Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@páájaa2 píše:
To není revolta, to je způsob jak si zachovat zdravý rozum. Ten kdo na tom bude lépe se sebere, vezme děti a na dvě hoďky půjdou blbnout do sněhu. Na sousedku bych se vykašlala, co asi tak udělá?
Zaprvé přečti si zakladatelky příspěvky. A za druhé sousedka je klidně může nahlásit na hygieně za nedodržování nařízené izolace a věř, že v dnešní době nad tím nikdo rukou nemávne. Ba naopak, trestá se poměrně exemplárně.
@páájaa2 píše:
To není revolta, to je způsob jak si zachovat zdravý rozum. Ten kdo na tom bude lépe se sebere, vezme děti a na dvě hoďky půjdou blbnout do sněhu. Na sousedku bych se vykašlala, co asi tak udělá?
Zavolá policii a pak se nebudou stačit divit…
A pak všude člověk čte, jak přes 40% lidí chodí do práce, i když mají jasné příznaky.
Já se covidu nebojím, naštěstí v okolí nikdo neměl vážný průběh, ale bojím se psychických dopadů toho, jak teď všichni žijeme.
Takhle to bude trvat ještě pěkně dlouho, lidi budou psychicky, finančně, sociálně na dně, stát zkrachuje, budou na to doplácet ještě snad naše vnoučata, ale co, já jsem izolaci přežila hezky v lese a na poli ![]()
Takže děkuji všem, kteří se snaží ochcat opatření, protože selský rozum…
@Janli píše:
Zavolá policii a pak se nebudou stačit divit…
no to určitě. ![]()
Hele, píšu jak to vnímám já a co bych pro to udělala. Každý to vnímá jinak.
@páájaa2 píše:
To není revolta, to je způsob jak si zachovat zdravý rozum. Ten kdo na tom bude lépe se sebere, vezme děti a na dvě hoďky půjdou blbnout do sněhu.Na sousedku bych se vykašlala, co asi tak udělá?
v izolaci, kdy několika členům rodiny je blbě a jsou pozitivní na covid?
a pak se divme, že je stav takový jaký je a ještě dlouho bude…takže děkuji ![]()
@páájaa2 píše:
no to určitě.
Tato situace není o nějakém vnímání. Je o tom, co se smí a co se nesmí. Kdybys měla vnímání v pořádku, tak jí tohle nemůžeš vůbec ani navrhnout.
@páájaa2 píše:
no to určitě.
To není o vnímání. Pokud jsi v izolaci, tak jsi prostě v izolaci a nesmíš ven. Napsat teď, co si myslím, tak rovnou dostanu ban. Pozitivní rodinky se nám budou courat po venku…,, ![]()
@páájaa2 píše:
no to určitě.
tolik veris sousedum v panelaku, ze napises „to urcite“ jo?
kdyz tu podle diskusi volaj lidi v panelaku policajty na sousedy, ktery ani nejsou doma, ze rusej nocni klid ![]()
@páájaa2 píše:
Ty nejsi normální. Dostala bys flastr jak prase. Takovýhle sobce by měli vystavovat na náměstí.
Na téhle (a spoustě jiných zde) diskuzi je jasně vidět, proč se z těch sr. aček nemůžeme už půl roku vůbec dostat. A tihle lidé pak taky nejradši křičí, jak roušky a opatření nefungují ![]()
Mam 5 letou hyoeraktivni holcicku a u nas by to vyla taky katastrofa, u pohadek vydrzi chvili, co zabura jsou hry, mate v cesku otevrene knihovny? Asi ne co, tak leda neco obj pres net..to by je nebavilo, jinak pak ruzne tvoreni, prekazkova draha po byte, hrajte si na doktora, at vas leci..
@a12 píše:
tolik veris sousedum v panelaku, ze napises „to urcite“ jo?
kdyz tu podle diskusi volaj lidi v panelaku policajty na sousedy, ktery ani nejsou doma, ze rusej nocni klid
Jak to ti sousedi vůbec zjistí?
@Venetia píše:
Jak to ti sousedi vůbec zjistí?
vsak zakladatelka psala, že to sousedka roznesla, ze jsou pozitivní a v izolaci, není tolik nepravdepodobny, že nekoho potká na chodbe, před barákem, uvidí je z okna..
@Janli píše:
To není o vnímání. Pokud jsi v izolaci, tak jsi prostě v izolaci a nesmíš ven. Napsat teď, co si myslím, tak rovnou dostanu ban. Pozitivní rodinky se nám budou courat po venku…,,
Neni bezpodminecne nutne pravda ze „nesmis ven“. Treba se psem muzes, kdyz to nemas jak jinak udelat. Ale anom vencit deti, kdyz je mi blbem je pitomost, o tom zadna.
Pokud byste byli v karantene typu „nic mi není, ale v práci měl kolega covid“, tak bych procházku mimi lidi asi dokázala pochopit, i když se to nesmí. Ale pokud ten covid fakt máte, tak nechoďte nikam
Jak už tu padlo, tak kvůli vak i kvůli ostatním.
Co doma: nám se osvědčuje se střídat s manželem, místo toho, abychom se tu motali oba, vycerpavali se a lezli si na neevy, tak jeden je zavřený (klidně zamknout dveře) a druhý se stará o děti. U nás teda manžel zavřený na HO a já se starám, ale občas se prohodíme a jde se starat on a já si jdu do jeho pracovny třeba číst… Oba dohromady tu skoro nejsme.
Upéct něco, nechat je krájet a míchat a tak. Objednat po netu nějaké hračky a vydávat to po částech. Číst, malovat, vodovky, puzzle,, kapla, tunel z pěnových puzzli, magneticka stavebnoce, lego, dřevěný koleje, duplo, kulickodraha, hrát divadlo, deskovky a hlavolamy, sesity s ukolama nebo namalovat vlastní ukoly, zazehlovaci koralky, modelina, navlikat koralky, fixy a velká krabice, dlouho se koupat. Prekazkova dráha v obýváku.
Klidně i tu elektroniku, ale já mám teda zkušenost, že když to s ní prezenu, tak jsou pak děti v takovým stavu, že si to vyčítám, že tohle mi za to nestálo. Momentálně se koukáme na dokumenty, já koukám s nima a vysvetluju a předkládám, ta série se jmenuje Most dangerous ways to school, pětileté se to moc líbí. Včera jsme se dívali tematicky na díl o Ojmjakonu ![]()