Horkuvzdušná fritéza - zkušenosti

1237
16.11.19 07:21

Horkuvzdušná fritéza - zkušenosti

Krásné ráno, uvažuji nad koupí horkovzdušné fritézy, chci se zbavit používání oleje na smažení. Všude vidím hranolky, americké brambory apod., píšou že i řízky. Ale, ptám se vás, co máte, dají se ty řízky jist? „usmaží“ se pořádně? Předpokládám, že použití horkovzdušné fritézy nijak zvlášť nesmrdí ( jako klasický olej).
Všem vám díky

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14522
16.11.19 07:27

Má ji švagrová a klasické řízky v ní neudělá. Maximálně minirizecky nebo stripy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6783
16.11.19 07:37

Ono i ty hranolky apod. když to je v těch reklamách, tak to jsou všechno předsmažený věci. Jinak v te friteze lita jen horky vzduch, tak tam nemá moc co smrdět. Ale věci jak při normálním smažení v tom neuděláte.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4935
16.11.19 07:51

Měla jsem vypůjčený actifry a nikdy se mi nepodařilo, aby jídlo vypadalo a chutnalo jako smažené. Cokoli v obalu bylo spíš vysušené,, chyběla tomu chuť, kterou s sebou olej nese. Byly z toho dobré brambory na plátky, hranolky taky šly, ale strašně dlouho to trvalo.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8356
16.11.19 09:11

Manzel si toto koupil, aby mohl bezstarostne jist hranolky, ktere miluje a nemusel pak cvicit navic :mrgreen:. No, nezdarilo se, hranolky hnusne, divne chutnaji.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13025
16.11.19 10:45

Já jsem ji dostala a dělám v tom občas jen moje guilty pleasure jídlo - krokety (a jednou za čas hranolky, obecně to doma moc nejíme). Kupuju teda normálně předsmažené, přidávám trochu oleje a je to v pohodě, ale chutnají prostě spíš jak z trouby, než z friťáku (což mi neva). Maso ani nic jiného jsem v tom nezkoušela, podle mě se to vysuší. Je to v podstatě malá horkovzdušná trouba, takže co bys nechtěla jíst z trouby, nebude žádná velká pecka ani ve fritéze.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
662
16.11.19 12:41

Taky o ní uvazuji. Tak to me mrzi ty recenze, myslela jsem ze tam udelam vse co zvladne friťák :roll:
Ani ty dražší nejsou lepší?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
356
16.11.19 12:48

@alimdar mamka má od Delimana krátce, zkoušely jsme obalené žampiony a hranolky, výborný, lepší než z oleje. Ale řízky teda nic moc, možná to chce vychytat čas a teplotu, ale nebyly tak šťavnatý, spíš sušší a strouhanka bílá.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13025
16.11.19 12:59

@garda Uděláš tam vše jako ve fritéze, ale prostě smažení je úplně jinej proces než pečení. To je jako kdybys čekala, že kuře vařený ve vodě nebo na páře bude chutnat jako z grilu :nevim: Druhá věc je - já mám teda normální velikost - řízky bych tam dělala půl dne, to by se asi muselo po jednom, ne? Mě jinak pobavily ty recepty, co má na stránkách třeba Phillips - že v tom děláš třeba muffiny nebo nějaké rybí koláčky… Jako jo, ale muffiny tak po čtyřech kusech :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
662
16.11.19 13:41

@Ba-stet
na muffiny kaslu :mrgreen: spis mi slo o hranolky - domaci, kvetak, rizecky, rybu atd., tak jeste popremyslim, diky :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
13025
16.11.19 13:50

@garda No ne, já to myslela spíš tak, že ten prostor je fakt malinkej. Hranolky jako příloha, proč ne, ale řízky pro celou rodinu, to si neumím představit :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2242
16.11.19 16:55

Ja tedy asi moc nepomuzu, protoze mam znacku, ktera se v CR co vim neprodava (Ninja), ale jsem s fritezou moc spokojena. Ta moje ma i jine funkce, vcetne toho peceni a treba i suseni, ktere je opravdu kvalitni a dobre. Mozna i na ceskem trhu se najde lepsi vyrobek. Moje hranolky rozhodne jako z trouby nechutnaji, tam jsem je delala poslednich 20 let a tohle je opravdu velke vylepseni chuti a jsou hotove do patnacti minut.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat