Hnusná ovesná kaše

11366
29.5.16 08:42

Příspěvek již není aktuální.

Příspěvek upraven 09.09.19 v 21:47

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

1911
29.5.16 08:49

Tak ji nevař a dej si jen vločky, jogurt, ovoce ;)!Já naředím někdy nejprve vločky horkou vodou, aby byla kaše rychlejší a vločky stravitelnější…

Ono bez mléka tam chybí bílkovina, proto radši ten jogurt!

Jinak já si ji vařila např. se Zajícem nebo rostlinným mlékem (Alpro, různé příchutě, ale pálka),pokud mléko nechceš, ale s mlékem je to fakt mňamka!

Spíš bych řekla, že je to ale o zvyku ;)!

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20778
29.5.16 08:51

@Taciras Pokud jsi čekala něco a způsob krupičky, tak to jsi jedle jak ta jedle. To si spíš uvař jáhlovou kaši (a v mléce).

Já měla dneska ovesné vločky zalité horkou vodou, když s enacucli, dala jsem si do nich jogurt. Takhle to chutná mě a je to rychlejší/méně pracné, než se vařit s kaší na plotně.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1911
29.5.16 08:52

@Svistice tak to je super shoda :lol:,to mě fakt pobavilo :potlesk: :palec:!Tu jáhlovou taky doporučuju :jazyk:,nebo pak instantní Nominu, tak jsou fakt kašičky, dávala jsem ji holkám místo klasických nebo blivajzů typu Nestlé apod.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9832
29.5.16 08:53

Já ji vařím tak, že vločka namočím na chvíli do mléka a pak povařím. Buď jen něčím posypu nebo k tomu udělám dušená jablíčka.
S tou vodou si to moc neumím představit :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24467
29.5.16 08:59

No tak ve vodě to musí být řádný blivajz :lol:
Já normálně mlíko nestrávím, ale v kaši mi nevadí.

300ml mlíka, 60g vloček (taky dávám Emco), špetka soli - povařím, ty drcené vločky stačí fakt minutku.
Mám ráda s ovocem a medem, nebo si udělám prasárničku s Grankem :oops:
Plus hoblinku másla samozřejmě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
20469
29.5.16 09:02

Vločky před vařením namočím do vody, nechám cca 10 minut stát. Pak vařím, dolívám mlíkem, osladím.
Jí to s jablkama, nebo skořicí nebo kakaem a nahoru dávám máslo.
Vločky používám jemné z Lidlu, nějakou tu jejich značku.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
329
29.5.16 09:06

Já dělám fermentovanou dle Kitchennete (tuším). Nasypu vločky večer do misky, podle své chuti naházím oříšky, semínka, sušené ovoce a zeliju horkou vodou cca 1 cm nad směs. Prikreju talířkem, ráno opět přileju horkou vodu a rozmíchám. Je to strašně dobré, ale uznávám, že trochu slizké to je. Ale ne víc, než instatntní sladké kaše z pytlíku

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
13808
29.5.16 09:14

Tak s vodou to muselo byt duj :poblion: :mrgreen:
Ja delam v mlece, dam do hrnce mleko, az se zacne varit, nasypu jemne drcene vlocky z lidlu(modry obal) a micham do zhoustnuti. Posypu grankem a jim :P
Pomer surovin nevim, delam od oka ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3162
29.5.16 09:20

Nejlepší ovesné kaše, jaké jsem kdy jedla :pankac: http://carujeme.cz/…usite-varit/

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.5.16 09:22

Když vaříte vločky ve vodě, jsou fakt hnusné. Vařte je v mléce (i když se vám do toho nechce, jak píšete) - je to pak úplně jiné jídlo, delikatesa!

Jak vařím ovesnou kaši já: Vločky kupuju úplně obyčejné, takové ty za 15 Kč pytlík (nic dražšího, natož instantního, se mi neosvědčilo). Vločky dám den předem do hrnce, nejlépe teflonového (pro 2 osoby stačí tak půl centimetru vloček na dno hrnce), zaleju mlékem, aby byly vločky ponořené a nechám je přes noc nabobtnat. Ráno dám vločky s mlékem vařit na mírný plamen, za stálého míchání nechám povařit (kaše má tendenci se přichytávat, proto ten teflon a míchání), v případě potřeby dolévám mléko. Výsledkem by měla být kaše s měkkými (rozvařenými) vločkami, hustá tak akorát a pěkně „tahavá“. Kaši doslazuju trochu rovnou v hrnci + každý si pak ještě doslazuje podle chuti na talíři. Na kaši nasypu banán nakrájený na malé kousky a kdo chce, může ještě přelít rozpuštěným máslem. Je to fakt neskutečná dobrota.

Jinak tohle jídlo je nejen dobré, ale i neskutečně sytivé - budete po něm najedení celé dopoledne. A nehledě na to, že je to zdravé a ještě relativně levné :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24424
29.5.16 09:42

No tak když jsi čekala něco jako krupicovou kaši z mlika a dáš tam vodu :mrgreen: z vody by Krupicová asi taky nebyla žádná sláva. Já vařím napůl mliko s vodou a do mikrovlnný na dvě minuty.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.5.16 10:05

Já mléko taky úplně nemusím, ale takhle jak to dělám v tom není cítit. Nasypu do misky jemné oves. vločky, dám trochu sušeného mléka, trochu cukru, zaliju horkou vodou a nechám chvíli odstát. Pak už přidávám na co mám chuť.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
791
29.5.16 10:10

Kupuju si jemné vločky v Lidlu, nasypu si tak 60 g, zaleju horkou vodou a dám na sporák.. Až to vře, přidám trochu mlíka a minutku povařím, aby se mi líbila konzistence :) Na talíři poliju javorovým sirupem, přidám lžičku oříškového/arašídového másla a ovoce - maliny, borůvky, jahody, jablko na kostičky, banán.. Když se chci rozmazlit, přidám kousek čokoládky třeba :oops: Nebo nasekané oříšky.. Lepší snídani neznám, mňam.. S instatním hnusem z pytlíku je to nesrovnatelné..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11366
29.5.16 10:32

Příspěvek již není aktuální.

Příspěvek upraven 09.09.19 v 21:46

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama