IVF 2022/2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1034
18.11.22 09:44

Tak 2 folici 16mm dnes ještě dopichnout stimulaci, poslední sex jestli chceme a zítra poslední Orgalutran a v 19:30 ovetreel a v pondělí nástup v 7:15 na opu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 10:09

@Iriss86 🙏🏻 doufejme, že to jsou dva stateční ♥️️ dorůstá ti tam ještě nějaký folík?
Vyfotíš mi prosím tvůj stimulační protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
18.11.22 12:02

@Iriss86 se dvěma je to vždy o nervy, tak se drž.

Jinak já už mám z krve potvrzený neúspěch, já to prostě na sobě poznám bezpečně. Někdo mi tu napsal ať toho nechám, když už jsme to v pondělí bezpečně věděla, tak jsem vám sem už ani nic nepsala. A dotyčné přeju aby sama nikdy podporu v podobné situaci nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
18.11.22 12:30
@Iriss86 píše:
Tak 2 folici 16mm dnes ještě dopichnout stimulaci, poslední sex jestli chceme a zítra poslední Orgalutran a v 19:30 ovetreel a v pondělí nástup v 7:15 na opu

Ahojky 🙋🏼‍♀️,
tak mám po ultrazvuku.
Vypadá to cca na 13 vajíček, to je prý tak akorát.
V úterý mám jít na další ultrazvuk a podle toho ve čtvrtek nebo v pátek půjdu na vyndání vajíček.

Hlavně, že jsou aspoň dva folici, určitě to budou válečníci :pocitac:
Vše dobře dopadne, hlavně buď pozitivní, to fakt moc pomáhá tělu 🙏.
V pondělí to už budeš mít za sebou a pak budeš čekat na ten zázrak ✊️🍀 ❤️️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
18.11.22 13:28

@Beanka Tak mám nakonec dovču. Ptala jsme se dr na neschopenku jak to s ní je a on, že si ji moc neberou po opu a mají x vajíček. Ze stačí den dva být v klidu az pak na transfer.Tak jsem se dál neptala mám jen 2 tak jsme se trošku potichu za sebe zastyděla a v práci nahlásila DV
No nervy zatím nemám. Spis to beru jako zkoušku jak reaguju na stimulaci a celkově jak mi u toho je.7 DC byl ten třetí neměřený a dnes už nebyl takže opravdu jen ty 2.
@AnneMarie2 Tak to je mi moc líto :,( upřímně taky si myslím, že u mě to bude stejne, nedělám si iluze.Dal už tedy nic? Nezkusite treba adopci?
@Bella277 Taky slušný počet. Tak za chvíli budes funet jak v x tym měsíci TT
To tlačení při sezení ohybu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 13:31

@AnneMarie2 ahoj Anne, moc mě to mrzí 😞mé písmenka nebyla myšlená zle a když si to teď přetáčím, mohlo to vyznít tak, jak mnou určitě nebylo zamýšleno, promiň 😔 v tuhle chvíli je těžké najít slova, v tvé situaci jsem ještě nebyla a pouze tuším, jak se nyní cítíš 😞
Zažila jsem jeden spontánní potrat a několik biochemek a v tomto případě vím, jak to bolí 😞
Je mi 35let a snažíme se o miminko 7let a vím, že to není snadné. Nejvíc je potřeba obejmutí a porozumnění. Ještě jenou promiň ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
18.11.22 14:15

@Iriss86 ne, adopci ne. Nevím co bude dál.

@Beanka ok. My se snažíme 8 let, mám za sebou potrat v 5. měsíci, dvě biochemka… Já bohužel na sobě opravdu poznám jestli je časné těhotenství ještě v pořádku nebo už ne. Nemá to tak každý, ale já jo. Nejhůř mi bylo v pondělí, kdy jsem, i když teprve týden po transferu nabyla jistoty že se už nevyvíjí. A vím že to ostatním může připadat divné, ale víc lidí se mě snažilo podpořit tím že nemůžu vůbec nic vědět. No, nepodpořilo to. Teď už to není novinka, dnes už jsem ráda že můžu vysadit hormony. Beru že to nebylo myšleno zle. Jo a ta vaše redukce toho velkého množství embryí je úplně normální, nebuďte z toho smutné, tělo většinou nemá síly na to vytvořit 20 zdravých embryí. Probíhá selekce, důležité je že na začátku jich bylo tolik že na konci určitě něco zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 14:24

@AnneMarie2 je mi teď úplně trapně tu psát, co mi před chvílí volali z laborky. 😔
Určitě máš citlivé vnímání, když to takto cítíš, znáš velice dobře své tělo - to jen tak někdo neumí. Posílám tomu nahoře přání za tebe 🙏🏻 věřím, že tvůj čas ještě nastane ♥️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
18.11.22 14:27

@Beanka a ty uz znad vysledky 3. dne kultivace?
@AnneMarie2 moc me to mrzi… :,( ja mam za sebou jen tri biochemka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
18.11.22 14:30

@Beanka děkuju, a klidně napiš že jich máš pořád 20 nebo kolik, holky to určitě zajímá ;)
Hele mně zase nikdy nehrozil OHSS, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
18.11.22 14:38
@Iriss86 píše:
@Beanka Tak mám nakonec dovču. Ptala jsme se dr na neschopenku jak to s ní je a on, že si ji moc neberou po opu a mají x vajíček. Ze stačí den dva být v klidu az pak na transfer.Tak jsem se dál neptala mám jen 2 tak jsme se trošku potichu za sebe zastyděla a v práci nahlásila DV
No nervy zatím nemám. Spis to beru jako zkoušku jak reaguju na stimulaci a celkově jak mi u toho je.7 DC byl ten třetí neměřený a dnes už nebyl takže opravdu jen ty 2.
@AnneMarie2 Tak to je mi moc líto :,( upřímně taky si myslím, že u mě to bude stejne, nedělám si iluze.Dal už tedy nic? Nezkusite treba adopci?
@Bella277 Taky slušný počet. Tak za chvíli budes funet jak v x tym měsíci TT
To tlačení při sezení ohybu :mrgreen:

Jako já si myslím, že za neschopenku by jsi se vůbec nemusela stydět, když pracuješ s těžkými věcmi.
Ale to je na tobě to je jasné.
Hlavně, že máš aspoň tu dovču a odpočineš si.

Já zatím fakt žádný bolesti nemám, jen jak mě dneska vyšetřovat ultrazvukem, tak na levé straně, kde je víc foliku, tak to dost tlačilo, tak uvidíme, co bude dál.

Holky ještě jsem se chtěla zeptat, používáte opravdu při sexu ochranu během stimulace?
A taky jsem se chtěla zeptat,,,myslíte, že je lepší vynechávat během stimulace teplou vanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
18.11.22 14:58

Ahoj holky, jsem tady zatím tichý pozorovatel, ale už mi to nedá se k Vám nepřidat☺️️Mam za sebou 3 neúspěšně IUI a teď podstupuji stimulaci na IVF. Dnes injekce č. 3. V úterý jdu na kontrolní ultrazvuk. Problém nám nezjistili - manžel spermiogram ukázkový, já ovulaci přirozenou, menstruace pravidelná, zásoba ovarií dle doktorky ideální jako dárkyně, veškeré vyšetření vč. genetiky na jedničku, i průchodnost vejcovodů. Jsem zoufalá z toho, že vlastně nevíme, kde je problém a taky z toho, že nevyjde asi IVF🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
18.11.22 15:16

@Pipouška Ahojky a vitej :kytka: Neboj IVF vyjde. I když " lepší" je vědět kvůli čemu to nejde – lecit něco, než být oba zdraví a stejně mimi nepřichází. To je pak slušný nápor na psychiku.
@Bella277 mě 1 utz ok, ale dnes levá strana děs práva v poho.
Ochranu jsme nepoužívali a co se týče vany tak tu už jsem neměla dlouho, žádná sauna, vyrivka, horka vana tomu se teď radši vyhýbej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 15:19

@AnetB12
Odsáto 20 fol
Zralých 18 fol
1.den po OPU 17 oplodněných kuliček
3.den po OPU 16 kuliček - 8mi buněčných (z toho 3 jsou malinko pomalejší, ale taky prý dobrý)
V neděli budou volat, kolik jich došlo do blastocysty a domluvíme se kolik jich budeme jedničkových zamrazovat. V pondělí jdu na kontrolu aby se paní doktorka jukla jestli jsem v pořádku po OPU a OHSS…. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
18.11.22 15:25

@Bella277 taky bych vynechala všechny vysoký teploty 🙂
Co se týká sexu, rozhodně se není čeho obávat před OPU, jak ti to bude příjemný, je to v poho, jen po OPU, pokud bude hrozit u někoho OHSS, nedoporučuje se styk s únikem dovnitř 😁
Znám jednu holčinu, která si s přítelem užila 2dny po OPU a mají dvojčátka, jen je jedno o týden mladší no 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.