Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ajaandy @raflash dekuju za odpoved…
Raflash ty teda myslis ze bych se nemela obavat byt bez toho testu?ty si na neho u nas nesla?jako pripadalo mi to bezne vsechny kamaradky vzdy o nem mluvily u nas…a tady uplne neznama pro ne
@Tulipankaa Ne, na tripple test bych rozhodně vzhledem k jeho falešným výsledkům nešla, nebyla jsem ani před lety s první. Nebyla jsem ani na prvotrimestrálním teď, protože by mi vyšel špatně vzhledem k věku a já nemám potřebu se stresovat zbytečně. Považuji to za zbytečné ohrožení vývoje mimina, když je máma ve stresu a blbne z toho, že jí vypočetli riziko třeba 1:10.
Pokud víš, že bys nepřijala dítě s těmi pár vadami na které je ten prvotrimestrální screening určený, tak na něj jdi. To si musí rozhodnout každý sám. My s tímto problém nemáme, na potrat bych stejně nešla, tak nějak nechápu smysl toho chodit na test, který je určen právě k potratu nehodícího se dítěte.
@katerina1006
Držím palečky kočko, tfuj tfuj tfuj, ať to tam je
![]()
@raflash jasne rozhodne kazdy sam ale me uz i stresuje to ze tu neni moznost se rozhodnout ani proste jento zakazane primo…ale jsem uuuupne na zacatku takze jeste pockam a uvidim co bude
![]()
@Tulipankaa Prvotrimestrální screening v Norsku ale funguje, jenom tripple testy nedělají. Anebo si nech odebrat krev a nech ji poslat do USA do těch laboratoří co dělají ty screeningové testy z krve, to se dělá i u nás, ale stojí to od 10 tisíc výš… tak je otázka, jestli ti to za to fakt stojí.
@Tulipankaa ahoj pokud dělají ten první velký screening kde se zjišťujede down atd tak to stačí… tady se platí 1tis za něj protože ho pojišťovna nehradí a říká se že triple testy jsou zastaralé .
@raflash jj o tom prvotrimestalnim vim…Jezis to bych se bala nekam do usa…a uz vidim jak by mi tady vzali tu krev…to ja jinak problem do prahy letet nemam…ale mam pak kamaradek ktere na zacatku letely a potratily a ja opravdu se chtela vyhnout letani aspon ted..nerikam nekdy v 5-6 mesici kdyz uz je vse jistejsi..i kdyz vim kdykoliv se muze neco stat…ale opravdu dekuji za rady znis hodne zkusene ![]()
@potvurka89 dekuju moc je to opravdu zazrak a doufam ze vydrzi
![]()
@potvurka89 dobre veriiim veriiiim veeeriiiiim je to suuuuuuperrrrrrrrrrrrrr
![]()
@katerina1006 To je nervááák
. Stále načuhuji a zatím žádná zpráva
![]()
@Pučmeloun No zatím nic
ještě do 15 je hodina
neboj už se taky začínám strašně bat. I když tuším verdikt. Snad se fakt mýlím přeci nebudu pořád vedet jak to dopadne
i když teď na rok asi je konec s Ivf
![]()