Hotová jidla do mrazáku, poraďte

181
25.4.21 11:02

Hotová jidla do mrazáku, poraďte

Holky poraďte, jaká hotová jídla je možné zmrazit a chutnají stejně dobře? A co nedoporučujete?

Pomalu se chystám na šestinedělí, rada bych pak jen vyndavala z mrazáku a ohrivala. Jindy všechno sníme, takže málo kdy co mrazim.

Díky moc!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21075
25.4.21 11:16

Víceméně asi jakákoliv omáčka, ale bez příloh a pak se musí provarit, ne jen ohřát. Pak mi napadají třeba ovocné knedliky, polévky. Ale nic už není z mrazáku tak dobre jako čerstvé no.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
8003
25.4.21 11:23

Jako dá se asi všechno. Nevím o ničem, co by se muselo vyloženě vyhodit.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
34280
25.4.21 11:29

Není doporučeno mrazit vařené brambory a těstoviny, po vytahnutí je z toho neforemna kejda, brambory pouští vodu.
Jinak jde zmrazit prakticky cokoliv, ale nic nechutná tak dobře jako čerstvé.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1163
25.4.21 11:29

Lasagne, maso v omáčce, játra… Určitě ne květák, toto tehdy dopadlo :oops: :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1768
25.4.21 11:31

Ja mrazim jen vyvar (bez zavarky, bez zeleniny), zbytek je humac.
Parkrat jsem mela v mrazaku gulas, ten chutna relativne dobre, ale zase se moc nehodi pro kojici zenu.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14283
25.4.21 11:34

Třeba polotovar na lečo - podušený papriky s rajčatama… Po rozmrazení jen přidáš klobásu a vajíčko… 8)
V pohodě asi většinu omáček, kromě těch se smetanou… Ale nedávno jsem měl zbytek svíčkový z mrazáku, ve které byla kvalitní smetana, ta silná, na šlehání a zdálo se mi to jako čerstvý… :nevim: 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9594
25.4.21 11:37

Blbé jsou přílohy, snad jen kynutré knedlíky jsou v pohodě.
Smetanové omáčky určitě dřív, než tam ta smentana přijde, to se dá.
Obecně je lepší všechno mrazit dřív, než tam přijde mouka(pokud ji požíváš), pak to mění strukturu, něco víc něco méně.
Dobré je zamrazit třeba na boloňskou, to je skladné a není tam žádná mouka.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14283
25.4.21 11:37

Plněný bramborový knedlíky, s uzeným… Vyzkoušeno mnohokrát… 8)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
186
25.4.21 11:39

@Mamca_1234 Polévky, guláš, různé omáčky, dušenou zeleninu, knedlíky… Určitě ne brambory, těstoviny ani rýži, to je po rozmrazení nepoživatelné

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
34280
25.4.21 11:44
@Kolicek95 píše:
Lasagne, maso v omáčce, játra… Určitě ne květák, toto tehdy dopadlo :oops: :mrgreen:

Tak ten já si mrazím. Buď už obaleny a po rozmrazení se znovu obalí ve strouhanance(stejně jako syrový řízek), nebo neobaleny na zapekaní.

Musí být ale jen lehce přejitý varem, ne uvařený do měkká.
Předem vařit má význam hlavně k vůli mšicím, jinak by se květák upekl i usmažil i kdyby se s ním pracovalo za syrova.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1156
25.4.21 12:20

Cokoliv z mleteho masa: sekana, karbanatky, chilli con carne, bolonska omacka.
Veci typu maso s necim.. treba kureci/kruti/veprovy apod na cibuli se zeleninou (treba veprovy v mrkvi, krusi na slanine apod).
Borsc s masem idealni vecere :)
Maso celkove treba pecene, nebo varene na platky nebo kosticky zamrazit po porcich :)

A jinak k vareni, miluju 3 minutovy testoviny z lidlu.. k tomu treba tu bolonskou omacku, nebo udelat neco ala carbonara (jedno vajicko, trosku mlika, pepr do smesi testoviny + slanina).

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
25.4.21 12:25

Guláše, omáčky, polévky, sekaná a karbanátky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
25108
25.4.21 12:31

Otázka je co ustojíš. Mě z mrazáku nevadí skoro nic. Problém jsou jen smažená jídla, ale i tak se dají předpřipravit a pak vyndat a dosmažit. Jinak divně chutnají brambory, zbytek příloh (rýže, těstoviny, knedlíky) v pohodě. Omáčky jsou bez problémů, polévky taky. Plněné knedlíky taky dobrý. Už jsme měli zamražené i zelí a taky pohoda. Zapečené brambory a těstoviny je pak třeba rozpéct v troubě, ale pak jsou také dobré.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
53478
25.4.21 12:54

Cokoli kromě brambor a smetanových omáček. To se pak zdrcne.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat