Horečka! Zuby?

chatwenna
5.4.13 18:38

Horecka! Zuby?

Maly ma 39,4 v konecniku. Tlaci se mu horni zuby…
Panadal sirup vyzvracel, dostala jsem do nej jen 3 ml misto peti, ktere by mel dostat. Tatku jsem poslala pro cipky Nurofen.
Kdy mu je muzu zavest od podani nedostatecne davky sirupu - panadol?
Vim, ze se paracetamol a ibuprofenum daji nejak kombinovat, ale zapomnela jsem jak…

diky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.4.13 18:45

Po 3h.
Já už sirupy vůbec nekupuju, jsou na nic, hlavně pro batole je toho strašně moc, nechce to a akorát se zbleje. Naštěstí batole už gramáží může necelou půlku normálního prášku, nadrtím, dám na čajovou lžičku se sirupem do vody a normálně to zblajzne, je toho mnohem míň.
Hlavně nabízet pití, spíš studený, pokud je horečka, tak nijak výrazně nepřekrývat a pozor na srážení, aby nebylo moc výrazné, při prudkém poklesu teploty o víc jak 2 stupně hrozí febrilní křeče.

Přeju, ať ty potvory brzo vylezou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.4.13 18:52

@Gladys
Gladys diky, ty jsi fakt zaslouzila matka jak ma byt! :palec:

• Citovat
  • Upravit
37
5.4.13 19:19

Ahoj, my máme teď 8 měsíců a nejspíš nám taky začly zuby. Máme dva dny teplotu, nechce jíst, pláče, vzteká se, nechce spát. Tak jsem mu dala Nurofen sirup, kterej ale dvakrát vyzvracel a místo toho jsme přešly na paralen čípky. No, teplota už nic, ale malej protivnej pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
5.4.13 20:13

@aaalenaaa hele a máte nějaký známky lezoucích zubů? malá má od rána to samý, řev, horečka až 39 (kterou srazil naštěstí nurofen na pouhou zvýšenou teplotu), noc před tím blbě spala - tak čekám, co z toho vyleze, jestli šestá nemoc nebo zub. Průjem, kašel ani rýmu nemá, osypaná zatím taky není, ale v pusince taky žádný bouličky nevidím, furt je bezzubá, já už fakt teda nevim :nevim: Za jakou dobu od té horečky ty zuby vylezou třeba aspoň náznakem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.4.13 20:22

@oveczka právě, že známky lezoucích zubů ani moc nemáme. prostě jen teplota, sražená Nurofenem sirupem, později čípkama. Jinak je prostě protivnej, ukňouranej, ubrečenej, nechce spát, jíst,–--což nikdy předtím takto neměl. má teda trochu rýmu, takže jsem si myslela, že nachlazení, ale ta rýma není tak hrozná, tak nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
5.4.13 20:38

@aaalenaaa no my taky moc nee, jen trochu prosáklou spodní dáseň, ale to podle mudry může být i měsíc před (to nám říkala dva týdny zpátky na 8 měsíční prohlídce. Jinak pokud ne zuby, viděla bych to na šestou nemoc nebo ouško, ale to je prý většinou dohromady s rýmou. No ale přeju, ať už to jsou ty zuby konečně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
5.4.13 21:05

@oveczka my jdeme na 8-měsíční kontrolu ve středu, tak uvidíme, co nám dr. řekne. Ale fakt bych si přála, aby to byly ty zuby a prďola už to měl-alespoň na chvilku, za sebou. Protože slintá teda šíleně a všechno z ruky končí v pusy a hryže a hryže a hryže. Jinak, známá mi doporučila mu dát na kousání celou mrkev, studenou, z lednice, takže hryžeme jak zající, ale je fakt, že mu to opravdu ulevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
16.10.13 19:46

Ahoj a je to zase tady - zoubky. Adamkovi 20 mesicu ted razi 4 stolicky naraz, do toho nejaka viroza a vecer teplota 38,1. Ma to uz druhy den. Pres den nechce moc pit, dneska vypil maximalne 450 ml tekutin, jedl ovoce a pribinaky, jinak nic. Davam paralen cipek po 6 hod, nosik strikam sterimarem a 2 x denne nasivin. Dasne mazu calgelem. Doufam, ze se mu nerozjede ta viroza :(

Mate prosim nejake dalsi tipy na zuby a virozu? Jak do nej dobrovolne dostat vice tekutin? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
56
9.3.16 02:28

stoupající horečka

Dobrý den. Poraďte mi prosim. Mám 9 měsíční holčičku. Lezou jí nejspíš zuby, nemá žádné příznaky nemoci. Dnes v noci ve 12h jsem ji dala nurofen na horečku 37.7 mereno v zadečku a po odečtu 0.5 místo toho aby se srazila stále stoupa už má 38.8. Teď čekám na 4h abych ji mohla zavést čipek. Mám udělat zábal nebo jak ji mam setřást nebo už mám plasit a jet do nemocnice? Zábal bych udělala ale problém je v tom že spinká a nechci ji zbytečně budit. Jen ji budím na chvilku opatrne abych zmerila teplotu. Poraďte prosim 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.3.16 02:54
@Jane1987 píše:
Dobrý den. Poraďte mi prosim. Mám 9 měsíční holčičku. Lezou jí nejspíš zuby, nemá žádné příznaky nemoci. Dnes v noci ve 12h jsem ji dala nurofen na horečku 37.7 mereno v zadečku a po odečtu 0.5 místo toho aby se srazila stále stoupa už má 38.8. Teď čekám na 4h abych ji mohla zavést čipek. Mám udělat zábal nebo jak ji mam setřást nebo už mám plasit a jet do nemocnice? Zábal bych udělala ale problém je v tom že spinká a nechci ji zbytečně budit. Jen ji budím na chvilku opatrne abych zmerila teplotu. Poraďte prosim 8o

já osobně bych do těch 4 nebudila, jen hlídala, spánek posiluje, myslím že vzbudit ji zábalem by bylo dost kontraproduktivní. držím palce, ať je brzo ok. ráno bych zašla k doktorce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.3.16 02:58

Já už jsem byla u doktorky včera tak mi řekla že jsou to zuby. A dávat nurofen nebo pak po 4h Paralen čipek. Já jen jestli to není Velká teplota? Kolik už je moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.3.16 03:00

@Jane1987 po 4h byhc dala paralen, když měla nurofen. ale dr je teda divná, zuby, to mi teda naše dr nikdy neřekla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
9.3.16 03:05

No Já nevím Já si to jako taky myslím má natekle dasne pořádně a ne jen na jednom místě ja si myslím že jich možná leze víc. Jinak se i směje prez den nějak extra nezlobí akorát teď na večer to vylezlo. Já chápu že spánek leci v tom sme za jedno ale když ji nedej bože 8o naměřim 40 to ji mam taky nechat spát? To už asi ne e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.3.16 03:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat