azeretereza píše:
Pokud už jsi někdy pracovala, tak rozhodně na vlastní pěst. Byla jsem na ÚP měsíc a ok, zaplatili mi zdravotní, ale práci jsem si našla sama.
ÚP za tebe zaplatí zdravotní pojištění, ale práci ti nesežene. Možná nějakou rekvalifikaci. Nejlepší je hledat si práci sama a úplně nejlepší je přes známé a příbuzné. K některým pracem, zvlášť v administrativě, se jinak ani nedostaneš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.22 12:30

V devadesátkách to na ÚP fungovalo tak, že ti nabídli tři volná místa v tvém oboru, a ty jsi si mohla vybrat. Tenkrát ale měli všichni zaměstnavatelé povinnost všechna volná místa hlásit na ÚP. Pak se ta povinnost zaměstnavatelům zrušila, a od té doby tam zaměstnavatelé volná místa nehlásí, a pokud, tak jsou to místa vyloženě určená pro Ukrajince, tedy dřina, a málo placená. Na tu se jim Čech nepřihlásí nebo ho oni i odmítnou, a pak si mohou na to vzít toho Ukrajince. ÚP od té doby nikomu žádné volné místo nenabízí a jen ti řeknou, že si ho musíš sehnat sama. Pokud narazíš na aktivní úřednici, ale to spíš ne, tak si ještě musíš vést deníček, kde si zapisuješ, kam všude jsi psala, volala a kde jsi byla na pohovoru. A pak ti kontroluje tvoji aktivitu.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
14.2.22 12:34
@Deňule píše:
Dobrý den, chci se zeptat. Po skončení mateřské a rodičovské jsem už dva roky jako žena v domácnosti. Hledám si práci na zkrácený úvazek kvůli dětem. Jelikož se mi pořád nedaří najít práci, kterou bych chtěla dělat( nejlépe pomocná účetní nebo administrativa), tak se chci zeptat, jakou máte zkušenost vy. Je lepší si hledat práci tzv
na vlastní pěst nebo své šance zvýším, když se přihlásím na UP. Všem děkuji za odpověď :hug:
ÚP za tebe platí zdravotní toť vše co nabízí. Práci ty nenajde, Neznám nikoho komu by kdy práci našel, jen buzeruje proč jste si práci ještě nenašli
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat