Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, asi se tu řeši často jsem 39 tt mám hrozne bolesti břicha jsou neustále ale ne pravidelne..hlenova zátka se tam ještě drží ale ja už to nevydržím
za se nechci jet zbytečné do nemocnice..tak co tet stim..
Můžou to být poslíčci - každopádně já se držím zásahy, že raďsi 10krát k doktorům, než jednou něco zanedbat.
Každopádně takhle přes počítač Ti nikdo neřekne nic kloudnýho.
Já bych jela, oni ze začátku pravidelné být nemusí a pak už to jde rychle ![]()
@Tara1510 a jak dlouho je máš? V jakých inervalech? Hlenová zátka vůbec nemusí odejít, ani prasknout pl. voda.
@Tara1510 vlez do vany
Bud se ti trochu uleví a nebo naopak a budes rodit ![]()
Ale jestli nevis
raději jed…vsak od toho tam jsou
@Tara1510 zkus teplou sprchu, poslíčci po ní většinou přejdou nebo se zmírní. V nemocnici tě buďto pošlou domů nebo už je to tady
,neboj, pro klid duše tam kdyžtak jeď.
No já bych si určitě zajela na kontrolu, od toho tam ti doktoři jsou. Každá to máme jinak. Moje kamarádka rodila taky 14 dnů před termínem a to jela do porodnice na kontrolu „jenom pro jistotu“ s tím, že jí nějak není dobře a že je to asi tím, že snědla teplý chleba a mladý byl za hodinu a půl na světě ![]()
Radši jeď, ať neporodíš jako já doma
Navíc u prvního jsem taky dlouho neměla kontrakce pravidelné, když začaly být pravidelně po sedmi minutách byla jsem už na 9cm, do porodnice jsem si odskočila jen na tlačení ![]()
Radsi jed, at zkontrolujou ![]()
plodovka i se zatkou mi odesly na sale, dve kontrakce pred narozenim male, takze to nic neznamena, ze zatku jeste mas ![]()
vsak oni te radi zkontrolujou, nic nereknou, i kdyby to jeste nebylo na porod
Netuším, proč tě bolí břicho, napíšu jen vlastní zkušenost. Před prvním porodem jsem měla pět dní poslíčky. V noci cca po 6 minutách, přes den tak po 20 minutách, ve vaně to dalo pokoj tak na hodinu, výjimečně na dvě. Byla jsem šíleně vyčerpaná, děsně to bolelo a každé dva dny jsem jela do porodnice, kde se mi vysmáli a poslali mě domu. Byl to opravdu ošklivý zážitek a já nevěděla, co se děje. Měla jsem pocit, že mi praskne břicho a nikdo mi nemohl pomoci. JENŽE MOHL! Zpětně i po konzultaci s jednou profesionální dulou a tak podobně mi docvaklo, co mi bylo. No vlastně už před porodem jsem se uplně nejvíc těšila na klistýr a skutečně mi na čas ulevil, což je další známka, že jsem to odhadla správně. Já nevtrdím, že je ti to samé, ale kdyby náhodou, tak bych nikomu nepřála stejné bolesti tolik dní. Já měla prostě zaražený větry! Možná i zácpu, ale hlavně ty větry. A při každém stahnutí při poslíčkách to řezalo jak nůž. Do dnes nemůžu pochopit, že doktory vůbec nezajímalo, co mne vlastně bolí. Dítě je v pořádku, nerodíte, tak zmizte. Já to první těhotenství neužívala vůbec nic na nadýmání, zaskočilo mne to právě až ten poslední týden (vlastně od termínu porodu až k porodu) a tudíž mě to nenapadlo, ani bych nevěděla, jak to řešit. Zkus si vzít něco na nadýmání. Určitě ti to neublíží a třeba to pomůže. Držím pace.
Jo a do té nemocnice jeď stejně. Někdy jsou tam na pěst, ale většinou poradí a pomůžou.
Zakladatelko, pokud vlezeš do vany, tak taky nemusíš vylézt
a porodit
@Tara1510 co by. Jistotu shledavas v porodnici, tak nejlepsi bude se tam vydat. Zkontroluji te maximalne poslou domu. Hlavne klid ![]()
@Anael zase bych to nevidela tak dramaticky u prvorodicky ![]()
@LidkaH jo tka to já přesně chápu. já to totiž tak měla už asi třikrát ted ke konci těhu. člověk má pocit, že ho řežou zaživa… a ještě se bojí, jeslti se neděje něco špatného, i když já tušila, že je to tím. ale představa, že bych do toho měla ještě sama tlačit, no masakr. na porod ještě čekám, tak jsem zvědavá, jaké to bude. ale říkala jsem si, jestli to vydržím, když i u toho už jsem hekala jak svina a nemohla se pohnout.
@Tara1510 radeji bych jela do porodnice. Konkretne ja jsem kontrakce pravidelne nemela a kdybych cekala az se zpravidelni, rodim doma ![]()