IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1353
21.2.17 01:55
@petrus85 píše:
@Tulipankaa to jsou zamrazena embrijka ;)

jsem si rikala ale chtela jsem si byt jista :nevim: diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
21.2.17 01:59

Ahoj holky, co nam gyn. nahle doporucil ivf aniz by nam rekl jak presne manzelum spermigram dopadl tak ctu ruzne veci na netu a nasla jsem domaci test na sperma SWIMCOUNT nekdo neco o tomhle slysel? vim ze tenhle test neurci detaily ale bylo by treba dobre sem tam zjistit aspon jestli se neco zlepsilo co myslite???…jinak jsme onjedane k me nove gyn. a tam se snad dozvime podrobnosti o spermiogramu zatim nevime nic nez ze byl „horsi“ a sup na ivf a to nam jako moc nerekne… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana12
21.2.17 06:03

@Tulipankaa tie domace testy su na nic. nepovedia ti presne mnozstvo, ani pohyblivost ani kvalitu. su to zbytocne vyhodene peniaze. chodte teraz do CAR, je mozne tam ist specialne ibavkvoli spg, nemusite tam mat nutne hned konzultaciu. pozri si najblizsie CARy, ktore mate poruke a pozri cenniky. obvykle sa da spravit zakladny spg, kde ti najpodstatnejsie udaje presne vypisu a odvhadzate s nejakou konkretnou diagnozou. alebo je rozsireny a to uz urobia aj dna rozbor a poriadne sa na spermie pozru. co je samozrejme aj drahsie.
na prvy spg som mm nahovorila iba na miestnu urologicku. urobila chby rozbor s jednym nic nehovoriacim cislom. ked som chcela od nej vysvetlenie na druhy den, sestricka mi polozila telefon, ze sa mi nema cas venovat. dala sice aj ona diagnozu, ale chybali dolezite cisla :? tak som potom popozerala CARy a isli sme spolu s mm do toho, kde sme aj teraz. odovzdal vzorku a do hodinky nam embryolog doniesol vysledky s diagnozou. vtedy to bolo nic moc, ale zacal uzivat par vitaminov a uz od dalsich spg sa to postupne zlepsovalo. naposledy mal uz normospermiu. unho vsak slo len o zlepsenie pohyblivosti a mnozstva ejakulatu aj samotnych spermii. urcite by som aj vam teraz odporucila urobit to iste. cim skor. a potom moze zacat manzel s nejakymi doplnkami a o 3 mesiace vyskusat dalsi spg ;)

• Citovat
  • Upravit
2550
21.2.17 06:56

@Marketa Vk Já bych si přála aspoň polovinu toho, co ty! Doktor včera poznamenal, že tam toho moc není, ale netuším, z jakého pohledu to bere. Co je pro něho hodně? Co je málo? Kdyby mi to radši vysvětlil, nebo byl potichu=DD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
21.2.17 07:02

@Tulipankaa Myslím, že jsou to zbytečně vyhozené peníze. Osobně bych šla spíš do CARu na konzultaci. Ber to tak, že když ti cokoliv je, tak jdeš k odborníkovi - zuby/zubař, pipina/gynda, zlomenila, úraz/chirurgie, vyrážka/kožní… Tohle není na klasického gynekologa, někteří se tím sice zabívají, ale nemají šanci sledovat nejnovější trendy a nemají na to ani vybavení. V CARu jsou odborníci, kteří přímo tohle řeší a to, že se tam objednáte, vůbec neznamená automaticky IVF. Vše je vždy na vašem rozhodnotí.
Mám výbornou gynekoložku, je ve dvojordinaci se starší kolegyní (ta je ještě lepší) a při vyšetření mi sama řekla, že ona doporučuje CAR, protože tam mají čas to individuálně řešit. Ona mezi všema mykózami, výtoky, preventivnímy prohlídkami nemá tolik možností. Jen si vem, kolik ženských se vystřídá na gyndě za hodinu a každá má diametrálně rozdílný problém. V CARu je to všechno zaměřeno jedním problémem - chci mimi a nejde to.
Vím, že je to těžké, jít tam. Ale věř mi, že je to lepší, než všechny domácí testy a hledání na internetu. To zvládnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.2.17 07:02

