Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu ohledne hraci deky. Placla jsem se pres kapsu a koupila uplne novou mamas&papas, dneska prisla. My mame doma jen hnusnou plovoucku a nevhodny koberecek, proto chci malou (2m) davat na tu deku uz na paseni konicku a pod hrazdicku, cekam, ze na ni bude delat svoje prvni pohybove pokroky - jenze! Deka neni prosita a ta vrchni latka se hrozne hybe, jestli mi rozumite - proste je pohybliva a ja se bojim, ze to mala pod sebe jen nahrne, popripade tu latku bude drzet v pestickach (tak to dela s osuskou, na ktere ted paseme na gauci) a bude to k nicemu:(. Mate nekdo podobnou zkusenost? Jakou deku byste doporucily?
Nám naprosto vyhovovalo pěnové puzzle. Máme taky plovoučku, tak jsem taky řešila, co pod malou. Deku jsme taky měly, ale zavrhla jsem ji, protože holka ji jen muchlala. Na puzzle jsem rozložila hračky, hrazdičku a obložila kojícím polštářem, a holka tam vydržela dokud nezačala chodit
@Chocolatelover @jitka.84 Mám úplně stejnou zkušenost - nejlépe nám vyhovují na plovoučce pěnové puzzle. Teď už je teda děti šmahem opustí, ale než se začaly plazit, tak si tam skvěle vyhrály. Jen doporučím nějaké ne s příliš malými kousky - nejlépe nějaká čísla, nebo „nerozebíratelné“ puzzle, pokud si rozumíme.
@Chocolatelover Můžeš na to zkusit tu hrací deku rozložit a třeba se nebude tak shrnovat. Z mé zkušenosti ale deku většinou shrnuly, jak kopaly nožičkama, nebo ji dumlaly.
@algoritma S velkýma kouskama souhlasím, měli jsme abecedu a malé části se hodně rychle postrácely, protože holku to strašně bavilo rozebírat
Nehledě na to, že by je dítko mohlo spolknout
Nám tedy hrací deka vyhovovala. Dcera i syn si na ni vyhráli. Syna jsem tam dávala už téměř od narození. Nejdřív si hráli s hrazdičkou, a jak se otočili na břícho, tak měli hračky i kolem sebe.
Tak já jsem jako druhou hrací deku koupila od youkidoo a naprosta spokojenost. Je parádní a nebude se hrnout, protože se navléká jako kdyby na konstrukci. Takže je krásně naplá a měkoučka, je to jen po okrajích. Dá se celá vyprat.
@jitka.84 @jitka.84 a neni to puzzle moc tvrde? Ja tu deku chtela polozit jeste na ten koberecek, at to malou netlaci. Jinak tu deku vratim, je z eshopu ![]()
@Chocolatelover http://www. yookidoo. cz/hraci-deka-s-hrazdou-34.html tu je odkaz, je fakt suprová, někde je i video a je i docela veliká oproti jiným…
před cz je pomlka, tak ji kdyýtak smaž… ![]()
@Ťuhík odkaz mi nefunguje:( ale je to tas tim jezdicim autickem?:)
@Chocolatelover po tečce a před cz jsem musela dát mezeru, ale jinak je to ta s tím autíčkem
Hrací deku jsem neměla, ale zezačátku měla malá pod sebou deku nebo spacák, v přízemí máme dlažbu. Na ležení a přetáčení to stačilo, když pod sebe začala soukat kolínka a zkoušela se plazit, tak už si podložku shrnovala. Koupila jsem pěnové puzzle - velké čtverce bez obrázků a na tom si hrajem doteď, i když už z toho samozřejmě odchází nebo to rozebere a rozhází po kuchyni.
@Suzuveverka dekuji za zkusenost, musim to zvazit hlavne financne:)
Jj, žádná levná sranda to není. Já mám hrací deku od CAMu, stála do dvou tisíc (resp. jsem ji dostala při narození syna jako dárek). Je prošitá, s hrazdičkou a má i různé interaktivní prvky, nezdálo se mi, že by ji shrnoval pod sebe, celkem držela. Ale rozměrově je docela malá, syn pod ní dlouho nevydržel. Jak se začal otáčet a plazit, tak už jsem ho na ní neudržela. Dobrá varianta pak bylo to pěnové puzzle - když se poskládá, je celkem velké, teplé a za přijatelnou cenu
A můžeš si ho libovolně zvětšovat dokupováním dalších čtverců.