Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, začíná mi být smutno z těch diskuzí, které se týkají peněz. Jako by nebyly mnohem důležitější věci, radostnější. Mě osobně hřeje víc na srdci prospívající zahrada a spokojená zvířata než milion na účtě.Doufám, že nejsem exot a podobná duše se mezi Vámi najde ![]()
Tak povídejte, co všechno pěštujete, jaká zvířata chováte, co Vás baví? ![]()
Ahojky, tak my jsme fakt magoři
Současný stav: 3 psi, 2 kocouři. 3fretky. Z hospodářských zvířat: králíci, ovečky, na jaře přibudou slípky, oslík a kozénka. Dík za diskuzi, je to báječné téma
Na jaro se letos těším extrémně ![]()
Co chováš Ty?
Těším se na jaro strašně moc. Chci dětem vypěstovat v truhlíku malé lesní jahůdky, můžou se po nich utlouct
. A jinak určitě budu mít nějaké kytičky, ale na pěstování jsem střevo, takže nějaké nakoupím, napíchám do truhlíků a na podzim zjistím, že chcíply a vyhodím je
(a na přesrok koupím další
)
Už se fakt těším, až budeme mít domeček a zahradu barevnější a veselejší ![]()
A dneska jsem koukala na zahradě, že nám rostou krásné sněženky, tak mě strašně potěšily
![]()
A zvířátka - kocour, manžel, dvě děti - a bohatě to stačí
. Jo a teď momentálně se starám o babiččiny slepice.
Ale když jsem byla malá, tak rodiče chovali ovce, dvě prasátka, králíky, slepice, krocany, hromadu koček - prostě život na vesnici. Bylo to to nejkrásnější, co jsem si jako dítě mohla přát. Škoda, že to nemůžu dopřát svým dětem
. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem maličká jehňátka krmila z dětské lahvičky… Ach ta nostalgie
![]()
Děkuji za hezké téma ![]()
Ahoj děvčata, já už se nemůžu dočkat jara. Nejsem chovatel, anébrž pěstitel. Na jaro si objednávám foliovník, ať to trošku uspíším. Semínka už doma klíčí ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak my taky nejsme zcela normální
Stav doma je tento, 1 bulterier, 4 potkani, 2 fretky, 1 morče a rybičky ![]()
Na zahradě ještě několik koček, ani nevím kolik, je to různé.
No a na jaru na zahradu se těším neskutečně, loni jsem poprvé něco vypěstovala a letos se budu snažit opět ![]()
Janulin, díky za krásné a zase jednou povzbudivé téma!
Já jsem dlouho pomáhala na farmě u koní, ale teď čekám miminko a pracuji, tak už nechodím. Zato se alespoň pokouším zahradničit na naší malé (opravdu malé) a stinné (žel severní) zahrádce
Letos bydlíme v tomto podnájmu poprvé, tak ještě nevím, jak mi to půjde, ale domácí a truhlíkové květiny doteď u nás prospívaly.
no to jsem ráda ![]()
my jsme na tom momentálně takto: 3 kočky, dva kocouři, dvě kozičky- jedna čeká kůzlátka, 1 ovečka, kohoutek a 4 slepice, ještě loni jsme měli svého kozla, který bohužel pošel, no a králíky jsme taky chovali, ale ty nám každé léto pochcípají na mixomatózu…
Letos se můj muž zbláznil do permakultury, takže budem rozšiřovat zahrádku …už se fakt moc těšim ![]()
Já mám vysněný velký skleník, ale zatím máme na zahradě babiččin, která do něj pouští slepice (prý aby se měli dobře
), takže si musím počkat, až ten babiččin spadne (což už asi nebude trvat dlouho) a já si pak pořídím svůj, kde budu pěstovat samé dobrotky
. Jen doufám, že letos nebude tolik slimáků jako loni, nebo mě klepne ![]()
tterko, lesní jahůdky se dají vypěstovat i v truhlíku? To bych si ráda zkusila, je to těžké?
ahoj holky
ani nevíte jak se těším na jaro
Já bych taky ráda zkusila jahody v truhlíku, bohužel se u mě prokázala alergie na trávu atd., takže moje nadšení, jakou budu mít zahrádku vzalo trochu za své, ale něco prostě musím. Cibuloviny se mi potratily, loni jsme je vyndali a chybělo strašně moc tak to holt budu muset nakoupit nové ale až na podzimek, teď při holkách to moc nešlo, ale těším se až vylezeme na zahradu a bude se relaxovat
![]()
llucija píše:že by zelená rajčata…
My máme foliovník, ale ten okupuje muž![]()
takže já mám smůlu
Ty jahůdky jsou měsíční, jsou skvělé! Sežeň semínka, je nejvyšší čas je vysadit
a pěstují se snadno ![]()
llucija píše:
My máme foliovník, ale ten okupuje muž![]()
takže já mám smůlu
my máme skleník a okupuje ho taky manžel, ale mě to nevadí, já radši kytičky
, muškáty v oknech, kytky na terase a v altánu a květinové záhony po zahradě - to je moje parketa
. Dnes jsme s holkama zahradu obešli a našli asi 5 sněženek ![]()
Ester13 píše:
Ty jahůdky jsou měsíční, jsou skvělé! Sežeň semínka, je nejvyšší čas je vysadita pěstují se snadno
to musím teda taky zkusit, miluju jahody. A mají chuť jako lesní?