Ignorace rodiny po autonehodě

Anonymní
1.9.26 09:38

Ignorace rodiny po nehode

Co si myslíte o situaci, kdy se vám rodina (kromě mámy a táty) neozve po nehodě?
S manželem jsme měli autonehodu, manžel měl zlomené čtyři obratle, následně ho museli operovat.
Nikdo s neozval, aby se zeptal, jak to zvládáme. Prostě jsem asi jen čekala alespoň maličký zájem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
904
1.9.26 09:45
@Anonymní píše: Více

Tak asi nemáte tak dobré vztahy, jako ostatní. Co na to chcete slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 10:00

@MartinL45 Asi právě to. Že v rodinách se běžně zajímají.

• Citovat
  • Upravit
11645
1.9.26 10:04

Nezajímáte je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14827
1.9.26 10:10

Přemýšlím, jak by to bylo u nás… Rodiče by se ozvali určitě, děda a sourozenci. Jako hlavní informační styčný důstojník by ale asi fungovala moje máma. Nemůže to tak být i u vás? Že třeba nechtějí rušit, vyzvídat… tak se informují někde bokem, případně čekají, že si sami řeknete, co potřebujete? Jinak je to samozřejmě nenormální a asi v té rodině vztahy a vazby úplně nefungovaly už předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21922
1.9.26 10:12

Kdyby se toto stalo v širší rodině, myšleno teta, sestřenice, tak to ani nezjistím. Stýkáme se velmi výjimečně. Asi hlavně záleží na tom, jak máte komunikaci nastavenou všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 10:14

@Michelle_M Možná to tak berou, stejně ale mě to mrzí. A když byla možnost se sejít, tak se vůbec na mého manžela nezeptali. Nebo rovnou výmluva tety, že chtěla napsat, ale neměla moje číslo.

• Citovat
  • Upravit
14827
1.9.26 10:18

Aha, tak teta už je přece jen spíše širší příbuzenstvo, tam bych asi nečekala o moc víc, než přání brzkého uzdravení. To se těžko soudí, já mám i tetu, která by se to dost možná vůbec nedozvěděla, nebo s velkým zpožděním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 10:19

Každopádně, nejvíce jsem si to uvědomila ve chvíli, kdy mi moje kolegyně koupila kytky po tom, co se to dozvěděla. A ona je vlastně „cizí“ člověk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.26 10:20

@Michelle_M To ano, vždyť to samé jsem čekala také. Já od nikoho nečekala telefonáty denně, jen minimální zájem, který ale nepřišel.

• Citovat
  • Upravit
9293
1.9.26 10:23

Kamarádka měla taky nehodu (naštěstí neměla vážné zranění, ale něco si z toho odnesla a byla několik týdnů na PN) a od sestřenky a tety se akorát jen dozvěděla, že si za to muže vlastně sama, protože jezdila rychle, což vůbec nebyla pravda a ona viníkem nehody ani nebyla (potvrzeno PČR, soudem) :lol: takže zájem nula a ještě k tomu blbé kecy :zed: bohužel nenaděláš nic, některým lidem to je prostě jedno (pokud se to netýká jich).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 10:26

Tak to je ale smutný :( Alespoň ví, co za rodinu má.

Ta moje čeká, že budu slavit jejich jubilea, ale tohle mi otevřelo oči. Nepůjdu na oslavu jubilea někomu, kdo si nenašel minutu času na napsání jedné smsky v době, kdy mi bylo nejhůř.

• Citovat
  • Upravit
15129
1.9.26 10:26

Pokud neměla tvoje číslo, tak si asi nepíšete nějak často, nežkuli vůbec, takže co se divíš, že nejevila extra zájem. Vcelku se vám nic tak hrozného nestalo i když je to nepříjemnost, zeptat se mohli, ale řešíš ptákoviny, každý má svých starostí až nad hlavu. Kolegyně je s tebou každý den, nejspíš jste i kamarádky, tak že koupila kytku, je vcelku pochopitelnější, než vyžadovat nějako účast od tety s kterou ani nepřijdeš nejspíš do styku každodenně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.26 10:28
@boball píše: Více

Manžel mohl ochrnout, to je nic? No ok.

• Citovat
  • Upravit
14894
1.9.26 10:31

Tak paradoxně s cizími lidmi může mít člověk kolikrát lepší, otevřenější vztahy, než s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová