Hovězí maso je furt tvrdé

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Attila8 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.02.17 13:40
Hovězí maso je furt tvrdé

Ahoj, jak dlouho děláte hovězí než změkne? Koupila jsem hovězí kostky na guláš, prvně jsem to nechala zatáhnout a tteď se to dusí už ve vývaru dvě hodiny a je to jak beton… Před vařením bylo tak měkké, tlakáč nemám.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
Reakce:
 
freeport
Ukecaná baba ;) 1037 příspěvků 17.02.17 13:41

Zřejmě nějakej starej bejk :-), dvě hodiny je dost na kostky, to by mělo být měkký. no vař stále a uvidíš.

 
katyna1984
Zasloužilá kecalka 551 příspěvků 17.02.17 13:41

Záleží na stáří zvířete, ze kterého maso bylo. A taky na hrnci, ve kterém vaříš. V litinovém nechávám vařit tak hodinu a půl, v běžném nerezovém klidně i tři.

 
lapagerie
Kecalka 499 příspěvků 17.02.17 13:46

Potkala jsem i hovězí, které prostě nebylo měkké ani po 4 hodinách vaření a nepomohl ani papiňák… Takže nejspíš stará kráva.

 
kopejka
Echt Kelišová 9706 příspěvků 17.02.17 13:46

@Attila8 záleží na masu, musíš holt vařit dokud nezměkne

 
katkalaila
Extra třída :D 11902 příspěvků 17.02.17 13:46

Někdo přidává trochu kypřícího prášku nebo mletý suseny zázvor… maso by melo zmeknout rychleji ;)

 
Dermabion
Ukecaná baba ;) 1373 příspěvků 1 inzerát 17.02.17 13:48

Já solím až na závěr a maso podlévám horkou vodou/vývarem a tohle se mi nestává…teď už nepomůže asi nic

 
MartinaVALL
Ukecaná baba ;) 1466 příspěvků 17.02.17 13:50

Zkus špetičku jedlé sody, ale opatrně

 
Heivka
Závislačka 3200 příspěvků 17.02.17 13:51

Tohle se mi párkrát stalo, je to bohužel maso ze starého kusu a tam to nezachrání ani tři hodiny v papiňáku. Já to vyřešila, že po uvaření jsem to maso prohnala mlýnkem, přidala brambory a naředila omáčku a byla z toho super polívka.

 
MartinaVALL
Ukecaná baba ;) 1466 příspěvků 17.02.17 14:01

@Heivka Jo,jo, měli jsme balíčky od známého, hovězí z mladého býčka, jen paseného na louce, prostě i super cena, jen vozí na jatka a z 10 balíčků byly dva k neuvaření, shodli jsme se na tom, že to asi vyměnili, jinak ostatní uvařeno hned, rozpadalo se, hned měkké…Ta jedlá soda se musí opatrně, ale jediná pomohla, no

 
Šmoulice
Kelišová 6749 příspěvků 17.02.17 14:10
@Attila8 píše:
Ahoj, jak dlouho děláte hovězí než změkne? Koupila jsem hovězí kostky na guláš, prvně jsem to nechala zatáhnout a tteď se to dusí už ve vývaru dvě hodiny a je to jak beton… Před vařením bylo tak měkké, tlakáč nemám.

2 hodiny je na guláš strašně málo. Hovězí guláš vařím vždy minimálně 6 hodin a jen na mírný plamen. Vždy se pak maso krásně rozplývá. A úplně se rozvaří cibule, která celý guláš krásně zahustí.

 
dana.dv
Zasloužilá kecalka 694 příspěvků 17.02.17 14:37

V papiňáku jsou kostky na guláš (kupuju v Lidlu) hotové za 45min.

 
brixavonpavli
Stálice 77 příspěvků 2 inzeráty 17.02.17 14:39

2 hodiny jsou málo… máhovězí minimálně 3 hodiny ;)

 
Fima
Nadpozemská drbna 29260 příspěvků 16 inzerátů 17.02.17 15:02

Hovězí se musí vařit dlouho. Pokud nemáš papiňák, tak je to na X hodin. Já vařím v papiňáku, takže to mám hned. Kostky na guláš vypínám za půl hodiny. Už se mi párkrát stalo, že jsem to přešvihla a maso bylo totál rozpadlé. Dokud jsem ho neměla, tak jsem hovězí moc nedělala, protože to strašně dlouho trvalo a kolikrát to stejně bylo jak podrážka.

 
Ivan PPZ
Kelišová 5671 příspěvků 17.02.17 15:06

Přidat jedlou (kuchyňskou) sodu, nebo možno i Papáyu - třeba i tu slazenou, co se prodává u oříšků.

Stránka:  1 2 3 4 Další »
 Váš příspěvek
Reklama

Poslední články

Nádherná proměna: Kuchyně se díky odborníkům stala skutečným srdcem domova

Paní Jana si ve svém životě prožila mnoho těžkých chvil. Příběh dvakrát... číst dále >

Podzimní čtení: Tyhle knihy vás v klidu nenechají

Podzim je ideální na to uvařit si čaj (nebo nalít dvojku červeného), zavrtat... číst dále >

Články z Expres.cz

Okamurův hřích: „Spojil ses s nimi, už tě nebudeme volit,“ píší mu naštvaní voliči

Jeho voliči ho poslouchají na slovo a ve všem s ním souhlasí, teď se ale i ti... číst dále >

Řepka útočí na Erbovou: Plánovala mě zničit, z mojí smrti by měla zvrácenou radost!

Už 20. listopadu vyjde v pořadí čtvrtá kniha bývalého fotbalisty Tomáše... číst dále >

Články z Ona Dnes

Vánoční divočina podle Konarovské na přehlídce luxusního prádla

Jemné krajky, podvazky nebo průsvitné negližé na těle krásných modelek... číst dále >

RETRO: Jak se cvičilo za socialismu. Televizní hopsání i spartakiády

Sexy vykrojené trikoty, pletené návleky, čelenky a nadšené poskakování... číst dále >