Horor jménem BYT V PANELÁKU

104
9.3.22 10:15

Horor jménem BYT V PANELÁKU

Ahojky! :-)

Chci se spíš vypsat a postěžovat si… :D

Před rokem a půl jsme se s přítelem nastěhovali do paneláku, který je poblíž centra většího města. Celý život bydlím v paneláku, prošla jsem dohromady 4 paneláky, ale takový hluk, co je v tomhle, to jsem ještě nezažila. Byt je prostřední a navíc v mezipodlaží (3.patro) - sousedy máme tedy nad sebou, pod sebou i zleva a zprava. To, co se tu ale děje, to je peklo. Nad námi nám dupají sousedi kteří mají 3 předškolní děti. Denně mezi 6.-7.hod. slyšíme jejich pláč, když se budí. Sousedka vedle nás hraje zase několikrát týdně na saxofon, což je fakt hluk přes tu jednu zeď. Když zrovna nehraje, tak dupe jako slon, takže slyšíme tupé rány od pat, asi nenosí pantofle, plus bouchání dveří. No a starší paní sousedka pod námi je zase asi nahluchlá, takže slyšíme všechno, co jí běží v televizi, včetně opery, kterou si pouští vždycky večer. To, že se tu neustále něco vrtá, bouchá a rekonstruuje, to je bohužel na týdenním pořádku. Soused z prvního patra nám k tomu všemu hulí do ložnice - reps. chodí kouřit na balkon a všechno nám jde do ložnice :palec:

Ještě bych rada dodala, že minuly týden tady proběhla ostrá hádka mezi sousedkou a zmiňovanými sousedy s dětmi, protože jsou hluční.

Já vím - je to panelák. Ale jak říkám, cely život bydlim v paneláku, všude vždy bylo něco, ale tohle je podle mě už fakt moc. Asi nějaký černý Petr mezi paneláky :P :P Chci se jen zeptat jestli to mate někdo podobně, nebo jste něco takového taky zažili :D.

Naštěstí se za par měsíců stehujeme, tak bude klid :) :D

PS.: Zrovna teď tu někdo vrtá a do toho hraje saxofon :zed:

Hezky den!

Příspěvek upraven 14.03.22 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14611
9.3.22 10:20

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: co jinýho na to napsat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
9.3.22 10:29

Já bydlím v paneláku 33 let. Nikdy jsem problém neměla. Jako jo, občas nahoře dupali nebo běhali po chodbě. Ale to, co popisuješ, ani v nejmenším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65365
9.3.22 10:30

🎷 🎷 🎷 🎷 🎷 🎷
Vydržte, nic jiného nezbývá
Jsem v paneláku, ale toto neznám.
Jo a syn hraje na elektrickou kytaru a baskytaru a sousedí v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.3.22 10:33

@Petra Z
Jojo, co zbývá než vydržet :-D
Teď jsme byli s přítelem hodně doma, protože jsme byli nemocní - o to to je horší, vnímáme to ještě víc, než když jsme v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
9.3.22 10:33

Máte za sousedku Lisu Simpsonovou a ještě si stěžujete :-).
Samozřejmě, je to nepříjemné. Když jsem bydlel v domě u Míráku v Praze, mohl jsem si vybrat hluk z dopravy, nebo všechny možné zvuky z vnitrobloku a pavlačí (někdy bylo těžké rozeznat, zda se lidé milují či vraždí).
Samozřejmě by vše mělo být v nějaké přiměřené míře, kterou bohužel ale má každý nastavenou jinak. Pokud hlučnost nevnímáte jako obtěžující pouze vy, bylo by asi dobré se s některými sousedy dohodnout že proberete na schůzi vlastníků či družstva. Operu asi lze vyřešit sluchátky k TV, saxofon asi nikdo po desáté večer nepoužívá, jen ty děti jaksi těžko někdo přiměje, aby nebyly hlučné, to tak nějak většinou k dětem patří… Samozřejmě to chce začít vše pozvolna, vlídně, prosbou spíše než domluvou… Uvidíte, zda se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.3.22 10:35

Žiju v baráku. Tento týden mám celý volno. Teď se dívám oknem, jak sousedi v humně bagrují. Chystají to na základy. Těm stejným hned vedle na baráku dělají fasádu. Tož si hoši pouští rádio a veselé se při práci baví. To tak je, že přes den se pracuje. To si ani mimo panelák nevybereš a slyšet to je, že se pracuje. Máme souseda, který má deprese. Pravděpodobně schizofrenik. Když to na něj přijde, tak to poznáme, že hraje na klavír nebo housle a rád si u toho otevře okno. A to klidně kdykoli v noci. Podle toho hraní poznáme, že bude změna počasí. Že si máme vzít deštník. To zas není špatné. Co si na něm vezmu, že mu půjdu nadávat v noci?
Jen v tom paneláku to asi bude slyšet krapet víc. Ale hádat se sousedy? Maximálně je slušně upozorni.
Až budeš mít děti. Tak poznáš, že úplně sedět tiše v koutě nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
9.3.22 10:35

Nejlepší je, když se sejde parta sousedů, kteří požadují absolutní ticho, ale sami ho nedodržují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.3.22 10:39

