Home Office zkušenosti, rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží na zaměstnavateli. Měla jsem zaměstnavatele, kde jsem do kanceláře chodila jen kvůli vlastní socializaci a dle svého uvážení (+ tedy nějaké povinné/důležité osobní schůzky). Z rodinných důvodů jsem se tam třeba 2 měsíc neukázala.
U jiného zaměstnavatele třeba bylo max. 2 dny v týdnu home office + omezeně po domluvě s šéfem i nějaké dny na víc (lehká nemoc apod.).
Nicméně základem je důvěra mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem a množství agendy, kterou je nutné/vysoce efektivní řešit osobně. Tam pak i dost závisí na složení týmu, jak jsou schopní pracovat on-line.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně nesmíš na pohovor vlízt s tím, že máš často nemocné dítě a tak potřebuješ home office ![]()
Ono taky záleží, jak je nemocné a jak moc u té práce máš striktně dané od/do a nutnost být k dovolání a mít on–line schůzky.
Pokud budeš mít mezi 8-16:30 6 hodin čistého času cally, tak to dítě moc ošetřovat nebudeš a budeš ráda, když mu v rámci čůrpauy strčíš jakž takž načas antibiotika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem zaměstnána na homeoffice. Jezdím cca 1× za měsíc na schůzku do Prahy na celý den. Musíš si najít obor, ve kterém lze pracovat formou homeoffice, získat praxi, zkušenosti. Po 10 letech neustálého dojíždění na pobočku, do kanceláře jsem se rozhodla to změnit. Podala jsem výpověď, rozhodila na FB inzerát se svými zkušenostmi a ozvalo se mi 5 firem z oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že teď bude i těžké najít zaměstnání, kde to nabízí. Já dostala HO po zkušebce, jen ve vyjmečných případech - např právě ta nemoc. No a ze dne na den jsme byli na HO všichni a víš co? Není to takový med, jak se říká..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je možnost home office, ale nikdy jsem nevyužila. Teď jsme ale celá firma na HO a do práce půjdeme až zaměstnavatel uzná za vhodné - od května již bude dobrovolný návrat. Já si tedy počkám na ten nařízený ![]()
Ale strašně záleží na povaze práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem na 2 dny doma a 3 v praci, je tam trochu blbe, ze si musis zvyknout premyslet co budes doma delat vo potrebujes mit sebou, ale jso trochu kontaktu s lidma v praci…
Mam zkusenost i s plne home base, je to uspora casu, ale ses jak v domacim vezeni, vetsina lidi to povazuje jako ze se flakas doma a muzes vse:(… jsi odstrizena od kolegu, kvuli vsemu co v praci slysis, vyplyne z diskuze na co se rychle zeptas musis psat email, telefonovat… takze i pomaleji se treba ucis novy system…
Vetsinou kazdy zamestnavatel chce, any clovek byl nejakou dobu v kancelari… a pak teprve povoli HO.
Zpetne bych to nedelala plne na ho, protoze si vsichni zvykli, ze ja muzu a stiham vse… takze maximalne nejake rozdeleni… at se zapoji i tatinek, at je dite zvykle, ze maminka neni dostupna pro vse… ale zalezi na rpdine… nektery partner by si toho vazil, ze jsi i pri praci schopna vse zajistit… muj partner byl sobecky a jen vse vyuzival:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Hlavně nesmíš na pohovor vlízt s tím, že máš často nemocné dítě a tak potřebuješ home office
Ono taky záleží, jak je nemocné a jak moc u té práce máš striktně dané od/do a nutnost být k dovolání a mít on–line schůzky.
Pokud budeš mít mezi 8-16:30 6 hodin čistého času cally, tak to dítě moc ošetřovat nebudeš a budeš ráda, když mu v rámci čůrpauy strčíš jakž takž načas antibiotika.
jo to je pravda, já musím být na telefonu celou pracovní dobu kromě obědové pauzy a pauzy na wc, svačinky apod. (dohromady 30 minut). Takže s dítětem za zády bych to dělat nemohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s partnerem nežijí a když je dítě nemocné odmítá si ho vzít, dělám u bezpečnostnich složek a malý je každý měsíc nemocný. Hlidani mám jen mamku, ale chodí taky do práce takže pohlídá někdy před noční nebo po
.V jakém oboru děláte?
- Citovat
- Upravit
Jsem schopná mít hlídání dva, tři dny v tydnu, ale když má antibiotika nebo je víc jak týden nemocný tak mi zbývá jen paragraf.Jak je to vůbec s platovým ohodnocením?
- Citovat
- Upravit
@Aglája75 píše:
Zpetne bych to nedelala plne na ho, protoze si vsichni zvykli, ze ja muzu a stiham vse… takze maximalne nejake rozdeleni… at se zapoji i tatinek, at je dite zvykle, ze maminka neni dostupna pro vse… ale zalezi na rpdine… nektery partner by si toho vazil, ze jsi i pri praci schopna vse zajistit… muj partner byl sobecky a jen vse vyuzival:(
Souhlas, tohle je největší problém trvalého HO, všichni (nebo většina) mají pocit, že člověk je doma = nic nedělá a má na všechno čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já s partnerem nežijí a když je dítě nemocné odmítá si ho vzít, dělám u bezpečnostnich složek a malý je každý měsíc nemocný. Hlidani mám jen mamku, ale chodí taky do práce takže pohlídá někdy před noční nebo po.V jakém oboru děláte?
Nenapíšu Ti, co dělám, ale Ho je možný v podstatě u jakékoliv pozice, kde potřebuješ k práci jen počítač/telefon a internet a nemusíš fyzicky něco od někud manipulovat či nutně pít styk tváří v tvář (třeba prodavačka v obchodě či recepční). Přístup do různých firemních aplikací otázkou IT infrastruktury a tedy příslušných investic dané firmy.
Takže na HO můžou být lidi v účetnictví/financích, customer service/call centrum, administrativa logistiky a supply chainu, IT včetně analytiků, marketing, projektanti čehokoliv (většinou s občasným výjezdem do terénu), projektový manažeři, omezeně HR lidi a asistentky (u těch je potřeba, aby byli ve firmě alespoň trochu vidět)… a určitě mraky dalších profesí.
PS: I sales může mít klidně minimálně částečný HO.
Příspěvek upraven 20.04.20 v 17:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem schopná mít hlídání dva, tři dny v tydnu, ale když má antibiotika nebo je víc jak týden nemocný tak mi zbývá jen paragraf.Jak je to vůbec s platovým ohodnocením?
Platově stejně jako když leštím zadkem židli v kanceláři 40 hodin v týdnu.
Já totiž pracuju stejně ne -li lépe než v kanceláři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je dítě každý měsíc nemocné, tak je asi něco hodně špatně. Na to bych se soustředil více, než na práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Jestli je dítě každý měsíc nemocné, tak je asi něco hodně špatně. Na to bych se soustředil více, než na práci.
Tak to ale moc neovlivníš. A pokud máš job, kdy víš, že nemusíš každý měsíc vyzmizet na paragraf (což je pro samoživitelku obrovský stres), tak je to k nezaplacení. Já taky hledala před časem práci a v podstatě jsem šla hodně po tom, aby tam ta možnost dělat z domova byla. Protože je to pro mě (netvrdím, že pro všechny, můj muž třeba na HO dělá nerad a vždy spíš jen opravdu v nouzi nejvyšší) je opravdu obrovská výhoda. Nejen kvůli dětem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zajímalo by mě kdo pracuje na home Office jak často jezdíte do práce. Jestli jde taková práce najít. Jsem zaměstnaná, ale kvůli malému který je často nemocný by se mi taková práce hodila. Dekuji