Hodnocení v první třídě 2019/20

Anonymní
13.2.20 16:23

Hodnocení v první třídě 2019/20

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak se učí vaši prvňáčci?
Celkově z čeho píší diktáty, do kolika už umí počítat a jaké mají známky. Děkuji :srdce:

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4263
13.2.20 16:27

Diktát v 1? 8o když se učí teprv psát. :roll:
Teď sčítají a odcitaji do 10

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23943
13.2.20 16:28
@lampicka11 píše:
Diktát v 1? 8o když se učí teprv psát. :roll:
Teď počítají do 10.

Bývá to diktát písmen, úplně normální věc.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:35

@lampicka11 u nás se začíná už do 20. A diktáty z písmen. U vás se nepíší diktáty z písmen? A co známky?

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:36

Učím prvňáky. Sčítáme a odčítáme do 9. Diktáty píšeme z písmen a slabik. Píšeme je vlastně denně. Celý týden je cvičíme a v pátek to stejné dávám na známku. Známky mají velice různé.
V prvouce děláme části dne a jídla dne.
Sama mám malé děti a syn měl v první třídě vlastně pořád jedničky, tu a tam dvojku.

@lampicka11 ano, my píšeme diktáty. Diktáty písmen. Stejně tak kolegyně v paralelních třídách.

Edit: Hrubka :oops:

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:39
@Anonymní píše:
Učím prvňáky. Sčítáme a odčítáme do 9. Diktáty píšeme s písmen a slabik. Píšeme je vlastně denně. Celý týden je cvičím a v pátek to stejné dávám na známku. Známky mají velice různé.
V prvouce děláme části dne a jídla dne.
Sama mám malé děti a syn měl v první třídě vlastně pořád jedničky, tu a tam dvojku.@lampicka11 ano, my píšeme diktáty. Diktáty písmen. Stejně tak kolegyně v paralelních třídách.

Mohu se zeptat jak je hodnotíte Např. V tom diktátu když chybí jedno písmeno?

  • Citovat
  • Nahlásit
1429
13.2.20 16:40

@lampicka11 :mrgreen: u nás se psali v lednu normálně diktaty z vět. Např maminka šla do lesa. A ještě dostavali klidně 3..dcera právě přistupovala na jinou ZŠ, bylo to šílené. Teď je to 1000 a jedna

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
55822
13.2.20 16:44

U nás počítají do 10, diktáty píšou z písmenek i ze slov, v lednu začali psát psacím písmem.
Známky u nás nejsou, dostávají 1× měsíčně slovní hodnocení, kde se učí i sebehodnocení.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:46
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat jak je hodnotíte Např. V tom diktátu když chybí jedno písmeno?

Jedna chyba dvojka. Dávám 6 písmen. Když je víc písmen (třeba 10), tak jdu po půl stupni - 0-1 chyba 1, 2-3 dvojka a tak postupně. Ale mezi kolegyněmi jsem ta mírnější.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:49

@tezi u nás se tedy učí zároveň psací i tiskací.

  • Citovat
  • Nahlásit
Anonymní
13.2.20 16:50
@Anonymní píše:
@tezi u nás se tedy učí zároveň psací i tiskací.

Díky za odpověď 8)

  • Citovat
  • Nahlásit
4220
13.2.20 16:51

Syn je v první třídě, už počítají do 20, diktáty ze slov píší 2× týdně a 2× týdně píší i diktát z čísel z matematiky. Do pololetí dávala paní učitelka max. 3 a teď ve druhém pololetí už dává i 4 a 5. Syn zatím přinesl jednu dvojku, kdy mu v diktátu chybělo jedno písmeno, jinak má samé jedničky. Pokud v diktátu chybí např. tečka nebo čárka, již je to 1-. Každý týden mají tak 10 známek v sešitech (velká a malá matematika, slabikář, prvouka) a tak 6-7 známek z žákovské - čtení, skládání slov, tělocvik, apod. :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1787
13.2.20 16:55

Diktát písmen, slov (táta, máma, auto…), V matematice sčítání a odčítání do 15, prvouka - nedávno stromy a nyní hodiny atd. A občas básničky na naučení. Známky jedničky občas dvojka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9411
13.2.20 16:58

Tak u nás se diktáty vůbec nepíši.. Známky v češtině v zakovsky má jen ze čtení.. Jsou u písmene d.. V pisance jsou pozadu, tam dneska psal veliké U.. A v matematice počítají do 8..prvouka - části těla

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
5732
13.2.20 16:59
@Anonymní píše:
Učím prvňáky. Sčítáme a odčítáme do 9. Diktáty píšeme z písmen a slabik. Píšeme je vlastně denně. Celý týden je cvičíme a v pátek to stejné dávám na známku. Známky mají velice různé.
V prvouce děláme části dne a jídla dne.
Sama mám malé děti a syn měl v první třídě vlastně pořád jedničky, tu a tam dvojku.

@lampicka11 ano, my píšeme diktáty. Diktáty písmen. Stejně tak kolegyně v paralelních třídách.

Edit: Hrubka :oops:

Můžu se zeptat, když jste paní učitelkou prvňáků? Mám kloučka z kojeňáku. Po prázdninách jde do nulťáku. Myslíte, že se dá domluvit s paní učitelkou na šetrném zacházení? Jsou typy činností, úkolů, které mu jdou pomalu. Některé zvládá na jedna, jiné nezvládá a kolikrát nerozumí, co se po něm vyžaduje. Ze strany paní učitelky bude třeba trpělivost. Bojím se, že ho to tam semele a školu mu znechutí, protože jeho problémům nebude nikdo rozumět. Také se obávám, že soutěživost, která se podporuje, napáchá v jeho případě více škody než užitku. Co s tím?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama