Hromadné hubnutí - recepty

9534
8.11.07 06:53

Hromadné hubnutí - recepty

Ahoj holky zkopčím sem udané receptíky a kdyžtak sem písněte nové díky.
At se mám z čeho poučit :lol:

Zaslal: st 07. listopad, 2007 21:48 Předmět:


Tak můj první recept na jáhly zapečené s meruňkami (něco jako rýžovník) FAKT ŽRÁDLO ( no dietní moc není, ale ještě to jde

tak jáhly nejméně 3× !!!! prolít vařící vodou, aby ztratili hořkost. a pak dát vařit do vody.vařit asi 15 minut, scedit,dát stranou.
mezitím ušlehat sníh z bílků (asi 2), žloutky smíchat s cukrem (já používám třtinový - a dávat jak to chce kdo mít sladké, já dala 3 - 4 polévkové lžíce), no a žloutky s cukrem a sníh opatrně vmíchat do jáhel a půlku směsi nalít do vymazaného pekáče, na to dát kompotované meruňky (nebo jakékoliv ovoce), na to dolít jáhlovou směs. no a já posypala ořechama a dala kakao, kousíčky másla no a zapékat asi 40 minut. no a na talíři dle libosti ještě pocukrovat, posypat grankem, jak kdo chce.

nebo další

Kuskus se zeleninou

Kusku zalejeme vařícím vývarem.dáme po pokličku a necháme odstát. mezitím na pánvi osmahnout porek, malou cuketku, mrkev na slabá kolečka,kousky brokolice nebo květáku, víceméně jakoukoliv zeleninu, restovat na oliv.oleji, ale fakt jen chvilku aby vše bylo hodně křupavé, hodit k tomu slunečnicové semínka (doporučuji,jsou vynikající), přidat kuskus, kápnout sojovku, já dávám Solčanku a jen minutu restuju a vypínám a jím.

no když bude zájem,určo ještě něco napíšu, vaření mě baví a zdravé vaření zvláště. já líná nejsem a fakt si pro sebe vyvářím

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

9534
8.11.07 06:55

A tady další

Pohanka s brynzou
Pohanku připravíme podle návodu, klasickou pohanku vždycky povařím, lámanku stačí zalít horkou vodou, osolím a smíchám s brynzou. A teď na závěr korunka celého jídla - polijeme vyškvařeným špekem - mňam . No bez toho špeku by to snad dietní být mohlo .

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9534
8.11.07 06:59

no tak já pohanku normálka vařím ve vývaru, no a dělám z ní rizoto,nebo jen se zeleninou,nebo jen s česnekem a majoránkou, salát, jáhly jsem nedávno dělala jáhly s meruňkama na sladko no a žrádlo neskutečný. teď jsem se zamilovala do kuskusu,ježiš ten je tak dobrej, a stačí ho zalít horkou vodou (lépe vývarem) a nechat a je hotov.pak si ho dávám se zeleninou, s houbama, špenátem atd. i zdravé věci se dají udělat fakt dobrý

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
10813
8.11.07 08:18

Tzatziky

jedna okurka nastrouhat
jeden bily jogurt
koreni Tzatziky dle churi-kdyz nemate doma tak

  • kopr
    1-2 strouzky cesneku prolisovat
    sul
    pepr

zamichat,snist :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11524
8.11.07 09:00

Recept na mlynářské kašoto z pohanky je zde :
http://recepty.vareni.cz/…rske-kasoto/

Něco o pohance, historie a tak
http://www.morava24.cz/…i/vypis.aspx?…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
460
8.11.07 14:19

Super nápad, díky za recepty na pohanku, kuskus a jáhly, určitě vyzkouším. Sice se nemůžu moc omezovat, ale hlavně budeme jíst zdravěji. Taky přihodím jeden zdravý recept.
Filety pangasius rozmrazíme, dáme koření na jaké jsme zvyklé, pokapeme citronem. Necháme půl hodiny odležet.
Potom opékáme na másle do zlatava, ke konci přidáme na kolečka nakrájený česnek. Ten musí být taky dozlatova. je to mňamka, to mě i manža uhání že jsme dlouho neměli rybu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9130
16.11.07 22:27

Tak já taky něco přidám. My to máme moc rádi a je to jednoduché.
Do pekáčku se nasype sůl a na ní se položí třeba kuřecí křidélka a peče se to. Asi ten recept zní divně, ale je to moc dobré, nepoužíváme se žádný tuk nic. My to jíme se zeleninovou oblohou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.12.07 23:08

Vánoční cukroví zdravě

Kakaové cookies s ovesnými vločkami

Receptura: 170 g celozrnné mouky, 80 g hnědého cukru, 120 g kakaového prášku, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 80 g medu, 1 vanilkový lusk, 250 g ovesných vloček, 250 g rostlinného tuku
Vejce s vanilkou a medem dobře promícháme a spojíme s ostatními pří:,–(ami. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky, které pečeme asi 10 minut při teplotě 180 °C. ........................................................................................................
Brusinková lahůdka

Receptura: 500 g kandované pomerančové kůry, 80 ml pomerančového džusu, 500 g hladké mouky, 5 g mleté skořice, 5 g kypřícího prášku, 3 g mletého zázvoru, 2 g jedlé sody, 2 g soli, 250 g rostlinného tuku, 250 g hnědého cukru, 1 vejce, 10 g vanilky, 8 g strouhané pomerančové kůry, 190 g sekaných vlašských ořechů, 190 g sekaných pistácií, 130 g kompotovaných nebo mražených brusinek.
Kandovanou pomerančovou kůru namočíme do džusu. Máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme ostatní pří:,–(y a promícháme. Nakonec přidáme pomerančovou kůru s džusem a odkapané brusinky. Ze vzniklé hmoty děláme na plech hrudky, které pečeme při 200 °C asi 15 minut. .........................................................................................................
Angličan hnědý

Receptura: 250 g rostlinného tuku, 125 g hnědého cukru, 3 g soli, 300 g hladké mouky, krystalový cukr na obalení
Máslo utřeme s cukrem a solí, přidáme mouku a vypracujeme těsto, které necháme mírně ztuhnout. Poté tvarujeme válečky o průměru asi 3 - 4 cm, které obalíme v krystalovém cukru. Opět necháme ztuhnout, poté nakrájíme na plátky o síle asi 4 mm, které z jedné strany také obalíme v cukru. Neposypanou stranou položíme plátky na plech a pečeme při teplotě 160 °C asi 15 minut. Pečivo musí mít velmi světlou barvu. .........................................................................................................
Meruňková pochoutka

Receptura: 350 g burisonů, 100 g sušených meruněk nakrájených nadrobno, 100 g vlašských ořechů nasekaných nadrobno, 50 g rostlinného tuku, 125 g medu, 50 g rozinek, 100 g pražených nahoblovaných lískových jader, 100 g čokolády Čokoládu necháme mírně povolit, poté ji vyšleháme s máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které posypeme lískovými jádry a rozinkami. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut. ..........................................................................................................
Mendiants

Receptura: 100 g čokolády s minimálním obsahem kakaa 70 %, směs sušeného ovoce a oříšků Čokoládu rozpustíme tak, aby zůstala vlažná. Lžičkou ji opatrně naléváme na pečící papír a každou porci zdobíme sušeným ovocem a oříšky. Lze použít i mléčnou či bílou čokoládu namísto hnědé. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut. ...........................................................................................................
Linecké slepované ze žitné mouky

Receptura: 200 g žitné mouky, 100 g rostlinného tuku, 50 g hnědého cukru, 1 žloutek, kůra z poloviny citronu, džem na slepení
Tuk, žloutek, citronovou kůru a cukr utřeme do pěny, poté přidáme mouku. Necháme ztuhnout a vychladnout, poté těsto vyválíme. Vykrajujeme kolečka, která po upečení slepíme džemem. Nakonec pečivo mírně poprášíme cukrem. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut. ..........................................................................................................
Mrkvové sušenky

Receptura: 180 g jemně nastrouhané mrkve, 250 g rostlinného tuku, 300 g celozrnné mouky, půl sáčku prášku do pečiva, moučkový cukr s vanilkou na obalení
Tuk utřeme s nastrouhanou mrkví, poté vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. Těsto vyválíme a vykrájíme z něho tvary podle výběru. Pečeme asi 10 minut při teplotě 180 °C. Ještě horké sušenky obalíme v moučkovém cukru. .........................................................................................................

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.12.07 17:54

Dietní vánoční cukroví

Tak ještě holky připojuji odkaz na fotoalbum, kde jsem vám oskenovala dietní vánoční cukroví z časáku.

http://galerie.albumfotek.cz/15123/

Zatím čauky

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama