Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@smaiiilinka ja som v piatok podpisala prehlasenie a zaciatkom tohto tyzdna ma doki poslat ziadost do poistovne. tiez sa caka na moje vysledky. ja cakam aj cez vikend MS, potom mam prist na kontrolu kvoli cyste. a uz by cast vysledkov mala byt, tak trochu blizsie prejedname ivf ![]()
problem je u mna, nizke AMH.
@katy3011 a ty 4 se icsi oplodnilo? a jakto, že to šlo? já jsem chtěla také vyzkoušet klasicky a kdyby se to nepovedlo, tak icsi a to mi řekli, ze nejdem, ze to sperma musi upravit bud na jedno nebo na druhe.
@Ribanka nám řekli že pomocí isci se to oplodní vždycky, ale je to horší na vývin. Přirozeně se prý oplodní cca 60%, tak je asi lepší pokud má někdo málo vajíček zaplatit isci. Nám to nejdříve nechali oplodnit přirozeně a nechytlo se ani jedno, tak je oplodnili isci.
@katy3011 a to je meli ty spermijky nekde pripravene bokem na to kdyby se to nepovedlo prirodne?
Holky, já jsem úplně v pr… v caru mi ted řekli, že při rozmrazování to vypadá s jedním embryem dost blbě, asi to nedá, druhý je tak na půl, mám si zavolat ještě zítra. Do háje, proč? Koukám, že dražší metoda (prý 98% úspěšnost při rozmrazení) je nám na houby, ty blbý malý čísla hrajou proti nám.
Sorry za výlev, jsem teď sama doma a potřebovala jsem to ze sebe dostat. ![]()
@Violetina mě teď volali 2. den vývoje a všechna 4 embrya jsou pomalejší ![]()
@petrus85 když probíhá odběr vajíček tak v ten samý den muž odevzdává „svůj vzorek“ pak to dají dohromady.
@katy3011 TO už taky čekáš na KET? Nebo to je vývoj po oplození?
@Violetina Přesně z toho mám taky strach. Mám mít první KET ve středu. Držím palce, ať to oba bobci zvládnou… ![]()
@katy3011 @Violetina holky, to je fakt v prde**… snad to embrijka daji jeste ![]()
Holky chtěla bych se prosím zeptat, vyšel nám zvovu špatně spermio i po tom, co partner opravdu hodně změnil životní styl. Tak ted zjištujeme jaké jsou možnosti, čekáme stále na druhou konzultaci v CAR, protože ještě není karyotyp..no a našla jsem ICSI a PICSI metody.. nevíte, jestli je opravdu PICSI lepší? ![]()
@LenuleD Tak PISCI je prostě o tom, že vyberou speciální metodou TOP šampiona. Při ISCI se vybere běžný spermoník. Takže jde spíš o to, jaké máte problémy a jak hodně špatný je spermiogram. Pokud jsou spermoníky jinak OK, pouze hodně malý počet, tak by stačili ISCI, pokud jsou i jinak „postižení“, tak PISCI.
@LenuleD Jinak, manželovi doporučil urolog na zlepšení spermia Fertilan - je to doplněk stravy pro muže. A po třech měsících nastalo zlepšení.