IUI a IVF 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
25.2.25 19:49
@Anonymní píše: Více

Tak to neznám :) 3% je sice pod hranicí, ale 0 to není 😁 a jak se říká, stačí jedna, takže šance je vždy, když spermie jsou. Třeba už teď bude zlepšení po měsíci. A když ne, tak androlog určitě pomůže 👍🏻 Jak dlouho už se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.25 19:50

@Týnka 44
Snazime se pres rok. V lednu to bylo rok. A uz mi to leze na mozek :D
Navic ten tlak z okoli. Každý to od nás už čeká. Manželovi je 31 a me 27. Je to náročný.

• Citovat
  • Upravit
164
25.2.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Okolí v tomhle umí být velmi kruté, to znám. Mě bude v létě 36, takže čas utíká a okolí si servítky nebere, ale už na ně kašlu :) Jak to má být, tak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.25 20:48

@Týnka 44
Týnko, IVF je u mě kontraindikovaný, takže IUI je jediná cesta, žádná jiná už není, takže prostě smolík. Navíc v dubnu překročím 40 let a tím pádem už nebudeme mít možnost uhrady ze zdravotního pojištění, tudíž další pokusy IUI už si budeme hradit jako samoplátci. No, víceméně se asi budeme muset smířit s nevyhnutelným - že nikdy mít dítě nebudeme. Člověk asi holt prostě nemůže mít od života všechno, měli jsme to opravdu začít řešit o pár let dřív. No jo, holka, kdyby nám ten Valentýnskej IUI pokus vyšel, tak bych opravdu začala věřit na všechny svatý. Kolikrát si říkám, že všichni svatí už u mě stáli před dvaceti lety u maturity, takže už jsem si své největší štěstí v životě už vyčerpala :mrgreen:.

Jani, Týnko, kdy budeme testovat? Já jsem původně byla odhodlaná skočit si zítra na krev, ale teď moje odhodlání slábně s ohledem na plánovanou třídenní návštěvu milované sestřenky, zase mi negativní výsledek akorát zkazí naládu.

Jinak vítám všechny nově příchozí únorové snažilky - íúčkářky :D Kéž bychom všechny byly ty šťastlivky, které povrzují pravidlo 10 - 12% úspěšnosti inseminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.25 07:51

@weixelbraunka 4.4 ahojky testování budu dělat zítra, bude to přesně 14 od IUI, ale od včera cítím spodek jak kdybych měla dostat menstruaci, takže to nevidím pozitivně…každopádně zítra dám vědět. Ale menší zázrak bych taky brala, to čekání je hrozný :roll: a jak tu píšou téměř všechny holky, ten tlak okolí tomu opravdu vůbec nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.25 08:08

Holky mám dotaz, máte někdo chytré hodinky, které Vám že spaní měří i teplotu kůže? Myslíte si, že se z toho grafu dá pak případně určit těhotenství nebo se tomu nedá věřit? Případně, kdo hodinky má a používá k měření teploty, tak koukáte do grafu, vyčtete tam kdy byla ovulace a případně, kdy přijde menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.2.25 08:19

@weixelbraunka 4.4 Tak to mě mrzí. O to víc budu držet palce na IUI. Hlavně si nic nevyčítej, to, že byste začali dřív taky nezaručuje úspěch. Vše je tak, jak má. A uvažovali jste někdy o adopci?
Testovat bych měla v pátek, ale dnes jsem to nevydržela a zkusila test a úplně bílo. Takže nám ani Valentýn nepomohl 🤷🏻‍♀️ Ještě si to v pátek potvrdím, ale ani nic necítím. Ty budeš testovat kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
26.2.25 08:21

@92Jáňa Já je teda nemám, ale myslím, že z teploty kůže ti to neurčí bazální teplotu, kterou potřebuješ pro zjištění ovulace a případného těhotenství. Ta se měří jen v ústech nebo v pochvě. 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.25 08:36

Sliznice nebo neco jineho

Holky, me se dneska stala takova vec. Vcera jsem dostala menstruaci. A dneska rano ze me vypadl takovy kus čehosi. Takova gumová hmota skoro až do černa zbarvena.. mela i takovy ocásek jakoby. A dalsi menší úlomky čehosi.
Myslite ze sliznice? Nebo by se mohlo jednat treba o samovolný odchod propadného plodu? Mela jsem pouze jeden den zpoždění, tak nevim. Asi spis sliznice?

• Citovat
  • Upravit
758
26.2.25 08:52

@92Jáňa ja hodinky mam a pouzivam a byla to vlastne jedina metoda kterou jsem se plus minus ridila. Ovulaci jsem nikdy jinak nez hodinkama nemerila (testy mi nikdy pozitivni nevysly) a bazalku jsem nemerila, ms to trefovalo dost presne takze asi jeste i zalezi jaky hodinky mas a jak maji udelany ten algoritmus a software ale u me se povedlo😄a teplotu to pak drzelo hezky nahore

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.25 10:44

@Týnka 44 Člověče, dneska ráno mi poklesla bazálka o 0,2 °C, takže testovat už nejspíš nebudu ani muset, pokles BT na konci luteální fáze mě ješte nikdy nezklamal, to vždycky značí brzký příchod rudé armády… Takže se možná testovat ani nebudu, vysadím Progesteron a počkám na rudou armádu, ta dorazí o víkendu.
Ne, o adopci jsme nikdy neuvažovali, to bych nechtěla v žádném případě. Vyrostla jsem na malém městě a tam se vždycky všechno hned rozkřikne, takže jsem že svého okolí znala dost dětí, o kterých se všeobecně vědělo, že jsou adoptovaní a všichni do jednoho byli problémové už jako děti a v dospělosti pak kriminálníci, ač se jejich nešťastní aditivní rodiče mohli snažit sebevíc. Geny jsou zkrátka geny, ani sebelepší výchova s nimi nic nezmohla.
Jinak díky za podporu a i za to, že mě nesoudíš kvůli dost pozdnímu věku na první snahu o potomka nebo vůbec o nějakého potomka, kéž by se Ti test zítra vybarvil!

Příspěvek upraven 26.02.25 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.25 11:03

@92Jáňa
Jani, moc Ti přeju, aby se stal zázrak a zítra Ti to vyšlo pozitivně!
Ty jó, hodinky, které by Ti hlídaly ovulaci a rudou armádu? Tak o tom jsem ještě neslyšela! Tak to by byla bomba, kdyby to skutečně fungovalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
26.2.25 11:36

Ach jo, tak nam to vychazi do vikendu a to se u nas iui nedela. Zrovna jdu z car. Tak aspon ovitrelle. Zase mam pry aspon vetsi folikul nez minule a vyssi sliznici, ale ja si stejne myslim ze tam mam vevnitr nejakou prepazku nebo ma pritel nejaky prihlouply spermie ze tam samy netrefi :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.25 13:48

@Berunkas a prosím tě, teplotu ti to drželo nahoře hned od ovulace? Vůbec pak nespadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
26.2.25 13:53

@weixelbraunka 4.4 nevím jak ostatní značky, ale hodinky od Apple a od a Samsungu tohle umí
(ale až ty vyšší řady), já mám hodinky Samsung a právě mi přijde, že to opravdu tu teplotu měří dobře, u ovulace mám vždy pokles…pak nárůst teploty (ale teď za to můžou léky progestereon) Tak to nemá žádnou vypovídající hodnotu…ale před MS mi to vždy klesne a vím, že rudá armáda dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí