Hovězí maso je furt tvrdé

Attila8
17.2.17 13:40

Hovězí maso je furt tvrdé

Ahoj, jak dlouho děláte hovězí než změkne? Koupila jsem hovězí kostky na guláš, prvně jsem to nechala zatáhnout a tteď se to dusí už ve vývaru dvě hodiny a je to jak beton… Před vařením bylo tak měkké, tlakáč nemám.

  • Citovat
  • Upravit

Reakce:

1202
17.2.17 13:41

Zřejmě nějakej starej bejk :-), dvě hodiny je dost na kostky, to by mělo být měkký. no vař stále a uvidíš.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1083
17.2.17 13:41

Záleží na stáří zvířete, ze kterého maso bylo. A taky na hrnci, ve kterém vaříš. V litinovém nechávám vařit tak hodinu a půl, v běžném nerezovém klidně i tři.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
507
17.2.17 13:46

Potkala jsem i hovězí, které prostě nebylo měkké ani po 4 hodinách vaření a nepomohl ani papiňák… Takže nejspíš stará kráva.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9716
17.2.17 13:46

@Attila8 záleží na masu, musíš holt vařit dokud nezměkne

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12650
17.2.17 13:46

Někdo přidává trochu kypřícího prášku nebo mletý suseny zázvor… maso by melo zmeknout rychleji ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1382
17.2.17 13:48

Já solím až na závěr a maso podlévám horkou vodou/vývarem a tohle se mi nestává…teď už nepomůže asi nic

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.17 13:50

Zkus špetičku jedlé sody, ale opatrně

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5070
17.2.17 13:51

Tohle se mi párkrát stalo, je to bohužel maso ze starého kusu a tam to nezachrání ani tři hodiny v papiňáku. Já to vyřešila, že po uvaření jsem to maso prohnala mlýnkem, přidala brambory a naředila omáčku a byla z toho super polívka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.17 14:01

@Heivka Jo,jo, měli jsme balíčky od známého, hovězí z mladého býčka, jen paseného na louce, prostě i super cena, jen vozí na jatka a z 10 balíčků byly dva k neuvaření, shodli jsme se na tom, že to asi vyměnili, jinak ostatní uvařeno hned, rozpadalo se, hned měkké…Ta jedlá soda se musí opatrně, ale jediná pomohla, no

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7636
17.2.17 14:10
@Attila8 píše:
Ahoj, jak dlouho děláte hovězí než změkne? Koupila jsem hovězí kostky na guláš, prvně jsem to nechala zatáhnout a tteď se to dusí už ve vývaru dvě hodiny a je to jak beton… Před vařením bylo tak měkké, tlakáč nemám.

2 hodiny je na guláš strašně málo. Hovězí guláš vařím vždy minimálně 6 hodin a jen na mírný plamen. Vždy se pak maso krásně rozplývá. A úplně se rozvaří cibule, která celý guláš krásně zahustí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1100
17.2.17 14:37

V papiňáku jsou kostky na guláš (kupuju v Lidlu) hotové za 45min.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
17.2.17 14:39

2 hodiny jsou málo… máhovězí minimálně 3 hodiny ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29442
17.2.17 15:02

Hovězí se musí vařit dlouho. Pokud nemáš papiňák, tak je to na X hodin. Já vařím v papiňáku, takže to mám hned. Kostky na guláš vypínám za půl hodiny. Už se mi párkrát stalo, že jsem to přešvihla a maso bylo totál rozpadlé. Dokud jsem ho neměla, tak jsem hovězí moc nedělala, protože to strašně dlouho trvalo a kolikrát to stejně bylo jak podrážka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5935
17.2.17 15:06

Přidat jedlou (kuchyňskou) sodu, nebo možno i Papáyu - třeba i tu slazenou, co se prodává u oříšků.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama