Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun TAk to by tě ale sakra přestřelili s dávkováním, kdybys měla moc velkých. Já tu honbu za vysokým ziskem moc nechápu, protože je z toho hrozně moc odpadu, nejsou pak vhodné na nic, zastavujou se ve vývoji atd. U nás v centru byla strategie na max. 10 folikulů, to je dostatečný počet.
A na to ponechání nějakého vhodného se domluv, to by mohlo vyjít i domácí snaženíčko
Ale když se rozjede OHSS, tak to nevydrží.
@raflash
Ja pri minule stimulaci mela jen 7.Mam PCO, tak se jim blbe urcuje jak davkovat hormony. Zvedl mi davkovani prave pro to, ze minule nebyla odezva nic moc.A myslim ze mit pri jedne OPU odebrano vic vajec je lepsi nez ji podstupovat znova.Ja tedy za zasobu budu rada a doufam ze ve vsech nebo ve velke vetsine bude vejce.Minule to prave bylo 7 vajec z 9 odebranych folikulu a vsech 7 oplodneno a postupne zavedeno.Dnes meli folikuly cca 15mm.V pondeli utz a ve stredu uz snad OPU.
Ahoj devcata
taky Vam musim ukazat nas zazracek
dneska jsme byli na velkem ult.a vsechno bylo v poradku
neuveritlne ze jsme se taky dockali a preju to same vam vsem ![]()
(Prikladam fotecku z dneska
)
Tak holky my včera byli na té konzultaci v Cube, ohledně té studie a chceme do toho definitivně jít. Doktorka vysvětlila příteli, že se není čeho bát, že se testují už vyzkoušené a používané léky, které akorát se doteď spolu nekombinovaly. Takže to není žádná úplná novinka. Naopak mi řekla, že by mi to s mojí endometriózou doporučila ten dlouhý protokol.
Tak teď ještě, aby mě nevyřadili
ale říkala mi, že podmínky splňuju krásně a že pokud nebudu nějak přehnaně reagovat na stimulaci, není důvod k vyřazorání - to prý, když už tam člověka vezmou, tak je spíš vyjímečné, že ho vyřadí.
Tím, že jsme minule měli i velkou úmrtnost embryí (z 11 oplodněných na začáku nám po PK zbyly jen 3), tak nám i doporučila doplatit si nějakou metodu lepšího výběru spermií, takže nejspíš půjdeme do MACS, které bychom si jinak vůbec nepřipláceli.
Takže jediný mínus je, že teď musíme čekat, na moje 30. narozeniny. které mám až na konci listopadu, a pak to tedy můžeme rozjet. Takže to docela vypadá, že kolem Vánoc už budu píchat injekce ![]()
@Pučmeloun ty jo, to už bys dnes mohla mít kolem 18 mm viď. To by ve středu už ta OPU mohla být ![]()
@Tulipankaa krásná fešanda
![]()
@kocourek88 konečně se to rozjede, super. Neboj to uteče a za chvilku budeš píchat
![]()
@Tulipankaa : krásná
, my měli smůlu že se vždy u ultrazvuku natočila zady tak že nám fotka nešla udělat, zatím nám říkali na 80% holka ,tak abysme ještě po porodu nebyli překvapení
![]()
@Lucoule no kdyby to bylo na mě, byla bych nejradši, kdybych na Vánoce byla už po transferu
to by bylo tak akorát, kdyby se nemusel čekat na ty moje narozeniny. Takhle bohužel letoš už transfer nestihneme. Ale tak hlavně že už se zase něco děje a můžu se na něco „těšit“ ![]()
@marfusik děkuju! No doufám, že tentorkát, když si připlatíme za to MACS, tak by snad mohlo zbýt i více mrazáčků a třeba budou lepší kvality
![]()
doufám, že ta zima pro mě bude příznivá v tomto
@marfusik dekujuuu
pro nas to bylo prekvapko velike,doted nam rikali,ze je to chlapecek
docela sok ale taky velka radost z holcicky
![]()