Hraniční porucha osobnosti (Občasný divný stav)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hraniční porucha osobnosti (Občasný divný stav)
Ahoj mám hraniční poruchu osobnosti a občas se mi stane takový divný stav. Z ničeho nic mi začnou připadat předměty kolem mě strašně divné a mám z toho špatný pocit. V ten moment si připadám trochu jako na droze protože se mi zdá jako bych žil v nějaké hře. (Např počítačové) Vyvolává mi to sebevražedné myšlenky. Nevíte co by tenhle stav mohl znamenat? Předem děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Příběhy ze života maminek. Přečtěte si na eMiminu
Jaké jsou vaše příběhy z manželství či partnerství? Sdílejte je v Deníčcích
Vše co chcete vědět o manželství a partnerství. Zeptejte se odborníka
Reakce:
Co na to říká tvůj terapeut/ka?
Ale vůbec bych se nedivila, kdyby to byl stav, kdy jsi přetížená a už je toho na tebe moc.
A nejspíš to bude patřit k nějakým disociativním stavům - depersonalizace, disociace. To je běžný obranný mechanismus mozku, který nemá kapacitu prožívat emoce naplno, tak tě takhle odřízne.
Cesta pryč od takovýhle stavů je hlídat si… vlastní hranice… a učit se integrovat emoce tak, aby mozek nemusel sahat na takovéhle prudké brzdy.
Ideální na emočně nestabilní poruchu - to čemu se říká hraniční porucha osobnosti - je přístup zvaný dialekticko-behaviorální terapie. Dala ji dohromady psychložka, která sama byla emočně nestabilní. A docela dost lidí po ČR v tom má výcvik. Googli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Znamená to, že se ti v mozku dějí špatné chemické reakce. Jdi k psychiatrovi, může se ti stát, že nepoznáš v zrcadle sám sebe atd takže se neboj, na nic necekej..diagnózu ti takhle z fleku neřeknu, to nikdo na netu. Stává se to. Dají ti léky a zase ti bude dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jak uz tu padlo. Derealizace, deperzonalizace. Mam to uz do puberty. A vis
co? Uz jsem si zvykla a naopak to beru jako plus. Zacala jsem to mit na sobe
rada, aspon nemame nudnej zivot a mame ho jinej, zivejsi
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Vztah s člověkem s poruchou osobnosti