I po šestinedělí všechno blbě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem nebojovala a jsem za to ráda mam klid nejsem ´vystresovaná a já i malej jsme v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paneboze nebrec.Vykasli se na kojeni,pokud to nejde,tak to proste nejde.Zkus si lehnout do horke vany,prso by se melo uvolnit a davej si studene obklady na prsa,je to neprijemne,ale tvorbu mlika nepodporuj odsavanim,dotekama,proste nicim.Me studene obklady vzdy pomohly.
Neni nic nad spokojene dite a jestli je na UM nebo MM je preci fuk.
Na boleni briska jsou i jine kapky,ja si nemuzu vynachvalit sab simplex,ale jsou na pravidelne uzivani,ne jen jednou denne,nebo jak si matka vzpomene.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
nevím jestli ti poradím.
- snažila bych se uklidnit. Vím, že to v šestinedělí i po něm jde těžce, všechno prožíváš na 200%. V nejhorším prostě skončíte na UM (to zrovna asi nechceš slyšet), ale svět se nezboří. Ono i UM má své výhody, dítka lépe v noci spí, nebudí se, že jen si chtějí cucnout z prsa. Co se týče zdraví tak já jsem neshledala rozdíl mezi kojeným dítětem a na UM. Moje kojené děti jsou častěji nemocné než sousedovic děti, které byly na UM.

- já nikdy zánět tedy neměla, ale zkusila bych to zatvrdlé prso nahřát rozmasírovat ve sprše a pak to zatvrdlé místo odsát dítětem nebo popř. manželem.
- asi bych nevážila po každém kojení dítě, abych věděla kolik toho vypije. Zbytečně se tím stresuješ. Řídila bych se dítětem. První syn se v šestinedělí kojil i po hodině. Pokud chceš rozjet kojení a ne ukončit pořád bych přikládala, hlavně v noci, hodně pít. Pokud už nechceš kojit - opačný postup, odstříkat jen do úlevy i když jsou prsa bolavá a nalitá. Nestahovat a ve sprše kontrolovat ztvrdlá místa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my jsme taky trochu bojovali,ale spis s prisatim.MM jsem mela dost,bradavky nastesi vydrzely a zanet atd se nam taky nastesti vyhnul…
Nicmene rustove spurty a jine super zazitky mi taky davaly zabrat,takze vim jak se asi citis…
Zkusila bych opravdu nakojit az odpoledne,hodne pij,zkus se nestresovat a nebrec!!!
Zkousela jsi treba homeopatika na zvyseni tvorby MM?
Zkus se poptat v lekarbe!
A pokud kojeni ukoncis,nemas se za co stydet!!!Udelala jsi dost! ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, tak já jsem měla s kojením taky velký trable, malá byla nedonošená na neonatologii, nepostřehla jsem žádný problém s kojením, teda primární pro nás bylo aby vůbec začala jíst, domů jsme se dostali poměrně rychle, a pak to začalo. Kojení začalo bolet čím dál víc, měla jsem i konzultaci s lakt.poradkyní, prohlídku na rozkousaný prsa a nic, ale při kojení mě bolelo až v zádech, prostě z ničeho nic, malá k tomu začala blinkat, takže jedla docela často v malých dávkách do toho začala plakat a já byla na nervy. Dokonce mi obvodní ke konci 6ti nedělí doporučila kojení úplně nechat z mých zdravotních důvodů. I jsem začala přicházet o mlíko. Okamžitě jsem si pořídila odsávačku, a začala odsávat, najednou to pro mě byla úplná úleva, mohla jsem si odstříkat kdy jsem chtěla, dávala to i do mrazáku a ta bolest žádná, vždycky jsem zkoušela přikládat a do konce kojení byla bolest zpátky. Někde jsem na internetu pak našla, že to může způsobovat i nějaká mykóza pokud se dostane někam dovnitř žlázy (malá měla moučnivku v puse v té době, já měla po antibiotikách… takže to možný bylo). Bohužel mý doktoři to řešit nechtěli, že nic nevidí, ještě mě dr.seřvala jak jsem neschopná. Takže jsem začala odstříkávat a vydržela to do půl roku, bohužel jsem za tu dobu měla 5× zánět a bez antibiotik se o neobešlo, nerozchodila jsem to jinak, a byl to fakt mazec, jsem měla hrorečku i 41 a s miminem na krku fakt o život. Takže jsem v půl roce musela nutně toho nechat.
Hlavně mě to tvrdnutí a takový jakoby náběh a zánět provázel ještě další asi 2 roky po ukončení kojení, takže je to moje noční můra.
Teď mě to bude čekat podruhý … hrozně bych si přála, aby to tentokrát vyšlo a šlo to bez problémů, ale zase z druhý strany když to nepůjde, vím že se snad nebudu tolik stresovat, spokojenost matky je určitě víc, než být v nervech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a mě na podpoření mlíka pomohl jen kojící čaj od WELEDY, v šesti týdnech jsem skoro přila o mlíko a začala jsem často odsávat a k tomu pít ten čaj a během 2 dnů jsem měla tak 4× víc mlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo mela jsem to podobne po mesici a pul trapeni jsem s kojenim prastila a mely jsme obe klid. odsoudit me muze kdo chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klídek já měla syna taky kojeneho a byl nemocny pořád, a to jsem bojovala rok, všechno smrdělo mm a ble, ale pro miminko vše že jo ,ted vzhledem k okolnostem jsem o mliko přišla, ani nevim jak hned po porodu ,po měsíci trapeni jsme najeli na um a byl to taky boj ,stim kakanim ,ale ted pohoda a mala jestě nebyla vubec nemocna syn stále.kašly na to když to nejde hlavně neodstřikávej podpoříš tim tvorbu mléka.um má jen jednu nevihodu cena je příšerna měsíčmě tak 3000 kč za nutrilon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za reakce a vystupuju z anonymity, moc mi pomáhá, že v tom nejsem sama! Všechny kamarádky okolo kojí nebo kojily s úsměvem, takže ty mi nepomůžou. Spíš mě nejspíš mají za „klikařku“.
Magičko, můžeš mi prosím říct, jak jsi s kojením praštila? Chci s tím praštit taky, nejlíp teď hned, jen nevím, jak, abych si nezpůsobila zase nějakej zánět nebo podobnou lahůdku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, určitě nebreč. Když kojení nejde, vykašli se na to. Pokud budeš chtít zastavit laktaci tak studený obklady na prsa. To jediný snad pomáhá. Moje malá je taky z větší části na um a je to dobrý. Za chvíli prcek brečet přestane a bude dobře. Klidná maminka rovná se klidný miminko. Držím palce.
- Citovat
- Upravit
Já tě obdivuju, že jsi ty retence zvládala 4 měsíce…na to já nemám. Nutrilonem dokrmuju asi 2,5 týdne a od včera mám, mlíka fakt tak málo, že to ani nestojí za řeč. Takže s kojením chci přestat a být v klidu a nestresovat sebe, manžela a hlavně ne malou. Teď jen jak na to, aby to nebylo ještě horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš s kojením skončit, tak stahovat prsa se už moc nedoporučuje. Zvlášť pokud máš tendenci k zatvrdlinám a zánětům. Je dobré vždycky trochu odstříkat jen do úlevy a jinak prsa chladit. Na zastavení laktace jsou homeopatika
Cituji:
- K odstavení se používají dva druhy homeopatických léků. Je to Ricinus communis 30CH a Lac caninum 30CH. První lék slouží k tomu, že dítko po požití cca 3 dávek léku maminkou, přestává samo od sbe kojení vyžadovat. Lac caninum staví laktaci a brání problémům s nalitými prsy.
- Oba léky se užívají střídavě, (ženy, které kojily třeba pouze jednou denně a nemívaly pocit plných prsů mohou vynechat Lac caninum), vždy dvakrát denně, jedna dávka každého z obou léků.
- U ricinu communis 30CH většinou stačí 3 dávky, pokud nezabere maximálně 7 dávek, není dvojice maminka – dítě k tomuto způsobu odstavení vnímavá. Důvodem pro ukončení podávání Ricinu communis je nevyžadování kojení dítkem.
- Lac caninum 30CH se užívá tak dlouho, jak je třeba. Jakmile produkce mléka prokazatelně klesá, snižuje se i dávkování, až se zcela lék vysadí. Přetrvávání sekrece několika kapek mléka i několik měsíců po úplném odstavení je běžná. Není důvodem pro dlouhodobé podávání Lac caninum.
Dávkou homeopatických léků je myšleno podání 1-2 granulí. Farmaceutickými firmami udávané dávkování 5 granulí na dávku je zbyteční a i z hlediska financí drahé. Je pouhým sponzoringem farmacie.
Mezi podáním dvou různých léků je nutný přestávka nejméně 15 minut od úplného rozpuštění léku. Granulky se volně vkládají do úst, nebo pod jazyk,kde se nechají samovolně rozpustit. Cucání a urychlování rozpuštění léku není vhodné.
Po a před užitím homeopatik se doporuřuje 15-20 minut nic nepít a nejíst, vyvarovat se po dobu léčby používání mentolu např. v zubních pastách a omezit pití kávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já chci jenom ještě dodat, že prsa se NEMAJÍ stahovat, mohla by sis s tím způsobit zbytečně zánět. Toto se doporučovalo v dřívější době.
Já jsem odstavovala syna v 15ti měsících. Tři dny to bylo krušné, prsa budou nalitá, bolet, bude to nepříjemné. Je potřeba jenom odstříkávat do úlevy. Po třech dnech se ti uleví, ale prsa budou pořád bolavá na dotek, do týdne by se to mělo upravit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty máš strach z nekojení jen proto, aby tobě nezatvrdla prsa a nechytilas zánět?
Já myslela, že ženy chtějí kojit proto, že je to pro jejich dítě nesrovnatelně lepší, než mlíko od krávy. .
Jinak souhlasim, že na kojení musí být KLID a SEBEDŮVĚRA. Přesně, jak říkala sestra v nem.- kojení prověří důsledně víru v sebe sama. Takže jestli chceš kojit, uklidni se, co na nakojíš, nakoj, udělej si pyžamovou párty na podporu kojení =2 celé dny v posteli s mrnětem a časté přikládání dle potřeby mrněte, min 10-12× za den, z toho 2-3× v noci a mléko se rozjede. Doporučuju - kde je boule, tam směřovat bradičku dítěte= nejlepší předpoklad aby to mrně vycuclo, pokud je boule nahoře, při kojení lehounce masírovat směrem k bradavce, rovně či krouživě, to je jedno, před kojením prso nahřívat (třeba třešňové pecky z DM do mikrovlnky a vložit na chvíli do podprsenky, je to bezpracné). A před kojením popíjet teplý čaj, nejlépe fenyklový, je i na prdíky. Pokud kojit nechceš, taky buď v klidu a zjisti si, jak na to, aby tě nic z obávaného nepostihlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dneska zase řvu a to jsem si včera říkala, jak je to super, že už to mám snad konečně za sebou… Všechno to nejspíš začalo tím, že mi asi 10 dní po porodu malá rozkousla bradavku. Půjčila jsem si od kamošky odsavačku a myslela, že všecko bude zase dobrý. Pro jistotu zavolala laktační poradkyni, která mi doma ukázala, jak kojit s kojícím polštářem (snažila jsem se s ním kojit, ale nešlo to, asi jsem na něj moc drobná) a vůbec byla fajn. Jenže pak hned přišla první retence. A pak další a další a další…až se mi v tom bolavém prsu s kousancem udělal zánět a dostala jsem antibiotika. Pak jsem přišla o mlíko, malá měla hlad a křičela, já myslela, že má prdíky…u MUDr. bylo hned jasno, zhubla, nasadili jsme teda Nutrilon a začala jsem vážit před a po kojení a podle toho dostávala Nutrilon. 14 dní jsem měla od tvrdnutí prs klid, ale tento týden v pondělí opět jedno zatvrdnutí. Rozehnala jsem ho a byla v klidu (hurá!!! poprvé mě to nestresovalo!). Včera jsme byli na krásné procházce, přijdeme domů a zatvrdlý prso. Takže do vany a podařilo se, malá to vycucla (hurá, celých 110ml, takže poprvé po 14 dnech nevařím Nutrilon). Jenže, ouha, zatvrdává i druhý (to rozkousnutý a s prodělaným zánětem) a nedaří se mi to rozehnat… Od včera se mi taky nepodařilo nakojit víc jak 30ml… Zoufale jsem už i volala do porodnice, co mám dělat, že už dál nemůžu…laktaci mi už teď nikdo nezastaví (ono taky pomalu není co, že) a prý se mám hlavně uklidnit (já vím, ale jak to udělat) a zkusit kojit až odpoledne, zatím dát Nutrilon. Na prsu mám tvaroh, z očí mi padaj krokodýlý slzy a jsem rozhodnutá s kojením praštit! Ale mám zase strach, že mi zatvrdnou prsa, chytnu zánět a kdo ví, kam až to může zajít. No a malá je od včera večer taky trochu nestandardně uřvaná, před 2 dny jsme nasadili kapky Bio Gaia na prdíky, ale asi nezabraly, spíš naopak, už víc jak 24 hodin nekakošila, jen má v plínce vždycky takovej stříkanec (asi tak 1/4 ani ne běžnýho kakošení). A je neděle a to je moc fajn. Bojujete nebo bojovaly jste některá taky tak??? Jsem z toho všeho fakt totálně na dně…