Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bella277 parada, taky skvely zpravy, aspon vite, ze po geneticke strance by melo byt vse v poradku
uzivej leto a v srpnu snad budeme oslavovat ![]()
To bude asi ovulace. Pry muze byt lehke spineni, tak aspon to hezky poznas.
@daudinka píše:
@Bella277 parada, taky skvely zpravy, aspon vite, ze po geneticke strance by melo byt vse v poradkuuzivej leto a v srpnu snad budeme oslavovat
To bude asi ovulace. Pry muze byt lehke spineni, tak aspon to hezky poznas.
Ahojky ![]()
Moc děkuji.
Jo alespoň se mi po téhle stránce ulevilo.
Tak to víš, bylo by krásný kdyby teď NK buňky daly pokoj a já otěhotněla přirozeně,,,to by bylo úplně nejlepší 🙏.
Jinak srpen nás už snad nenechá trapit, kdyby to neklaplo, tak by to bylo už hodně smutný, ale pořád doufám ✊️.
Jak jste na tom vy?
@Paja.525 píše:
Ahoj holky jdu vás všechny podpořit a sdělit hezkou zprávu máme po druhem screeningu všechno máme v pořádku a čekáme naši první holčičkukdo si mě nepamatuje tak jsem tu s vámi trávila čas od loňského podzimu a v lednu jsme měli IVF které nám takhle krásně vyšlo
moc vám všem držím palečky ať už to konečně vyjde
![]()
Ahojky ![]()
To víš, že si tě pamatujem ![]()
Krásná zpráva ![]()
Ať se daří vám oběma a vše jde takhle krásně dál ![]()
Já se pořád courám, od prosincového potratu ani ťuk, tak teď doufám, že pomůžou kortikoidy, ale je to už nekonečný ![]()
Měj se krásně ![]()
@Lucii_V píše:
Ahooj holky, tak jsem se konečně zaregistrovala a přispěju troškou do mlýnaZačátkem února jsem byla na 1.IVF, z toho 5.den ET a nic k zamražení. Pak změna CAR a začátkem května 2.IVF, z toho zase 5. den ET a nic k zamražení.. Je to šílený ale i díky vám to nějak zvládám, jste skvělý
Těm co za tu dobu otěhotněly moc gratuluju a přeji ať už to jde jak po másle a těm kdo se snaží tak držím palce ať už to vyjde, to dáme!!
Ahojky ![]()
To mi je moc líto ![]()
Jakou si měla stimulaci?
Možná by bylo potřeba vyměnit léky.
Je to děs s těma bublinkama.
My jsme měli 8 oplodněných vajíček a do 5 dne se nám vyvíjely 3 embrya.
1 ET skončilo potratem, 2 ket vůbec nic.
Pak mi přišli na zvýšené NK buňky a teď čekám než si půjdu pro poslední bublinku.
Jako ty stimulace a odběry oocytů jsou strašně psychicky náročný.
Co se bude u vás dít dál?
Máte hotovou genetiku, imunologii?
Kam chodíš do Caru?
@Bella277 Ahooj
jojo já to beru tak že prostě zkouší co na kterou z nás zabere
Předtím jsme chodili do Pronatalu na Praze 4 ale nelíbil se mi moc přístup, sice všichni fakt milí ale to zázemí je celkem tragický… Kamarádky mi pak doporučily Gennet tak jsme teď tam na Praze 7. Je to sice dál ale zázemí se nedá srovnat. A taky jsou tam všichni super milí
Ale je to asi na každýho preferenci, protože jedna holčina co se mnou byla na prvním odběru tak má opačnou zkušenost a přešla z Gennetu do Pronatalu, kde je spokojená ![]()
Já měla poprvé Rekovelle 12 a Orgalutran a pak Ovitrelle. Do toho ještě injekce na ředění krve. a Měla jsem 7 oploněných vajíček, do 5.dne (ET) vydržely 3 a do 6.žádný ![]()
Podruhé Menopur 150, Ganirelix 0,25 a pak Amelgen. Měla jsem 5 oplodněných vajíček, do 5. dne (ET) vydržely zase 3 a do 6.žádný
Tak uvidíme co vymyslí příště ![]()
Genetiku máme vpořádku, imunologii taky. Jen mně už je 37 a máme špatný spermiogram.
Moc ti držím palce ať se to s tím posledním embryjkem podaří ![]()
@Bella277 tim, ze neco beres, tak verim tomu, ze uz to mohlo zabrat a i by ti to mohlo vyjit prirozene. To by bylo krasny ![]()
Ja jdu zitra snad uz na posledni ultrazvuk pred ketem. V pondeli mel folik 14mm a zda se, ze roste 1mm za den. Sliznice byla pekna. Tak jestli zitra bude folik uz dost velky, udelaji mi krevni testy a konecne dostanu termin Ketu. Tahne se to uz od ledna. No a pak se budu modlit za zazrak.
@Bella277 Tak to je dobře, nic nenašli. Takze srpen bude plný očekávání, pokud vše půjde hladce tak my v srpnu 2.kolo
Kvůli cystě jsme teď nemohli začít(jinak bych už měla vše hotové a čekala po genetice embrii na ket) Takže mě Dr láduje antikoncepcí a 22.6. na kontrolu.Pak dám já odklad protože mají dovolenou a pak my dovolenou. Takze celý červenec ještě na antine. Doufam, že se vaječníky pak nabudi a vše klapne a bude víc embrii než jen 1…
@daudinka Držím palečky ať nejsou žádné komplikace a můžete na Ket
dej vědět… ![]()
@Lucii_V Ahojky vítej. Takze tebe čeká 3.ivf bez mrazacku? Mě je také 37.spermio ok. genetika, imuno ok.Ale 1.kolo IVF po Rekovelle orgalutranu, ovetrellu, amelgenu odebráno jen jedno embrijko sice vklad proběhl (4.den)ale nic s toho. V srpnu druhé kolo
Držím palečky ať se zadari.Kdy začínáš?
@Iriss86 dekuju, urcite napisu. Je dobre, ze to odlozis. Sice budes dyl cekat, ale aspon budes v klidu, ze to zbytecne neuspechaj, coz by bylo horsi. Tolik casu, energie, penez to stoji, tak to chce dat tomu max ![]()
@daudinka No stimulaci bych stihla ale opu a zbytek už ne to už mají dv a pak hned za 2 tydny my, takže to necháme v klidu na srpen, a užijeme si dovču.
@Iriss86 ahojkyy, děkuju
Jo no já fakt nevím, v obou případech mi 5. den řekli že je tam jedna super blastocysta a dvě další co se ale nevyvíjí tak rychle ale třeba budou OK a že se uvidí zítra. No a druhý den najednou obě vyřadili. Je mi to už divný :/ Ale teď si nějak popletli info a prý jestli chci transferovat ten 5. den dvě..? tak zas asi tak špatný nebyly ![]()
Teď po tom druhým IVF jsme ještě nebyli na konzultaci ale tipuju že na 3.kolo půjdeme někdy na podzim, teď si dám léto v klidu ať si tělo odpočine ![]()
Držím moc palce, myslím že to druhé kolo už je lepší, aspoň já už z toho nebyla tak ve stresu když jsem věděla do čeho jdu
bude to dobrý ![]()
@Lucii_V Jj oni dělají 3 měsíce mezi IVF pauzu.Telo se vzpamatuje s toho návalu hormonů a Ms taky poblázněná…tak dej o sobě vědět jak na tom jsi.Ja sme jen zvědavá jaké léky dostanu. Jestli nasadí opět rekovelle nebo něco jiného…Už tak jsme měla konské dávky a vypotila jsem jen jedno vajíčko.
@Iriss86 Ahoj, tak folik ma 19mm, najednou dost vyrostl. Sliznice 14mm. Delali mi testy na progesteron a bohuzel uz je vysokej, takze nemuzu pichnout Ovitrelle a budu mit pry true nativ, tedy budou sledovat, kdy folik praskne a podle toho nacasuji transfer. Takze musim chodit kazdy den, abychom vedeli co nejvic presne, kdy vajicko slo. Ach jo, jsem z toho trochu spatna
zmeskali to. Mohla jsem jit na kontrolu uz vcera, ale rekli az dnes. Ted mam strach, ze to nacasuji spatne nebo ze budu mit mensi sance ![]()
@daudinka Tak to mě mrzí…
a chodíš aspoň hned ráno? To máš propustky v práci (jsem zapomněla co děláš)
Takže teď jsi bez léků a dostaneš asi jen amelgen po zavedení ne? Držím palečky ať se to povede ![]()
Je to dalsi nápor na hlavu aby to stihly a nebylo to blbe načasovaný a zbytečně zničené embrio vid… Dej vědět… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.