IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3896
11.7.18 12:10

@kocourek88
No nám právě na imunologii něco málo našli a tak jdeme příští týden na kontrolní a budeme tedy čekat zase měsíc na výsledek, což už bude i výsledek z genetiky, tak uvidíme jestli se nějaký problém potvrdí, či vyvrátí, podle toho pak ivf v září buď ano či ne. My už nemáme zmraženo nic, tak musíme od znova :nevim: :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
12.7.18 10:04

@Pučmeloun no já furt doufám, že se toho dalšího celého cyklu vyvaruju :( to je stejně divné, že já na imunologii čekala týden a vy všichni tady čekáte měsíc :think: :think: snad mi to udělali teda pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
12.7.18 10:59

@kocourek88
Taky mi ta tvoje imunologie přijde podezřelá, já když sem se ptala jestli by to nešlo dřív, tak mi neřekli, že toho mají hodně (i když to asi taky), ale že nějaké procesy v těch vzorkách prostě trvají určitou dobu a že to nejde urychlit. Ale nevím kolik času je to fakt o zkoumání a kolik to pak leží někde na stole, než někdo zapíše výsledky a napíše zprávu :nevim: . tak se na to zeptej až tam půjdeš. Pro tvůj klid. My tím že jsme tam měli nějaké mírné odchylky, tak teď jdeme ještě na nějakou rozšířenou imunologii, tak uvidíme jak dlouho to bude trvat :think: . Objednala si nás přímo vedoucí doktorka a i výsledky pak chce probírat s námi osobně, tak sem ráda, že budeme v těch nejprofesionálnějších rukách v rámci celého ústavu, a že mi to neřekne naše ošetřující lékařska s ivf, která to shrnula do jedné věty a kdybych se nezajímala tak vím prd…Mě se do celého procesu ivf taky znovu nechtělo,ale co se dá dělat. Na druhou stranu si od toho slibuju, že třeba budou pěknější embrya. Chci zkusit nechat je oplodnit přirozeně a né icsi jako minule. Ale nevím jestli vydržím, protože icsi nám určitě opět doporučí kvůli špatnému spermiogramu :think: .Tak doufám, že bude hooodně vajíček a dám půlku icsi a půlku normálně. Naplánované to mám hezky :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
13.7.18 08:08

@Pučmeloun Držím palce, aby vám to po genetice klaplo. My neměli do mrazáku nikdy nic a musela jsem absolvovat celé IVF třikrát, než se zadařilo :zed:
Dneska začínám 21. týden :palec: taky se dočkáte.
A spermiogram máte dobrý? A genetiku spermií jste si nechali dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
13.7.18 09:11

@raflash
No právě že spermiogram je špatný. Respektive jen jedenkrát asi ze 4 odběrů byl dobrý jinak vždy špatný nebo nic moc. Ta genetika spermií se tuším jmenuje fragmentace, ne? To ne, to nám ještě nikdo nenabízel, ale už sem o tom slyšela. Jako je fakt možné že ty spermie prostě nestojí za nic a že i když tvrdily, že embrya jsme měli při vkladu vždy krásná, tak pak to prostě uvnitř nezvládla a přestala se vyvíjet. Manžel je cyklista (jezdí denně minimálně 60 km), tak začínám věřit tomu, že v těch spermiích bude zakopaný pes :think:. Jedno dítě spolu už sice máme a to přirozeně, ale dceři bude už osm let, to se mohlo změnit kde co. Tak uvidíme. Včera sem byla na akupunktuře. Původně sice ohledně bolesti nohy, ale když paní doktorka slyšela o ivf, tak mi nabídla, že by to „napíchla“ i na podporu početí. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
13.7.18 10:03

@Pučmeloun no já se moic na to už nemám kde zeptat, chodím do jiného centra, než kde mi dělali to imuno a zase nechci být za hysterku a volat jí tam. Za prvé je to prý docela kapacita, co se imunologie týče (alespoň podle toho, co jsem se dočetla různě na fórech si jí všichni chválili) a za druhé zase nechci zpochybňovat její závěry. Děláno to bylo v Iscare, které je fakt velké a ultramoderní, tak třeba to u nich prostě umí nějak líp urychlit a nebo jsem třeba trefila zrovna do období, kdy otho tolik neměli a mohlo to být tak brzo :nevim: nevím no, každopádně se v tom asi šťourat nechci a budu věřit, že ti doktoři ví, co dělají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
13.7.18 10:17

@kocourek88
A to asi děláš dobře. Mě to totiž vždycky nedá a ptám se a ono to ty doktory musí dost štvát. Přesně jak říkáš, mají pak pocit že zpochybňuji jejich závěry, což taky joo :mrgreen: . Já mám neustále pocit že se něco děje špatně, nebo spíš strach z toho aby udělali maximum a správně :-). Musim jim strašně lézt na nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
13.7.18 18:57

@Pučmeloun Jj, fragmentace DNA spermii, my to chteli jako prvni vysetreni, protoze nam bylo jasno ze tam je problem. Mam za sebou spoustu potratu… A taky ze jo.
Pak ale nema smysl delat prirozene oplodneni ale ICSI, kdy vyberou ty spermie, co vypadaji nejlip 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
14.7.18 00:03

@raflash
No ja potrat ani jeden, ale zase netehotnim :roll: . ICSI uz jsme meli a asi bych spis zkusila PICSI, kdyz uz ne prirozeny vyber.Pri ICSI vybiraji jen pohledove vhodne spermie, ale pri prirozenem vyberu se k cili dostanou vetsinou jen ty nejlepsi a pri PICSI je to podobne jen se nevazou na vyjicko ale na tu latku (nevim jak se jmenuje).Za sebe bych radeji prirozene, ale uvidime jak vse dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
14.7.18 00:09

@Pučmeloun No to ale není pravda, že při přirozeném oplodnění se tam dostanou jen ty nejlepší. Spíše nejrychlejší, což neznamená, že nejsou geneticky poškozené. To byl asi nejčastější důvod mých potratů, proto jsme zkusili poprvé magnet, pak ICSI a naposledy PICSI a až to se povedlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
16.7.18 14:44

@raflash
No tak snad to PICSI by mohlo zabrat i u nás. Ale je teda divné, že se neoplodnilo víc vajíček u vás tím PICSI :think: . Nevím teda proč nenabízejí hned to PICSI a nabídli nám ICSI, které je i dražší (aha, no tak asi proto :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
16.7.18 15:08

@Pučmeloun Ale ono se hradí ICSI+PCSI, pokud si to správně pamatuju. Kdyžtak mě někdo opravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
17.7.18 09:00

@olomoučanda no já nevím, u nás jsou v ceníku CAR tyto úkony zvlášť. My to teda neměli (přítel má spermio v pořádku), ale myslím, že je to jen o něco dražší. To by bylo opravdu hodně drahé, kdyby se platilo obojí.

@Pučmeloun jo, já mám taky pořád pocit, že by se toho dalo dělat víc :lol: mě hlavně štve, že to 2× nevyšlo a nikdo mi neřekne proč. Imuno je v pohodě, geneitka taky, sliznici jsem měla taky pěknou, takže to je spíš to, co mě frustruje, kdybych měla alespoň nějakou odpověď, proč to nevyšlo, byla bych asi klidnější, ale takhle mi přijde, že má člověk nějak větší potřebu se v tom šťourat a říkat si, jestli prostě dělají vše pro to, abychom opravdu těhotné byly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
17.7.18 09:13

@kocourek88 Tak jsem se podivala do faktury a opravdu jsme hradili obě. Nejprve se děla PCSI (selekce spermii před ICSI) 3000 Kč a poté ICSI všech vajíček (injekce spermie do vajíčka) 8000 Kč. Tak ono to dává smysl. Ale samozřejmě píšu jen jak jsme to měli my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
17.7.18 09:55

@olomoučanda no my to neměli, tak samozřejmě jen spekuluju. U nás v CAR to právě stálo víc peněz si myslím, ale ceník u sebe nemám, takže možná fakt kecám a říkám tu bludy :mrgreen:
ale měla jsem za to, že právě je to metoda jako ICSI, jen zlepšená a tím má svou cenu danou :nevim:

mě by zajímalo, jestli třeba, když má partner spermio celkem v normě, by se nám to taky vyplatilo zaplatit :think: protože my zase máme celkem málo mrazáčků - z 11 zralých vajíček při OPU se nám všechny oplodnily, ještě 3 den kultivace jich bylo 9 dobrých (4 top a 5 pomalejších) no a při ET jich bylo k mražení jen 2 a jedno na ET :think: tak si říkám, jestli třeba by toto taky nemělo smysl zkusit, třeba by jich vydrželo tu PK více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí