Invalidní důchod - podpůrci doba zamítnut
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Peněžitá pomoc v mateřství? Přečtěte si na eMiminu
Na co máte nárok? Užitečné tipy a rady eMimina
Výpočet peněžité pomoci v mateřství. Kalkulačka eMimina vám to spočítá
Vše co potřebujete vědět o rodinných financích. Zeptejte se odborníka
Reakce:
Nemá manžel pojištění? Když jedlouhodobě nemocný? Na nemocenskou nárok už nemá, a jestli mu přiznají invalidní důchod není vůbec jisté. Tu žádost podejte klidně hned, ono to stejně nějaký čas trvá, než se to vyřídí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@arinecka píše:
Nemá manžel pojištění? Když jedlouhodobě nemocný? Na nemocenskou nárok už nemá, a jestli mu přiznají invalidní důchod není vůbec jisté. Tu žádost podejte klidně hned, ono to stejně nějaký čas trvá, než se to vyřídí.
Bohužel nemá když šel na tu operaci, tak měl
být cca do měsíce v pohodě… No a teď tohle.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Zadost urcite podejte hned, predbezne schvaleni trva tricet dni a pak maji dalsi dva mesice na uplne schvaleni. Takze rozhodne hned
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne.Manžel je po operaci kolene. Byl na nemocenské od 2.4.2020 - 30.1.2021. Pak chodil do zaměstnání. ( Fyzicky náročná práce 12 hodinové směny ) a od 1.5.2021 opět na nemocenské. Žádal o prodloužení podpůrci doby. ( 3× mu byla zrušena operace z důvodu covidu ). Ta mu byla přiznána a nyní už mu žádost byla zamítnuta.
Manžel šel na meniskus kolene. Ale bylo tam prý toho víc ( koleni chrupavky a vrtání kosti - z důvodu opotřebování ). Takže nyní chodí stále o berlích, s bolestmi, oteklé koleno atd ( během měsíce 5 punkcí ).Do zaměstnání se vrátit nemůže a podpůrci doba je zamítnuta. Googlovala jsem a jediné co jsem našla je invalidní důchod.
Žádost tedy podáme. Teď má manžel před s sebou ještě rehabilitace a elektro léčbu. Plus injekce na podporu kolagenu.
A dotaz zní : kdy podat žádost o invalidní důchod? Před rehabilitací a injekcí a nebo až bude po. A zda má s tímto někdo zkušenost? Protože absolutně nevim co dělat a jak postupovat.
Jde i o finanční stránku. Já jsem na mateřské s dvouměsíčním miminkem a manžel teď tohle. Jinak finanční rezervu ještě máme, ale není bezedná.
Prosím o anonym, nebo smazat.
Děkuji.
Co nejdriv. Pokud mu ho priznaji, vyplaci se zpetne od data zadosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Přesně podobný případ byl nedávno v Událostech. Že na tohle nejsou žádný pravidla a postupy. Žena zůstala po operaci kolene už půl roku bez peněz. Taky xkrat odložena operace. A že musí změnit legislativu, aby na tyto případy pamatovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Byla o tom i reportáž v pořadu Černé ovce
https://www.ceskatelevize.cz/…52801080118/
zkusila bych se doporučeným dopisem informovat na úřadech uvedených v pořadu. Kdzž vás bude více, bude se to spíše řešit…
Držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Cenarius no je to k vzteku. Jako chápu, že kvůli covidu mu odkládali operaci. Ale co zase na druhou stranu máme dělat my? A než změní legislativu, tak to bude trvat.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Janiky2 píše:
Byla o tom i reportáž v pořadu Černé ovcehttps://www.ceskatelevize.cz/…52801080118/
zkusila bych se doporučeným dopisem informovat na úřadech uvedených v pořadu. Kdzž vás bude více, bude se to spíše řešit…
Držím palce
Děkuji moc… , jako jsem tak vytočena z toho všeho…
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Lucie_Sx píše:
Co nejdriv. Pokud mu ho priznaji, vyplaci se zpetne od data zadosti.
To není pravda. Nevyplácí se od data žádosti, ale až 5 let zpětně, rozhodující je datum vzniku invalidity, které nesouvisí s datem podání žádosti. Musím to vědět, když důchod lidem vyřizuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Nechci, aby to v práci věděli - 1. těhu kontrola v prac. době
- Naučit dite chodit na velkou v pravidelnou dobu?
- Invalidní důchod přezkoumání a komise
- Inv.důchod a zaměstnání u kamaráda
- Smlouva na dobu určitou - tatínek na MD
- Ukáže se pozitivní tt při každém těhoteství ve stejnou dobu?
- Poradte banku pro osobu v důchodu
Dobré odpoledne.
Manžel je po operaci kolene. Byl na nemocenské od 2.4.2020 - 30.1.2021. Pak chodil do zaměstnání. ( Fyzicky náročná práce 12 hodinové směny ) a od 1.5.2021 opět na nemocenské. Žádal o prodloužení podpůrci doby. ( 3× mu byla zrušena operace z důvodu covidu ). Ta mu byla přiznána a nyní už mu žádost byla zamítnuta.
Manžel šel na meniskus kolene. Ale bylo tam prý toho víc ( koleni chrupavky a vrtání kosti - z důvodu opotřebování ). Takže nyní chodí stále o berlích, s bolestmi, oteklé koleno atd ( během měsíce 5 punkcí ).
Do zaměstnání se vrátit nemůže a podpůrci doba je zamítnuta. Googlovala jsem a jediné co jsem našla je invalidní důchod.
Žádost tedy podáme. Teď má manžel před s sebou ještě rehabilitace a elektro léčbu. Plus injekce na podporu kolagenu.
A dotaz zní : kdy podat žádost o invalidní důchod? Před rehabilitací a injekcí a nebo až bude po. A zda má s tímto někdo zkušenost? Protože absolutně nevim co dělat a jak postupovat.
Jde i o finanční stránku. Já jsem na mateřské s dvouměsíčním miminkem a manžel teď tohle. Jinak finanční rezervu ještě máme, ale není bezedná.
Prosím o anonym, nebo smazat.
Děkuji.