Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Pridam vlast i zkusenost. Po prvnim porodu skoro 5 let zpatky jsem sla uz z porodnice pomalu s puvodni vahou. O to vetsi bylo prekvapeni, kdyz mi po druhem zustalo 5 kilo a ne a ne to dostar dolu. Nebudu se vymlouvat na kojeni, jsem proste hladovejsi a kdyz se nevyspim dobre, tak to jedu sladke. Pohyb je ta nejlehci cast pro me. Kazdy druhy den strcim deti manzelovj na 30 min a jdu si zabehat nebo zacvicit. Kdyz sladke omezim, tak to pro me je horsi a staci narocnejsi den s detma a misto abych snedla kousek sladkeho, tak to sezeru cele
nikdy v zivote jsem tohle nemela. Jen pri kojeni (poprve i ted podruhe - ale ted omezuje me to v hubnuti, poprve mi to bylo jedno). Rada - pro hubnuti je dulezita psychicka pohoda, jinak ve slabsi chvilce hrozi binge eating. Mas na to cas pak zbytek zivota. Vykasli se na stres ze sve postavy. Snaz se jist co nejzdraveji a hybat se. Pro zdravi, ne pro postavu. Ten okamzik, kdy se to v hlave precvakne prijde ![]()
@Anonymní píše:
@Oukydouk děkuji, tvůj komentář pomohl asi nejvíceostatním díky taky.
Vzdyt jsem to rikala
![]()
@Perandoreshe @FlorenceF Jenkins děkuji, já se snažím i kvůli zdraví. Měla jsem naběhnuto na těhotenskou cukrovku, byla jsem na hraně a doktor říkal, že už je to znamení do budoucna, ať to sladké omezím. Já se snažím pro začátek to právě nehrotit, jim vše, i bílé pečivo, do všeho kus zeleniny nebo ovoce, bílkoviny si hlídat a tak, ale jak přijde blbá noc, tak to sladké prostě jím.. Někdy se to podaří držet na uzdě a dobrý a někdy je den, že se přežeru a to je pak tak strašný pocit, že si ho snažím pamatovat do příště.. Asi se budu dále držet v tomhle směru, ono je to možná čím dál lepší, ale tak strašně pomalinku… A postavu mám stejnou, ať se snažím nebo ne mě přijde. A jsem si skoro jistá, že až budu dobře spát, tak mi to půjde. U první jsem to tak měla, že jsem pak zhubla, ta nespala asi do 3 let, a pak už to šlo. Ale tu jsem nekojila. Ale tak dlouho jsem čekat tentokrát nechtěla. Na mě to má hrozný vliv. Neumím se obléknout, schovat nedostatky, budu pak spokojenější, já to vím.
Drzim palce, hlavne si to pak dobre nastav. Jinak bejt tebou, tak spis zvysim porce normalniho jidla (ne rohlik se salamem, ne hladovy salaty, ale normalni vareny jidlo), nez aby ses dorážela sladkym. Ono fakt budes mit vic energie
drzim palce
Ja bych se netyrala, na otazku jestli se obhajujes pravem bych rekla ze jo. Mas to narocny a nepotrebujes si to delat jeste narocnejsi, zivot je dlouhej a pozdeji to zvladnes. Ja bych se zamerila hlavne na vyvazenou stravu, at tělo ma co potrebuje, ale to pises ze se snazis a vlastne mas a nejaky ty sladkosti semtam navic bych neresila, to ma kazda a hlavne je telo po spatne noci potrebuje. A pokud mas trosku energie po dobre noci, tak bych se zamerila na to, jak mit vice dobrych noci (ja se domluvila s muzem, ze to nedavam a podařilo se nam, ze se u dcery každou druhou noc stridame, oba se tedy každou druhou noc vyspime), jedno nocni kojeni jsem odbourala UM, takze jsem najednou mela asi 5h spanku vkuse a to uz byl luxus (UM ji nejak vic zasytilo + lahev daval kazdou 2.noc manzel, takze vic casu pro muj spanek), dal kdyz si muz chystal snidani, tak nachystal i me abych kdyz se vzbudim neco poradnyho snedla.. Tak nejaka rezimova opatreni co by ti treba pomohla, zjisti co te nejvic nici a zkus tu konkretni vec odbourat a uvidis jak se to vyvine.
jinak me pomaha i myslenka, ze navzdycky to tak nebude a ze si musim uzivat jak me mala potrebuje, ze je to vlastne strasne krasny a intimni mezi nama ![]()
Jo a jeste zkusit aby jedla vic normálního jidla, posadit ji vedle segry, nebo kohokoliv kdo neco ji a nechat ji na to koukat, u nas to pomohlo a chtela okamzite to co maji ostatni. Treba se chytne ![]()
@Tinareii díky
láhev s um vůbec nechce, v noci jsem tedy nezkoušela, ale když nechce dudlíka, nebude chtít ani to nejspíš. Jinak jsem se hodně zaměřila na to, abychom jedli všichni u stolu, vidí, jak jíme, ale stejně to nepomáhá. Dnes ráno jsem ji dala mufin, co měla ségra, dokonce s čokoládou.. A stejně nic. Dala si jen ten jogurt.
Tak budu aspoň drzet palce, at zo co nejdřív skonci no
mozna jeste zkusit dat to UM ve spanku jeste nez se vzbudi, nekdy to na odmitace zabira..
Ja bych UM vubec necpala.
Staci, aby se po najedeni odpojila, a cele to muze probihat v polospanku.
Když to sladké doma nebude, tak si ho nedáš, takže ho přestaň kupovat. Mám podobne stare dítě, které kojím, k tomu doma staršího sourozence a to nevyspání je fakt masakr, ale pořád to není důvod k tomu, cpát se sladkým. Cukr je droga. Zkus si dát 14 dní odvykačku a uvidíš, že hned bude líp. Já si vždycky jednou za čas cukr omezím a pak mi nic sladkého nechutná a ani to nepotřebuju. Změní se asi chuťové pohárky a i ta potřeba na množství cukru.
@K92 to věřím, já už si tím jednou prošla před dětmi. To jsem zhubla z 80kg na 58,takový cíl je dneska ani nemám. Ale byla jsem o dost mladší a bez dětí no.. Každopádně to sladké jsem měla ráda od mala, ale pak jak jsem ho vyřadila, tak už jsem pak ani chutě neměla. Já nevím, že teď se omlouvám tou únavou a kojením. Ale zkusím to. Alespoň nějak nenásilně. Zkouším, že si neodepřu třeba když něco upeču, tak kousek, ale byla jsem schopná zbodnout tabulku čokolády a když už jsem v tom byla, klidně si dala je něco a to je pak už masakr. Navíc teď mám pocit, že i tloustnu, měla jsem dlouho pocit, že jsem stejná a já se takhle cítím fakt děsně. Tak snad se mi zadaří. A jinak všem děkuju ![]()
A um asi dávat stejně nebudu, byla bych líná ho v noci připravit..
Docela Ti rozumím, taky jsem měla náročnější miminko, ale pak jsem si řekla, že dál to tak nejde. Začala jsem s malou chodit dvakrát denně ven. Podle počasí jsem zvolila rychlou chůzi, anebo brusle. Venku ze mě spadl veškerý stres, který na mě doma padal, každý večer jsem si chystala na druhý den krabičky a snažila se začít jíst pravidelně, když mi malá brečela zabavila jsem jí hrajícími hračkami, které jsem úplně nesnášela, ale ona milovala a já se " v klidu najedla"
Sladké jsem omezila, ale dvakrát týdně jsem si stejně dala něco dobrého. Mohu Ti ještě doporučit reduxil, nasadila jsem ho jakmile jsem přestala kojit a taky mi pomohl zhubnout pár kil.
@Oukydouk děkuji, tvůj komentář pomohl asi nejvíce
ostatním díky taky.