Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katerina1006
A nechtějí ti ty dvě vkládat protože je máte zamražené společně? to by pak mělo logiku, protože kdyby jedno opět mrazily tak už by po rozmražení nemuselo být k ničemu. Mě to alespoň takhle řekli v Podolí a vkládala jsem pro to také dvě. Ale pokud je máš mražené zvlášť, tak si určitě nechej dát jen jedno ať máš ještě jednu šanci.
@kocourek88
No já se v tom nevyznám jak to dělají
. Mě našli hraniční hodnoty nějakého proteinu (Orosomukoid se to jmenuje, hledala jsem to na netu a prý se to vyskytuje když je nějaký chronický zánět v těle, nebo bují rakovinové buňky- to doufám že ne!), ovšem přeléčení prý není nutné a nikdo mi na to nic nedal, tak nevím
. No jsem zvědavá co ještě ta genetika. Ale upřímně nevím jestli tato vyšetření něco zlepší
. Genetika asi vůbec nic (jedno dítě už přeci máme a přirozeně, tak asi dobrý), no a ta imunologie, Snad kdyby mě přeléčili a klesly mi ty hodnoty? Jinak tomu moc nevěřím.
@Pučmeloun no je to zvláštní. A kde Tys byla na imunologii? Já v ISCARE u dr. Malíčkové a ta je fakt super teda. I mi hezky všechno vysvětlovala atd, tak se mi ten přístup líbil. Ve finále člověk fakt může jen věřit tomu, co mu ti doktoři řeknou a doporučí, protože sama si dělat závěry nebo diagnózy je na prd ![]()
Ale pak mi zase vrtá hlavou, proč to vlastně doprčic teda nejde, když by vše mělo být v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, sledovala jsem tu diskuzi loni, když jsme se snažili o miminko. Vyšlo nám třetí IVF (mužský faktor + horší ovariální rezerva) a narodil se před 4 týdny zdravý kluk (38 tt, 3250 g). Porod fakt nic moc, ale presto už myslím na to, jak mu pořídit sourozence. Kojit bych chtěla do 6 měsíců, ale pokud to půjde déle i tím IVF, tak třeba déle. Bojím se, že mi v CAR bez diskuze řeknout, že to nejde, tak se chchi informovat.
Nemáte představu, kdy nejdřív lze podstoupit další IVF? Musím čekat na mentruaci nebo mi ji vyvolají? Chtěla bych fakt co nejdřív. Je mi 37 a čas letí (přesvědčit muže k vyšetření byl boj, pak už to šlo)…
Prosím jen o medicinské názory, to jestli to budu zvládat s prvním miminkem, či nebudu, není předmětem dotazu. Prostě pokud se podaří otěhotnět, tak to nějak půjde…![]()
Všem moc držím palce, jsem moc ráda, že jsem toho svého chlapa dokopala po letech akci a možná mě i mrzí, že jsem nebyla tvrdší. Od 2. trimestru jsme tomu zázraku oba uvěřili a teď jsme opravdu šťastní rodiče.
Omlouvám se za anonym, moc se tím IFV všem nechlubíme (muž z toho má trochu mindrák, že není chovný hřebec)
ahoj, tak ms by ti měla dorazit někde koncem šestinedeli a další IVF si myslim za půl roku jestli chceš kojit.
Ahoj holky tak dnes jsem byla na utz sliznice roste dobře ale chce to ještě tak mi dr napsala nějaké náplastě a ve čtvrtek me zas chce vidět
tak doufám že mi pak řeknou kdy bude ket. Už aby to bylo ![]()
@potvurka89 je snad to bude dobrý já jdu také ve čtvrtek 9.30. a taky se dohodneme kdy bude ket ![]()
@katerina1006 @potvurka89 : tak hodně štěstí ať vám to vyjde
![]()
@katerina1006 dekuji doufám že ano
třeba pak budeme jen par dní od sebe po ketu ![]()
@potvurka89 : ve středu jdu na kontrolu a pokud bude vše v pořádku tak budu končit 3 měsíc těhotenství ![]()
Tak ja jdu 6.6 na kontrolu a ket by mel byt asi 9.6 10.6 nebo 11.6
![]()
@Tulipankaa je tak to budeš krátce po mě. a pokud to budeš mít 10.6 tak akorát na moje narozeniny ![]()
@katerina1006 jeee tak to by bylo pekne tak uvidime jak nam ten ket pujde. a premyslela jsem ze bych kazdy den testovala, doted jsem nikdy neudela jediny test-bala jsem se.tak ted si rikam zmena ![]()
@Tulipankaa no tak to jsem zas já řekla že tentokrát fakt testnu až den před krvičkou. držím nám všem prstičky ![]()
@katerina1006 mo testy doma nemam
Tak se mozna taky vykaslu…jeste nevim ![]()