Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Doporučí někdo dobrého homeopata z Prahy, s kterým má dobré zkušenosti? Chtěla bych trošku zlepšit imunitu malé - 6měsíců a slyšela jsem dost chvály na homeopatika. Díky za každé doporučení
.
Já chodím k Petru Zachariášovi www.sulfur.cz
Co mě z homeopatie naučil, to můžeš posoudit v diskusi O homeopatii .
Je taky jeden z mála, co umí dělat miminka. Určit celkový lék malému mimču je totiž mnohem těžší než třeba u 3letého dítěte.
@Jankap píše:
Já chodím k Petru Zachariášovi www.sulfur.cz
Co mě z homeopatie naučil, to můžeš posoudit v diskusi O homeopatii .Je taky jeden z mála, co umí dělat miminka. Určit celkový lék malému mimču je totiž mnohem těžší než třeba u 3letého dítěte.
Díky moc za doporučení
. Mùžu se zeptat zda Tobě nebo někomu z rodiny osobně s něčím pomohl? A ještě jak se u homeopatie pohybují ceny?
@Jammiee25
Z naší rodiny se u něj léčím já a dcerka. Pomohl nám s věcmi, se kterými si klasická medicína, ani jiný homeopat nevěděli rady. U syna mi radil, když měl spálu.
Znám případy, kdy lidem pomohl od depresí, bolestivé menstruace, opakovaných zánětů středního ucha, prudkých závratí…
Ale je třeba si uvědomit, že žádný homeopat nesedne všem, žádný homeopat nevyřeší úspěšně všechny případy. Má velké znalosti i zkušenosti, věnuje se jen homeopatii.
@Jammiee25 píše:
Díky moc za doporučení. Mùžu se zeptat zda Tobě nebo někomu z rodiny osobně s něčím pomohl? A ještě jak se u homeopatie pohybují ceny?
Pana Zachariáše mohu doporučit i za sebe. Jinak co se týče těch cen, jsou u různých homeopatů odlišné. Homeopatika jsou ale levné (cca 80 Kč Boiron z české lékárny až 250 Kč velké balení homeopatik z anglické). Vydrží ale dlouhou dobu a často stačí jenom jedna dávka, takže ještě zbyde „napříště“.
Díky za doporučení
. Včera jsem s malou u p. Zachariáše byla a mám z toho opravdu dobrý pocit. Dnes jsem vyzvedla kapky co nám předepsal a zítra je malá dostane. Jen mne velice překvapilo, že je máme užít jednorázově a dále nic
. Čekala jsem, že se užívají déle, že léčba je zdlouhavější
. Je to opravdu klasický postup a opravdu by to mohlo stačit na vyléčení obtíží?
@Jammiee25
ano, opravdu to stačí. Lék se bere jeden jediný den. A přesto vyvolá reakci trvající několik měsíců a postupně odstraňuje problémy.
Já i @mariannnka jsme to zažily i na sobě.
Věřím, že i naší malé pomohou. P. Zachariáš mi opravdu přišel velice profesionální a měla jsem z něj pocit, že ví o čem mluví
. Malá mi ten den přišla jak vyměněná, měla plno energie, dobrou náladu, tak jsem ho až začala podezírat, zda neumí nějak telepaticky předávat energii
. Jen se ještě zeptám, zda je nutné nějaké extra skladování. Dala jsem kapky k věcem malé do komody. Za 14dní nás čeká poslední očkování Prevenaru a Hexy, p. Zachariáš nám doporučil jeho posunutí. Dnes jsem se ale s doktorkou domluvila, že očkování absolvujeme, ať to má malá už vše za sebou a pak už bude mít od očkování na nějakou dobu klid. Volala jsem p. Zach., říkal, že kapky mám i přesto zítra podat. Může očkování účinek homeopat. léku zničit, nebo narušit? Je na místě potom podat hom. lék znovu?
Proč by nestačila jedna kapka když v homeopatikách žádná účinná látka není… Pak je celkem jedno, kolik se jich dá. Já osobně věřím tomu, že je to magie a svým dětem bych to nikdy nedala.
@Anonymní píše:
Proč by nestačila jedna kapka když v homeopatikách žádná účinná látka není… Pak je celkem jedno, kolik se jich dá. Já osobně věřím tomu, že je to magie a svým dětem bych to nikdy nedala.
Tak to je zase vystrel do tmy toto
hlavne, ze anonymne. No nebudeme tu krmit trolly, ze ![]()
Za anonymitu se omlouvám. To s účinnými látkami je přece pravda - základní znak homeopatik. A to s tou magií můj OSOBNÍ názor a podle mně i logický vysvětlení, proč to bez těch účinných látek funguje. Nevím, co je špatného na tom to říct.
Nejsem homeopat ani lékař, jen máma. Malé je 7měsíců, má slabou imunitu, dlouho měla novor. žloutenku. Veškeré léky na podpoření imunity jsou až od roka. 2měsíce se plácá v kašli, má zadní rýmu, měla zánět obou středních oušek. Sirupy a veškeré kapičky zabírají jen po dobu užívání, po vysazení je vše zpět. Ať je to, jak je to s homeopatiky, za zkoušku nic nedáme. Nemyslím, že to může být větší zlo, než malou ládovat chemiema z lékárny
.
@Jammiee25 píše: … Může očkování účinek homeopat. léku zničit, nebo narušit? Je na místě potom podat hom. lék znovu?
Podle pozorování homeopatů (nejen u nás) může očkování vážně narušit zdraví. Takže ano, může zničit nebo narušit účinek homeopatického léku.
Proklikni odkaz na diskusi Homeopatie a očkování v mém podpisu. Tam je o různých reakcích na očkování, jaká reakce je dobrá, jaká špatná atd.
Rozhodně bych nepodávala Hexu a Prevenar najednou. Prevenar už bych dneska nedávala vůbec, u nás před Prevenarem žádný zánět středního ucha, po Prevenaru každé tři týdny, přeočkování jsme odmítli a počet zánětů se snížil na cca 3 za období podzim až jaro. Záněty úplně odstranila až homeopatická léčba u Petra Zachariáše.
Lék sama NEPODÁVEJ.
Organismus si musí o podání léku říct. Petr Zachariáš předepsal tvému dítěti lék na základě určitých příznaků, které má. Těmi příznaky si organismus říká o určitý lék. Pokud bude nějaký problém, tak budete muset s Petrem Zachariášem znovu zhodnotit celou situaci a on musí zjistit, zda organismus potřebuje nějaký lék, zda stejný jako minule nebo zda jiný. Ok?
Pokud by potřeboval jiný lék a ty jsi dala stejný jako minule, tak se stav pacienta může výrazně zhoršit.
@Anonymní píše:
Za anonymitu se omlouvám. To s účinnými látkami je přece pravda - základní znak homeopatik. A to s tou magií můj OSOBNÍ názor a podle mně i logický vysvětlení, proč to bez těch účinných látek funguje. Nevím, co je špatného na tom to říct.
Ten předešlý komentář byl jen nesmyslný výkřik do tmy.
Ale když to napíšeš takhle, tak ano, tohle beru.
Ano, homeopatické léky od potence 30C už neobsahují ani jednu molekulu původní látky. Byla překročena Avogadrova konstanta.
Přesto fungují. Neví se přesně proč. Jak to možná funguje naznačil francouzský virolog, profesor Luc Montagnier, nositel Nobelovy ceny. Celý článek zde . Ale je pravda, že je to zatím jen teorie.
Je také pravda, že někteří homeopati používají astrologii a kyvadlo. Na jedné české homeopatické škole se dokonce nabízí nebo nabízel kurs „astrologické diferenciální diagnostiky homeopatických léků“. Podle mého názoru je to totální blbost. Takoví lidé nejsou už homepaty, ale opravdu okultisty. Na škole Petra Zachariáše jsou takové metody nepřípustné, nevyučují se tam, ani nepoužívají.
Víš, jak určuju homeopatický lék já?
Musím znát velmi dobře popisy léků i homeopatickou teorii. Naučit se je, to stojí docela dost času. ( @mariannnka Mariannnko, hooooodně času, že?) Musím vědět, jak by měl pacient s takový a takovým zdravím reagovat na dobrý lék, na lék podobný dobrému, na úplně špatný lék. Musím umět rozpoznat, jaké zdraví ten pacient má. Musím se naučit vypozorovat a zjistit, jaké příznaky nemoci jsou u pacienta důležité. Třeba takhle:
Můžu poprosit o radu v akutním případu? Syn (18) je nemocný, horečku nemá, ale bolí ho hlava, má rýmu, pocit ucpaného nosu, včera ještě hojná vodový sekret, dnes už spíš hustější hlen a kašel, má pocit tíhy na prsou, při kašlání cítí bolest na hrudi jakoby to tam měl už od kašlání odřené nebo pohmožděné, vykašlávaný hlen je žlutozelený, má žízeň a pocit horkosti (nemá ale zvýšenou teplotu). Zatím léčen jen klidem v posteli a vit. C Díky za radu.
@Jankap píše:
zjisti, zda se ten kašel zlepší při napití studené vody.
Nějaká změna hlasu?
Po napití studené vody je to prý horší, hlas se nemění, pořád huhňá.
Ještě možná Ti pomůže, že strašně heká, všechno ho prý bolí a vede tady zasvěcené hovory o tom, že život nemá žádný smysl a že se mu nechce žít, přehání, ale má z toho nějaký splín.
Jankap:
jako by ho někdo zmlátil? Na které části těla je ta bolest nejhorší?
Leží klidně v posteli nebo sebou neustále mrská?
Leží klidně, nyní vypil teplý čaj a pookřál, takže teplo dělá dobře.
Tak nyní mi říká, že nejvíc ho bolí hlava a na prsou.
Jankap:
drží se při kašli za hrudník?
Je to namožené pořád? při kašli? po kašli?
Za hrudník se drží, bolí ho to při kašli i chvíli po kašli.
Jankap:
Zeptej se, zda má na celkový stav nějaký vliv pohyb.
Pohyb to zhoršuje.
Mírný pohyb ani ne, spíš když se zvedne a chodí.
Jankap:
Tak mi dej zítra po poledni vědět, co lék změnil.
lékem je Bryonia alba 30CH.
2 kuličky rozpustit v PET lahvi vody bez bublin a bez příchuti, protřepnout, popíjet během dne.
Potřebuju zpětnou vazbu, aby bylo jisté, že je to správný lék. Plus že je správná i potence, protože při použití nízké potence se nemoc někdy táhne a zlepšování je velmi pomalé.
Ok?
Hamili píše:
Tak hlásím, že je mu lépe, trochu ho prý na těch prsou ještě bolí při kašli, ale kašlat ho už moc neslyším a celkově je mu lépe.
Jankap píše:
Výborně.
Dávej homeo tak dlouho, dokud ho bude bolet na prsou. Odhaduju, že to bude trvat ještě den. Pokud by ho v tu dobu ještě unavoval pohyb, tak se ozvi, abychom zvážili, zda dávat lék ještě další den, ano?
EDIT:
Ještě dodám jednu věc. Homeopatie má určité zákony, základem jsou Heringovy zákony homeopatické léčby. Homeopat je musí dobře znát a umět používat. Pokud to dělá, tak dokáže zhodnotit reakci pacienta, ví, co se děje, co udělal dobře nebo špatně. V přírodě také existují zákony, např. zákon přitažlivosti. Stejně tak v matematice. To, že je v matematice, fyzice i homeopatii možné tyto zákony uplatnit, svědčí o tom, že matematika, fyzika, ani homeopatie nejsou okultismus, ale vědní obory. Mám zákon, pravidlo, a ten zákon mohu aplikovat. Není to nahodilé, není to závislé na víře pacienta, jeho věku apod. Článek o jednom z Heringových zákonů je zde .
Souhlasím s @Jankap . Já jsem třeba byla na dávce jednoho léku po dobu půl roku a celou dobu se stav zlepšoval, až když se začaly objevovat další problémy, dostala jsem lék jiný. Jinak určitě do léčby nezasahujte sama, pokud se bude cokoliv dít, zavolejte nebo napište přímo jemu, když u něj tu možnost máte. Přeju hodně zdraví ![]()