Hypermobilita.. zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jo. Musis cvicit a posilovat svaly, ty drzi klouby u sebe. Bacha na protahovani do extremnich pozic. Mne treba krupou ramena. Dobra je nejaka jemna joga.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Děkuji a je možné, že mě bolí jen jedno rameno a malinko mezi lopatky? Ani jsem netušila, že to mám až jsem užívala léky na uvolnění svalů se ta bolest horšila. Je pravda, že na neurologii Paní Dr napsala do zprávy , že léky na uvolnění svalů velice opatrně.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Verun83Děkuji a je možné, že mě bolí jen jedno rameno a malinko mezi lopatky? Ani jsem netušila, že to mám až jsem užívala léky na uvolnění svalů se ta bolest horšila. Je pravda, že na neurologii Paní Dr napsala do zprávy , že léky na uvolnění svalů velice opatrně.
Dojdi si k fyzioterapeutce. At ti to rozmasiruje, udela mobilizaci. At te celou narovna a pak zacni cvicit, at svaly zpevnujes. Asi tam mas nejakou blokaci jeste.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Verun83
Také mě to napadlo, ale včera jsem byla na neurologii a rovnala mě 1 a
4 žebro a mám tam spasmus u té práve lapatky. děkuji asi to chce čas a mám po těch
lécích to svalstvo hodně povolené
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Verun83Děkuji a je možné, že mě bolí jen jedno rameno a malinko mezi lopatky? Ani jsem netušila, že to mám až jsem užívala léky na uvolnění svalů se ta bolest horšila. Je pravda, že na neurologii Paní Dr napsala do zprávy , že léky na uvolnění svalů velice opatrně.
Na základě jakého vyšetření ti stanovila dg?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@neila
Při prohlídce mě kroutila hlavou, rukama a samotnou mě překvapilo až kam
dám ruce a hlavu. Řekla, že jsem jak hadrova panenka. Nemám problém se
ohnout a položit celé dlaně na zem. Jinak žádné vyšetření
nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Je pravda, že jsem bývalá hodně ohebná, ale o tomhle jsem nikdy
neslyšela. Bolest kloubů občas jsem začala
pociťovat až v loni. Koleno, prsty, časté blokace krční páteře, bolest
hlavy, kyčle vždy mírně. Je mi 39 a říkala jsem si, že stárnutí
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Verun83
Také mě to napadlo, ale včera jsem byla na neurologii a rovnala mě 1 a 4 žebro a mám tam spasmus u té práve lapatky.děkuji asi to chce čas a mám po těch lécích to svalstvo hodně povolené
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Havlova
Děkuji během 8 dnů mě musela dvakrát rovnat zablokováne žebro. Po prvé
jen na pravé straně včera na obou tahala jsme těžký nákup a kabelu jsem
si hodila přes rameno a bylo to .
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@Havlova
Děkuji během 8 dnů mě musela dvakrát rovnat zablokováne žebro. Po prvé jen na pravé straně včera na obou tahala jsme těžký nákup a kabelu jsem si hodila přes rameno a bylo to.
To už jsou holt následky. Mě zase jako puberťačce stále vypadávaly prsty při volejbale a furt jsem měla podvrtnutý kotník. Teď to chce vydržet, a až to bude OK tak napodobovat svaly - asi přes nějakého fyzioterapeuta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Havlova
AU prsty jsem měla také co si vzpomínám vykloubene a zápěstí. určitě si nějakého seženu.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Zajděte na fyzioterapii - je potřeba uvolnit blokace a vcelku důsledně cvičit na srovnání dysbalancí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Havlova píše:
Hypermobilitu pozná zkušenější lékař pouhým pohledem. Není to až tak neobvyklá věc. U nás v rodině ji máme já, máma i dcera. Chce to cvičit, ale nejsou vhodné sporty typu gymnastika, balet a některé sálové sporty. Záleží i na stupni hypermobility.@neila
@Anonymní píše:
@neila
Při prohlídce mě kroutila hlavou, rukama a samotnou mě překvapilo až kam dám ruce a hlavu. Řekla, že jsem jak hadrova panenka. Nemám problém se ohnout a položit celé dlaně na zem. Jinak žádné vyšetření nedělala.
mám HM také, proto jsem se zeptala neurolog stanovil dg, ale nejvíc mi pomohla
fyzio. Každopádně alfou a omegou je sport, já vsadila na běžky, což je
asi nejlepší sport vůbec. Problém je v létě, kdy to nestíhám
kompenzovat podobně komplexním pohybem a začnou mě bolet záda (hlavně
kříže)
Od letoška jsem ale rozhodnutá
cvičit pravidelně (dva předešlé roky jsem to kvůli těhotenství a péči
o nejmladší dost flákala
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- CAR Gynem-zkušenosti
- Antikoncepce Zlynda (zkušenosti)
- Kvalitní kulaté prostírání na stůl - vaše zkušenosti?
- Podnikání z pláže-kurz-mate zkušenost?
- Www.tlapka.cz.... mátě někdo zkušenost?
- Šátkování miminka hned od narození - vaše zkušenosti?
- Těhotenský test digital pregnancy-zkušenosti
- Gynlink zkušenosti ?
Holky delší dobu mám problémy s bolestí hrudní páteře a pravého ramene. Obvodní vždy napsal lék na uvolnění svalů. Po návštěvě na neurologii mi Paní doktorka řekla, že jsme zablokována narovnala a nic víc
. Po týdnu mě strašně bolela ta pravá ruka
ráno jsem letěla ba neurologii a znova blokace
a řekla, že jsem Hypetmobilni
Předepsal magnesko a zákaz tahání těžkého
a dávat si pozor na pohyb. Ruka bolí pořád. Máte někdo zkušenosti
s hypermobilitou? Děkuji