Horečka nad 39,5°C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
17.1.11 19:22
vesna píše:
Holky, a vypotit nebo nevypotit? Někde píšou klasika, dítě zabalit a vypotit a jinde jsem četla, že děti by se potit neměly. Poraďte…

Ve fázi, kdy se horečka zvyšuje a dítě má studené končetiny se stejně nevypotí. ve fázi, kdy se horečka snižuje ) sama od sebe nebo po lécích) se má nechat dítě lehce oblečené a přikryté, aby se umožnilo tělu zbavit se tepla. Takže pocené bych nedoporučovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.1.11 19:33

Já osobně bych na pohotovost minimálně volala…no já bych tam spíš rovnou jela. Je to dost vysoká teplota. Když mě doktor pošle domů s Ibalginem, jen dobře. Ale taky to může být na antbiotika. A to je lepší, když účinkují co nejrychleji. Rozhodně na prcka koukne a vyloučí možné závažnější onemocnění, třeba meningokok, kde rozhodují hodiny… (já vím, nejčastěji na něj onemocní 15ti letí).
Nechci strašit, jen píšu, co bych dělala já.
Ať jste brzy zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
17.1.11 19:40

My máme od čtvrtka kolem 38, taky mi to nedalo a včera jsme na pohotovosti byli. Vzali nám krev a nic tam není, průdušky čisté, ale teplota pořád zůstává, skoro 38. Už nevím jak srazit. Dr. doporučila klasiku léky na teplotu a rýmu a kašel, protože oboje máme. Jen přijde, že od čtvrtka na nurofenu je dlouho a teplota se nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.1.11 19:41

Holky a jak dlouho můžou trvat horečky u chřipky?Malá má od včerejška, k doktorovi se mě ji tahat nechce,má trošku jenom rýmu a ty horečky tak 38,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.11 19:57

pokud jsi dala Paralen, Panadol v čípku i v sirupu dřív jak po 6 hodinách utíkejte na pohotovost, může hrozit selhání jater!!!! .{color: blue}“

snižovat se má teplota až na 38, jinak po 2-3 dnech neklesajíci teplty se má navštívit lékař. Pokud je podezření na něco nebo se přidá kašel a pod, tak druhý den ráno a nebo s přihlédnutím na stav IHNED

• Citovat
  • Upravit
4425
17.1.11 20:03

Tak malá měla horečky od úterý ráno a teprve dnes je bez teploty! Už jsem si taky začínala dělat starosti, že to nikdy neskončí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
17.1.11 20:08

A pokud má horečky,tak zkus do něj dostat i Kulíška,ten je na doplnění živin…

Jinak jak píšou - čípek a sirup je špatné střídaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.1.11 20:14

Zábal určitě né když má studené ruce i nohy.Studené ruce i nohy jsou hlavním příznakem meningokoka :cry: Čípek,sledovat když nebude klesat pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.1.11 20:19
Kamča.dalmatinka píše:
Studené ruce i nohy jsou hlavním příznakem meningokoka :cry:

Studené ruce a nohy jsou příznakem jakékoli nemoci ve fázi stoupání tělesné teploty - mozek je nastavený na vyšší teplotu a dává tělu příkaz teplo syslit - takže tělo sníží prokrvení končetin, aby se jimi teplo neztrácelo. Při poklesu teploty je to obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
17.1.11 20:20

holky, nemalujte čerta na zed s tím meningokokem…příznaků je víc.

my jsme vždycky zkoušeli posadit, dát bradu k hrudníku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
17.1.11 20:26

Keď má studené ruky a nohy, tak sa telo ešte zahrieva a bude stúpať vyššie. Dávať v tejto fázi lieky na znižovanie teploty je kontraproduktívne, telo bude bojovať proti nim a doba liečenia sa predĺži!

(Pokiaľ je inak v pohode podľa tohto článku: http://www.azrodina.cz/…sile-horecky)
Ja v takýchto chvíľach dieťa zakryjem, zabezpečím prísun tekutín a teplotu priebežne kontrolujem. Keď teplota vystúpa na svoje maximum, ktoré potrebuje, zvyčajne sa tam pár hodín udrží a potom začne sama klesať. Znižovať teplota sa má až vtedy, keď bude mať teplé končatiny - to je znak, že už sa ochladzuje, vtedy ak chceš, mu môžeš pomôcť zábalmi či inak.

• Citovat
  • Upravit
81480
17.1.11 20:31
Gabika píše:
Keď má studené ruky a nohy, tak sa telo ešte zahrieva a bude stúpať vyššie. Dávať v tejto fázi lieky na znižovanie teploty je kontraproduktívne, telo bude bojovať proti nim a doba liečenia sa predĺži!

Ano, někdo věří na ochranný efekt horečky a nechce snižovat. Nicméně většinový názor je vysoké horečky srážet - a to prvě ve fázi vzestupu.
Snižovat teplotu léky ve fázi přirozeného poklesu teploty přijde naopak nesmyslné mě - pokud už teplota sama klesá, není třeba přeci léky podávat. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.1.11 20:34
Alpaka píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Studené ruce i nohy jsou hlavním příznakem meningokoka :cry:
Studené ruce a nohy jsou příznakem jakékoli nemoci ve fázi stoupání tělesné teploty - mozek je nastavený na vyšší teplotu a dává tělu příkaz teplo syslit - takže tělo sníží prokrvení končetin, aby se jimi teplo neztrácelo. Při poklesu teploty je to obráceně.

Jak u koho.Malej hodně horečkovej,teploty má i 41c :zed: a teplej je vždy celej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.1.11 20:35
KacenkaK píše:
holky, nemalujte čerta na zed s tím meningokokem…příznaků je víc.my jsme vždycky zkoušeli posadit, dát bradu k hrudníku…

to jde ale až u starších dětí.U mimča těžko poznáš ale taky bych neplašila,jen kdyby neklesala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.1.11 20:36

KacenkaK a když zkoušíš dát bradu k hrudníku,tak nesmí za tím krkem bolet?Nebo když tu hlavu ohne tak to stačí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí