Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SlečnaMarie Jojo vybavuju si tě, tak to je fajn, že už se do toho konečně můžete pustit, tak snad budete mít plno mražáčků ⛄️ a vyjde hned 1.ivf. ![]()
Tak všem hodně sil při bodání 💉 a už se těším jak budete psát kolik máte blastocystek ![]()
Ahoj, tak došlo také na nás, letos nás čeká v únoru první IUI a pak se uvidí. Zatím máme vše v pořádku, ale já mám PCOS, 6 týdnu od operace cysty a manžel měl vysokou apoptózu…. No snad už bude vše jen lepší @Gracetheworld mi mluvíte z duše…. Já tvrdila to samé a zakončila to větou,, to je jak čekání na Godota,, od té doby pracujeme na Godotovi 😂 😂 😂( naštěstí jen pracovní název )…
Držím všem pěsti ať se Vám splní sny
@SlečnaMarie Tak to byl asi celkový výpadek no. Právě říkali, že se ani do e-mailů nedostanou.
Já čekám MS až v neděli. Ale už mám PMS, tak uvidím, kdy se dostaví.
Tak budu držet pěsti, ať jsou kvalitní vajíčka a pak hodně embryek. Pak dej vědět, jak zvládáš hormony. ☺️
@Ardilera píše:
@ol030124 jako přiznávám, že injekce mi musel píchat manžel… já to teda ani nezkusilaale teď po 3. to asi zkusím zvládnout sama, protože podle psycholožky je to důležité se té paniky zbavit a léčbu přijmout. Jinak reakce na ně úplně v pohodě, jen pomalu začneš pár dní před opu cítit tlak na vaječnících jak folíci rostou, tak možná budeš muset spát na zádech
ale je to takové hezké protože cítíš jak se něco děje a vytváříš budoucí embryjka.
Odběr je v krátké cca 10min narkóze a pak si jen pár hodin poležíš na pokoji a chlap si tě musí vyzvednout a jdeš domů, ten den tě může bolet spodek jak při horší ms takže odpočívat a jíst protein, ale druhý den už je ok.
Nejhorší na tom bylo to čekání do 5-6.dne vývoje jak se embryjka drží, když volají kolik se jich zastaviloa pak u nás nebyl ET ale až KET (jediného emryjka) tak zase čekání na přirozenou ovulaci a pak na test.
Transfer je jako prohlídka na gyndě (tenkým katetrem přes čípek vloží embryjko), trochu nepříjemný, ale taky během 10minut hotové a pak ještě 15-20 minut odpočíváš a jdeš domů…na trasferu se mnou byl i chlap, sestřička ho přesvědčila
Budu držet palce ať jich máte co nejvíce a povede se hned 1.ivf.
Děkuji za vysvětlení, od stejného strašpytle…
Nikdy jsem si nemyslela, že i mě se bude jedou IVF týkat…za mlada jsem otěhotněla ani jsem nevěděla jak…
Taky mi to bude pichat chlap, ikdyž snad seberu sílu a odvahu a zkusím to. Koukala jsem na videa, tak to snad nebude tak strašné jak jsem si původně myslela.
Vůbec nevím zda to bude nakonec ET nebo KET, záleží kolik se jim toho podaří odebrat, v jaké kvalitě a co z toho vznikne a podle toho se uvidí.
Jsi statečná, že to nevzdáváš a máš sílu na další cyklus. Máte to z pojištění a nebo jste samoplátci?
@ol030124 děkuji no nic jiného mi nezbývá jestli chci mít miminko. Je mi teprve 31, takže jedeme na pojišťovnu, ale i tak jedno ivf 65tis (velké dávky léků a příplatky), genetika 15, vitamíny x tisíc měsíčně (psala jsem to v jiné skupince, že teď bereme horu vitamínů podle knihy it starts with the Egg, a to je tak 5tis měsíčně), a teď ty všechny akupunktury, fyzio, psychoterapie to je každý sezení kolem 1tis 🙈 hold neplodnost není nemoc a na zoufalých se nejlíp vydělává. Tak snad se nikdo z vás nedostane až k 3.ivf.
@Ardilera Kolik jednotek Puregonu sis píchala? Já mám píchat 125 jednotek. Ze zvédavosti mě zajímá, jestli je je to „hodně, nebo málo“ 😁
@Kaj.maňačka měla jsem gonal a 450 😂 takže maximum možný a odpálilo mi to vaječníky na několik měsíců
(proto taky přemýšlím o jiném centru, kde třeba bude jiný přístup, těch 450 jsem tu v diskuzích viděla snad jen v té Repromedě). Už 300 se pokládá za vysoké, většinou se dává těch 150-250 IU… takže 125 je malinko… některá centra dávají malé dávky a pak podle utz zvedají a případně v dalším zvednou od začátku podle toho jak reaguješ, jiná centra dávají rovnou velké dávky…. Ale záleží i na tvém HP jak vyšlo AMH a FSH
@Ardilera u tebe si myslím že by ti mohl sednout spíš ten dlouhý protokol. Krátký ti očividně úplně nesednul.
@Kaj.maňačka píše:
@Ardilera Kolik jednotek Puregonu sis píchala? Já mám píchat 125 jednotek. Ze zvédavosti mě zajímá, jestli je je to „hodně, nebo málo“ 😁
Mě dali 225iU.
Podle čeho se to tedy určuje?
@Ardilera Dokonce 😅. Já mám AMH u vyšší hranice, takže mi dali malé dávky.
Možná, když budeš mít dlouhý protokol s menšíma dávkama, tak budou vajíčka kvalitnější. Ale je mazec, že vůbec šli do tak vysokých dávek. Teď jsem ráda, že jsme se nakonec rozhodli pro RF (původně jsme chtěli do Repromedy).
@ol030124 určuje se to podle hormonálního profilu (AMH - počtu folikulů, které se ti každý měsíc chystají, FSH, LH), věku, váhy, zdravotního stavu a podle úsudku doktora, tedy se stejnými hodnotami můžeš dostat v různých centrech různé dávky.
Já měla v době 1. ivf nízké AMH 1,17, tedy ne katastrofa, ale na to, že mi bylo 29 to bylo nízké, takže se oháněli hlavně tímto proč mi dávají maximální dávky. Kupodivu o 2 roky později mi AMH vzrostlo na 1,73
což už je paradoxně v normě, takže teď k tomu budou přistupovat zase jinak. Ale původně nás tlačili do 3.IVF hned ob cyklus s totožným protokolem, což jsme odmítli a udělali si pauzu.
@Gracetheworld No je otázka jestli mi nesedl ten krátký protokol nebo jen ty vysoké dávky, ale v Repromedě teď jiný doktor navrhoval právě ten dlouhý protokol, tak uvidím jaký postup by volili i v těch dalších 2 centrech a pak se rozhodneme kam půjdeme.
@Kaj.maňačka No jsem zvědavá co navrhne Otevřel v Reprofitu a Matskula v Unice
Ale taky se přikláním k nižším dávkám ať se jede na kvalitu a ne kvantitu.
Ahoj, jaké mate prosím zkušenosti s Letrozolem před IUI? Mám napsáno 1-0-1. Díky
@Ardilera
Stejně je zvláštní, jak každý doktor, každé CAR má jiný postup a jiné léky… a když se to nepodaří asi každého napadají myšlenky, co když to mělo být tak či onak…
Pomáhají ti všechny ty doprovodné věci, které podstupuješ?
Jaké doplňky obecně se doporučuje brát? Kyselinu listovou nebo i něco dalšího?
Je nějaký přesný čas, kdy se považuje menstruace ještě ten den za den první a nebo se počítá až od zítra? Například, když začnu špinit v 10 hod, je to ještě dnes a nebo až od zítra? Od včera mám bolesti břicha, čekám, že to každou chvíli dostanu a stále nic. Po tom Noretistenoru se mi to těžko odhaduje.
@ol030124 Kyselina listová je základ. Ale má více forem, z nichž některé jsou lépe vstřebatelné.
Nevím, jakou máte metodu oplodnění vajíček ale nám byla doporučena metoda ICSI, kvůli manželově spermiogramu. V takovém případě je prý dobré brát myo-inositol. Vajíčka jsou potom prý pružnější a při vpichu jehy pak nepraskají a neničí se.
@MischelGodot píše: .....@Gracetheworld mi mluvíte z duše…. Já tvrdila to samé a zakončila to větou,, to je jak čekání na Godota,, od té doby pracujeme na Godotovi 😂 😂 😂( naštěstí jen pracovní název )…
Držím všem pěsti ať se Vám splní sny
Čekání na Godota, tak to je přesný!
![]()
Váš pracovní název se mi moc líbí ![]()