Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zhubla některá z vás chůzí? Myslím tím třeba procházky nebo vystoupit o zastávku dříve a dojít do práce po svých. Četla jsem teď na forech zkušenosti lidí, kteří jen vyměnili tramvaj/bus za chůzi a kila šla dolů sama. Problém je, že pracuji skoro v centru Prahy a prodírat se mezi turisty se mi moc nechce
Ale přijde mi to jako fajn alternativa. Sama zkušenost nemám, proto mě zajímají ty vaše.
Já jsem takhle zhubla po prvním porodu, chodila jsem všude pěšky, ale chce to svižnou chůzi, na tom Václaváku to asi nebude mít smysl. Můj muž chodí taky pěšky do práce z Vršovic na Václavák cca 3,5 km a je hubený jak nikdy nebyl, i když u něj hlavní důvod byl, že celý den sedí u počítače, tak aby měl pohyb ![]()
@leslie01 No a co vyrazit o víkendu do přírody. Kdysi dávno se tomu říkalo… turistika. Dneska je pro to možná nějaký modernější výraz. /?/ A ano, chůze pomáhá hubnout úplně parádně. ![]()
@Anonymní píše:
15 minut svižné chůze 5× týdně a úprava stravy a 18kg dole
Opravdu? Tak to je dobrá motivace!
Já odhodila před měsícem kolo, na kterém jsem jezdila do práce denně 2.5km tam a 2.5km zpět. Trochu pomohl stravou a mám 3,5kg dole. Ale chce to min 30minut svižné chůze, jako když spěcháš. Občas si vyjdu o víkednu tak 10km, tedy 2 hodiny chodím, odvezu se budem někam busem a jdu pěšky domů
Chodím 5× v týdnu cca 5-6 km (3 do a 3 z práce, zhruba) a nevím, zda hubnu, ale chůze je parádní na hubnutí, je to přirozený pohyb a hlavně neomrzí, máš cíl
akorát tedy mi to dohromady dá jen 40 minut, jdu asi moc rychle ![]()
@leslie01 denně cca 10 kg s kočárkem, to víš, že se to projevilo ![]()
Nezhubla jsem, ale ani nepřibírám, což je při mém jídelníčku docela zázrak
Upravit stravu tak to jde dolů určitě.
Ano, zhubla jsem tak deset kg za zimu. cca hodka denně svižným tempem a k tomu střídmý a pravidelný jídelníček
Taky mám dobré zkušenosti s chůzí. Teď v zimě většinou chodím doma na běžeckém pásu a taky super.
Známá takhle zhubla 15kg ani né za půl roku. Chůze je snad nejlepší přirozený pohyb:)
Kamrádka chodí každý den hodinu, fakt do toho šlape. Za dva měsíce má 6kg dole.
@leslie01 píše:
Zhubla některá z vás chůzí? Myslím tím třeba procházky nebo vystoupit o zastávku dříve a dojít do práce po svých. Četla jsem teď na forech zkušenosti lidí, kteří jen vyměnili tramvaj/bus za chůzi a kila šla dolů sama. Problém je, že pracuji skoro v centru Prahy a prodírat se mezi turisty se mi moc nechceAle přijde mi to jako fajn alternativa. Sama zkušenost nemám, proto mě zajímají ty vaše.
Ja jsem shodila par kil (asi osm) behem roku a pul v novem meste. Drive jsme bydleli ve vetsim meste na rovince, k dispozici MHD. Ted jsme v malem meste bez MHD, kopcovity teren, do mesta cca 2km z kopce, zpet do kopce, k babicce pres cele mesto. Auto beru velmi zridka, jinak to chodim skoro denne pesky. A myslim, ze jsem shodila tim ![]()
@nostress píše:
Taky mám dobré zkušenosti s chůzí. Teď v zimě většinou chodím doma na běžeckém pásu a taky super.
Můžu se zeptat, jakou rychlostí na tom pásu chodíš a jak dlouho?