@Kelsey tak pan soused je taky majstrštyk. Ale Rosnička dobra :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.3.22 10:40
@milujuki píše:
Ahojky! :-)

Chci se spíš vypsat a postěžovat si… :D

Před rokem a půl jsme se s přítelem nastěhovali do paneláku, který je poblíž centra většího města. Celý život bydlím v paneláku, prošla jsem dohromady 4 paneláky, ale takový hluk, co je v tomhle, to jsem ještě nezažila. Byt je prostřední a navíc v mezipodlaží (3.patro) - sousedy máme tedy nad sebou, pod sebou i zleva a zprava. To, co se tu ale děje, to je peklo. Nad námi nám dupají sousedi kteří mají 3 předškolní děti. Denně mezi 6.-7.hod. slyšíme jejich pláč, když se budí. Sousedka vedle nás hraje zase několikrát týdně na saxofon, což je fakt hluk přes tu jednu zeď. Když zrovna nehraje, tak dupe jako slon, takže slyšíme tupé rány od pat, asi nenosí pantofle. No a starší paní sousedka pod námi je zase asi nahluchlá, takže slyšíme všechno, co jí běží v televizi, včetně opery, kterou si pouští vždycky večer. To, že se tu neustále něco vrtá, bouchá a rekonstruuje, to je bohužel na týdenním pořádku.

Ještě bych rada dodala, že minuly týden tady proběhla ostrá hádka mezi sousedkou a zmiňovanými sousedy s dětmi, protože jsou hluční.

Já vím - je to panelák. Ale jak říkám, cely život bydlim v paneláku, všude vždy bylo něco, ale tohle je podle mě už fakt moc. Asi nějaký černý Petr mezi paneláky :P :P Chci se jen zeptat jestli to mate někdo podobně, nebo jste něco takového taky zažili :D.

Naštěstí se za par měsíců stehujeme, tak bude klid :) :D

PS.: Zrovna teď tu někdo vrtá a do toho hraje saxofon :zed:

Hezky den!

Příspěvek upraven 09.03.22 v 10:24

Jako dítě jsem měla pokoj vedle pána, co koncertoval. Takže denně cvičil.
Pro tebe ten rámus brzo skončí, tak si vlastně polepšíš. Ale ani v domě nebude asi klid. Leda někde na samotě u lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
9.3.22 10:40

A proč ste za celý ten rok a půl nekoukali po jiném bydlení? Některý byty jsou prostě peklo, no… dupající „trojčata“ a saxofon a hluchá milovnice opery, to je hodně těžkej kalibr.
Prostě bych scháněla něco jiného (a do toho daného paneláku se párkrát za den zašla projít po chodbách (spoustu věcí uslyšíš i jen přes dveře). Plus jsou šikovné recenze předchozích nájemníků (já se od něj tehdy dozvěděla asi nejvíc).
Někdy mám pocit, že ta nejhlučnější partaj jsme my, protože si párkrát do měsíce večer pustíme muziku, a soused z parta nad náma na mě významně a s úsměvem pomrkával, když sem se začala scházet s mým aktuálním partnerem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale nikdy nikdo nic nezmínil, když jsem se párkrát ptala, jeslti jim nevadí muzika, tak že v pohodě, že to ani neslyší, že by u nás něco hrálo. Tak možná dobré zdi…také třetí patro a prostřední byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
9.3.22 10:47

@Mar__tanka1983
Saxofon nám byl “zatajen” paní, co nám byt pronajímá. Respektive nám o něm rekla až když jsme podepsali nájemní smlouvu :-(

Poohlížet po novém jsme se začali v lednu minulého roku, jelikož kvůli distanční výuce a učení na statnice jsem byla nepřetržitě od ledna do září jen doma - což bylo peklo v tomhle.

Každopádně jsem šťastná ze jsme našli lepší a půjdeme odtud pryč. Jen je mi líto těch dalších, co tu budou po nás.

A vy máte štěstí, ze mate klid :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
9.3.22 10:47

Panelák nesnáším, my bydlíme ve starem cihlovém domě a i tak je to na mě dost :D taky slyšíme televizi od hluché sousedky pod náma, ale zas sem ráda že je hluchá, aspoň nevnímá když naše děti dupou :mrgreen: od sousedů vedle slyšíme třeba i když otvírají šuplíky na skříni, co mají u společné zdi. Když sem bydlela v paneláku, tak soused nad náma vždycky večer hrál na klavír :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
9.3.22 10:56

Ono je to také o tom, z jakého materiálu a jak se ten konkrétní panelák stavěl. Bydlela jsem v paneláku, kde jsme neslyšeli skoro nic. A taky v paneláku, kde slyšíte cvaknout i vypínač u sousedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
9.3.22 11:01
@Kriss Tina píše:
Panelák nesnáším, my bydlíme ve starem cihlovém domě a i tak je to na mě dost :D taky slyšíme televizi od hluché sousedky pod náma, ale zas sem ráda že je hluchá, aspoň nevnímá když naše děti dupou :mrgreen: od sousedů vedle slyšíme třeba i když otvírají šuplíky na skříni, co mají u společné zdi. Když sem bydlela v paneláku, tak soused nad náma vždycky večer hrál na klavír :lol:

dobrý :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný