Těhotenství a dva partneři - interupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
28.6.14 21:04
@Anonymní píše:
Ahojky, předem omluva za anonym, asi chápete… Hrozně se bojím nechtěného těhotenství. Udělali jsme s jedním kamarádem hroznou chybu, měli jsme spolu nechráněný styk. On má už dloho přítelkyni a já jsem o pár dní později taky začala s někým chodit (známe se už dávno, dohromady jsme se dali až teď). Kamarád si dával pozor, tak jsme to oba přešli a už se k tomu nevraceli. Problém je, že jsem teď na sobě začala pozorovat dost nápadný příznaky těhotenství a MS zatím nikde :( Nikdy bych nešla na potrat jen z finančních nebo kariérních důvodů, ale tohle bych prostě nedala kromě toho ani fyzicky. Už s holčičkou jsme skoro od začátku sami a bylo to chvílemi peklo. Teď jí bude rok, strašně málo spí, nemám hlídání… už prostě nemám víc energie :( Fyzicky ani psychicky. Předchozí těhotenství jsem navíc snášela docela špatně, ty hormony mi způsobovaly dost silně depresivní stavy. Teď s malou si už znova něco takového vůbec nemůžu dovolit. Bez opory partnera bych to nezvládla. Konečně jsem se jakž takž srovnala… Jen teď váhám, jestli by se před mým novým přítelem dala interrupce vůbec utajit. Zpackala jsem to jen já, nevidím důvod ho tím zatěžovat a ani náš vztah nechci jen tak zahodit. Jen si říkám, jestli je reálné, že by se to nikdy nedozvěděl? Tím myslím teď, když bych vlastně musela dodržovat šestinedělí (dost dlouhá doba - nebo stačí míň když by šlo o miniinterrupci?) A co pak v budoucnu, kdybychom např. měli čekat dítě spolu? Takže 2 dotazy: 1) Za jak dlouho po tom zákroku se dá fungovat zcela bez omezení? (bazén, sport, int. styk…) 2) Pokud by se stalo, že bychom měli dítě spolu (pokud spolu zůstaneme, tak bychom oba chtěli), mohl by se to nějak dozvědět (při společné prohlídce miminka na ultrazvuku apod.)?
PS: Na reakce typu ať si to ještě rozmyslím/donosím, porodím a dám k adopci/do babyboxu etc. nebudu reagovat, protože z výše uvedených důvodů rozhodně NE. Pokud mě chcete moralizovat, klidně, jestli vám to udělá dobře. S dovolením taky nebudu reagovat, tohle si nebudu vyřizovat se snažilkami, ale se svým vlastním svědomím.

Nejdřív bych si to nechala potvrdit, můžeš být tak vystreslá, že menska prostě nepřichází, to se stává normálně.
Pokud se to potvrdí, tak miniinterupce je zákrok snad jen na dopoledne a klidně bych řekla, že musím na nějakou gyn. operaci a potom krvácím…sice je to takové blbé, když jste na začátku, ale stát se může :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.6.14 21:04
@Anonymní píše:
Fakt? Upřímně, to mě těší… něvěřila bych, že je něco takovýho možný jen od psychiky :) Test si samozřejmě udělám, hned jak se dostanu do lékárny, což bude nejspíš v pondělí… Do tý doby budu mít nervíky… Ale každopádně díky, už teď jsem klidnější, asi jsem se prostě jen vystresovala :? To mlíko mě totálně rozhodilo
:lol: jo, fakt. Tělo je neskutečný, zažila jsem to i u svý nejlepší kamarádky, když jsem porodila svoji druhou dcerku, tak ona to tak prožívala, že se jí spustilo mlíko a musela ho zastavovat skrz gyndařku-dávala jí tenkrtá nějaké prášky na zastavení. Předesílám, že tenkrát ona sama ještě žádné děti neměla :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.14 21:06
@berry4 píše: :lol: jo, fakt. Tělo je neskutečný, zažila jsem to i u svý nejlepší kamarádky, když jsem porodila svoji druhou dcerku, tak ona to tak prožívala, že se jí spustilo mlíko a musela ho zastavovat skrz gyndařku-dávala jí tenkrtá nějaké prášky na zastavení. Předesílám, že tenkrát ona sama ještě žádné děti neměla :lol:

Neuvěřitelný… Tak dík, fakt. Dneska se mi bude usínat o něco líp :D
Ta potratová pilulka stejně ještě není v distribuci a shánět jí na černým trhu určitě nebudu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.14 21:18

Zjistit to jde..kdyz budes jednou tehotna tak se to musi uvést do prukazky.
Ja byla jako mlada a blba taky na interupci. Pred nynejsim partnerem jsem to chtela zatajit, nechtela jsem aby to vedel. Prukazku nezkoumal, ani tomu nerozumnel, co vse se tam uvadi..
Ale pak byl u nas detsky dr po navratu z porodnice a cetl si zaznam a rekl nahlas pred partnerem to bylo druhe těhotenství a jeden porod ano? No ja zrudla a pravdu jsem rict musela. No a pak jsem vysvetlovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.14 21:20
@Anonymní píše:
Zjistit to jde..kdyz budes jednou tehotna tak se to musi uvést do prukazky.
Ja byla jako mlada a blba taky na interupci. Pred nynejsim partnerem jsem to chtela zatajit, nechtela jsem aby to vedel. Prukazku nezkoumal, ani tomu nerozumnel, co vse se tam uvadi..
Ale pak byl u nas detsky dr po navratu z porodnice a cetl si zaznam a rekl nahlas pred partnerem to bylo druhe těhotenství a jeden porod ano? No ja zrudla a pravdu jsem rict musela. No a pak jsem vysvetlovala.

Jo, přesně tohle jsem myslela… Nj, tak to prostě nezbyde než nechat náhodě a kdyžtak vysvětlovat, zase tohle už je fakt smůla :?

• Citovat
  • Upravit
29577
28.6.14 21:22
@Anonymní píše:
Neuvěřitelný… Tak dík, fakt. Dneska se mi bude usínat o něco líp :D
Ta potratová pilulka stejně ještě není v distribuci a shánět jí na černým trhu určitě nebudu ;)

no držím pěst, podle toho mlíka to spíš vidím na pseudonervy, já to měla taky tak, i zvýšená sliznice byla, tenkrát ještě nebyly testy, tak prvotní reakce dr po hmat. vyšetření byla těhotenství, ale dělala mi testy, které měla k dispozici jen ona a ty jej vyloučily. Vše mi vysvětlila a já se hodila do klidu. To jsou věci, co? Od té doby, co jsem toprožila na vlastní kůži už chápu, co dokáže psychika za věci, i když mi tu mnohé, hlavně beznadějné snažilky nevěří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
28.6.14 21:37

Do průkazky se uvádí rok a typ potratu…přímo tam mám kolonku potraty (včetně GEU) rok, typ abortu, týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M9
78
28.6.14 21:49
@berry4 píše:
Běž s ní někam. :zed: Četla sis, jaký je průběh? S možnými následky? :zed:

no videt to co z tebe odejde je asi stokrat vetsi. nevim jak fyzicky (to asi tez) ale psychicky te to rozbije stokrat vic.

*stokrat horsi ne vetsi

Příspěvek upraven 28.06.14 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.6.14 21:52
@gatubela píše:
Do průkazky se uvádí rok a typ potratu…přímo tam mám kolonku potraty (včetně GEU) rok, typ abortu, týden…

a měla jsi to tam někdy sama napsané? Doprodrobna?
Ze své VLASTNÍ ZKUŠENOSTI já jen uvedenou 1 interupci. Nic víc. Doktoři nejsou debilové, uvádí jen to nejnutnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.6.14 21:53

@M9 prosimtě neřeš to. Víš houbelec… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
28.6.14 21:53
@Leniczka23 píše: :palec: :lol: žádný, ale není nad to poslat morál.. :mrgreen:
:mrgreen:
@hanka.br. píše: Žádný. Ale mně se dost ulevilo a to je taky přínos.

Tak to gratuluji :mrgreen:

@Chocoloco píše:
@Moňas.p Podobny, jako kdyz nekdo na vsech moznych int. strankach zjistuje, jestli je dite manzela nebo milence.

Tak otec je vzdy nejisty, stava se to a nikdo do toho nikdy nevidime, proto bych se moralizovani zdrzela. Nikdo nevi- ào ho v zivote potka
Jinak moc tvuj komentar nechapu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
42775
28.6.14 21:55

@Bibi239 hele jedna holka jí měla a musela stejně na kyretáž a za mě - já bych jí teda nechtěla, mám za sebou bohužel 3 kyretáže ( 2×ZT a 1×SP) a rozhodně bych do pilulky nešla - koukat co ze mě vyjde a čekat jestli to bude ok a nebo budu muset stejně na zákrok - to bych nedala ani náhodou. Operace trvá cca 15 minut pak to sice hoďku dvě bolí, ale nemusí se čekat co bude dál, protože dál už nebude nic, aspoň u mě to tak bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M9
78
28.6.14 21:59
@berry4 píše:
@M9 prosimtě neřeš to. Víš houbelec… :mavam:

prosim?? ja mluvim o tý pilulce. ze to je stokrat horsi, at ji to necpe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
28.6.14 22:03

http://www.mojetehotenstvi.cz/node/393810
Mam pridat i jine komenty?

Příspěvek upraven 28.06.14 v 22:05

• Citovat
  • Upravit
29577
28.6.14 22:03

@M9 Omlouvám se, měla jsem za to, že jsi ta osoba, co doporučila zakladatelce pilulku prvně :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová