Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, najde se tu nejaka co ted aktualne musi lezet kvuli hrozicimu potratu?
na zacatku srpna jsem zjistila, ze jsem znovu tehotna ( mam 11 mesicni holcicku), nyni bych mela byt v nejakem 6 tt ( dr mne objednala az na 27.8 - cca 8 tyden) a dnes jsem zacla pomerne dost krvacet
byla jsem u dr, tehotenstvi odpovida tak 5 tydnu, ale dr nevedela zda se prestali vyvijet nebo zda se srdicko jeste nestihlo vyvinout, tak musim cekat a mam narizeny naprosty klid, ascorutin a utrogestan..,. je tu neko v podobne situaci? nebo prosla jste tim nektera? me je zcela jasne, ze nemam pozit. vyhlidky
ale i tak se ptam..,,,
Nejsem, ale držím palce. Ono teď ze začátku je to prostě buď a nebo
Ale každopádně pátej týden - to je ještě času na to, aby bylo srdíčko… Držím palce
![]()
@beruska03 taky si myslím, že na srdíčko je ještě dost času. Budu držet palce ![]()
Já si tohle prožila. V nějakém 10.tt. Byla jsem v nemocnici přes týden. A syn se nakonec udržel. Měla jsem teda celé těhotenství rizikový a pak mi hrozil předčasný porod, takže znovu v nemocnici. No těhotenství jsem si neužila, ale tak hlavní je, že to dopadlo dobře. Tyhle léky jsem taky brala plus ještě další navíc
@beruska03
… Nebudu utesovat, prosla jsem si tim a nevyslo to… Taky jsou tu urcite ale i ty, kterym to vyslo… Ovsem je lepsi pocitat s nejhorsim a pak byt mile prekvapena, nez pocitat s tim nejlepsim a potom byt zklamanejsi vic nez jsi ted… Drz se, opatruj se a ono se stane to, co se stat ma…
![]()
Hlavně klid. Před třemi lety jsem měla úplně to stejné, silné krvácení v šestém týdnu, srdíčko nebylo, za týden už ano, krvácení bez jakékoliv příčiny mě provázelo celé těhotenství, vždycky zničeho nic. Už jsem pak ani nejezdila do nemocnice. Dneska je malýmu 2 a půl
. Nejde udělat nic jinýho než prostě věřit že to dobře dopadne.
@beruska03 jak uz tu holky rikaly - hlavne klid. Drzim palce, aby to vse dopadlo dobre! Ja jsem treba ted cely 2.tr. prokrvacela, prolezela jsem jej v nem… A ted je vse v poradku! Hlavne fakt klid ![]()
Ahojky já teď prošla něčím pododným, v 6tt jsem šla na gyndu a nebylo nic vidět, to bylo úterý a v sobotu jsem začala krvácet, pobyt v nemocnici, pak děloha prázdná jen krev, takže revize a nakonec laparo, bylo to mimoděložní..
Ale ty se drž a přeji hodně sil aby to dobře dopadlo
V nemocnici jsem ležela na pokoji s paní ve 13tt a paní v 7tt, obě přijaty s krvácením…u obou krvácení po pár dnech přestalo a pustili je domů s utrogestanem
paní v 7tt byla v nemocnici přes týden do te doby než se objevilo na UTZ
budu držet palce ať se vše zadaří! ![]()
@beruska03 zažila jsem to i já, byla jsem na preventivce u svého dr, MS mi meškala(nesnažili jsme se) a on mi dělal UTZ a zkonstatoval, že jsem na začátku těhu
na testu jsem měla jen ducha. každopádně za 2dny po UTZ jsem začala krvácet, brala jsem to jako opožděnou MS, nechala jsem to přířode. Za 7dní bylo po krvácení a i po těhu, byla jsem pak u svého dr, ať se koukne na UTZ.
bohužel v tomhle tt je to buď a nebo a je lepší počítat s tím horším, zase lepší, když se to stanetakhle brzo.
Ale abych tě trochu utěšila, pár známých taky takhle začalo krvácet a z těch známých nakonec jen jedna potratila a jedna měla mimoděložní, ostatní miminka donosily bez větších problémů
![]()
Držím moc palečky, každopádně to krvácení nemusí znamenat konec, vždyť v 5tt jse na srdíčko dost času ![]()
Snaž se být v klidu, srdíčko může být vidět až za 2 týdny, my ho taky u druhého těhotenství viděli až v 7.tt. Držím palce, ať to dobře dopadne! ![]()