@Tulipankaa Nás doktorka taky poslala na CAR kvůli výsledku spermiogramu. Vůbec bych si z toho těžkou hlavu nedělala. Udělají vám ho tam znovu, když dopadne zle, pošlou partnera na kontrolní. Výsledky s námi probrali, doporučili konzultaci s andrologem, který doporučil doplňky, provedl další testy, předepsal hormony. Objednal na kontrolní spermiogram. Myslím, že v tomhle je lepší jít někam, kde se tomu denně věnují a ví moc dobře, co dělají. Takže taky bych se na domácí testy vyprdla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.2.17 07:39

@Sashie taky mi celou dobu tvrdila dr ze tam mam je 6 vajicek. Byla jsem z toho celkem dost nešťastná. Pak jsem mela jinou dr a ejhle najednou 16. Tak ze nic neni ztraceno. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 08:06

@Marketa Vk: Ahoj Market, jak to zvladas? :-) Ja uz vcera vice chodila, kdyz jen doma a cely den mi rychle utekl diky praci. Ve CT uz asi pujdu do prace. Nejhorsi bude vydrzet doma netestovat, rada bych pockala az na krev.
Ano, je to moje prvni IVF, ale minuly rok jsem otehotnela snadno prirozene. Bohuzel v 20. tt bylo ukonceno kvuli vyvojove vade. Tak prisli na moji chromozomalni vadu a proto ted IVF. Hrozne moc verim, ze to dobre dopadne :pankac: Tvoje je to prvni? No, 9 mesicu doma nebude tak hroznych tim, ze bude jaro a leto, ne? :-)
A do jakeho CARu chodis? Preju hodne trpelivosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 08:12

@Ajaandy: Moc dekuji! :-) Denne tu nasi malou bojovnici presvedcuju, aby se ji u me libilo :-) Ty jsi otehotnela z prvniho IVF? Jinak moc gratuluju a at vam dal dari :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 08:19

@Ivana87: Moc drzim palce, at mas dorbou zpravu :-) Cekas na krevni testy? To jsi vzornak :-)
U nas to vi z rodiny jen tchyne (ja rodice nemam) a pak nejblizsi pratele a jsem za to rada, hodne me podporuji a bez nich by to bylo tezky… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.2.17 08:39

@AlenkaZPohadky ahojik Alenko. Do dnesnim dnem zacinam byt nastvana uplne na vse. Ja urcite testnu neboť to nevydrzim. Já do Gyncentra ostrava. Dnes 4 den od ET ty ktery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
21.2.17 08:57

@Tulipankaa Díky za povzbuzení. Embrya bohužel nevydržela a obě jsou netranferovatelná. Ještě že jsem v práci a musím fungovat, doma bych to asi nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
21.2.17 10:06

@Violetina To mě moc mrzí :( Drž se, příště to klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 10:13

@Marketa Vk: A to je tvoje prvni IVF? No ja mam dost prace do prace :-) Jsem s pocitacem v posteli a uz malinko poklizim, takze zatim co do cekani docela v pohode, ale samozrejme hormony i nervozita pracuji :-) Ja chodim do Gennetu na Letne. No ja taky o testovani premyslim, ale bojim se, ze by to treba bylo brzo a zybtecne bych se vynervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.2.17 10:21

@AlenkaZPohadky jj moje prvni. No ja jsem krupierka a mam rizikovku pokud otehotnim. Tak ze prace pas stejne je ram nahuleno. Jsem od prosince na nemocenske. Musela jsem odstranit vejcovody. A testnu to nebudu se nervovat a reknu si ze to bylo brzo. Tak se aspon uklidnim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí